reklama
K
kinia83111
Gość
Ważna informacja! Praktycznie wszystko załatwi M Pod warunkiem że bedzie miał dowód osobisty mamy. Tak ze od razu mu dajcie swój i niech lata po urzędach
lile
Fanka BB :)
Jak macie jakieś spotkanie z położna to poproście ją o zaświadczenie o tym ze jesteście pod opieką ginekologa. Ja dziś wlasnie takie dostałam. No i zróbcie sobie ksero karty ciąży, tak żeby była strona na której odbyła sie pierwsza wizyta. Minimum od 10 tyg ciazy kobieta musi być pod opieka lekarza, inaczej nie dostanie becikowego. Absurd.
Aha po zapisaniu malucha do wybranej przychodni i lekarza powinno sie otrzymać kalendarz szczepień. Przynajmniej w większości placówek tak jest.
Chyba o niczym nie zapomniałam.
do becikowego jeszcze są jakies reguly dochodowe, ktore trzeba spelniac.
K
kinia83111
Gość
Jak to ? Pierwsze słyszę ze jest jakiś próg kwotowy odnośnie beciwego ? Dowiedz sie bo z tego co ja wiem to przysługuje każdemu. Bez względu na zarobki.Ja becikowego nie dostane, bo przekraczamy kwote do jakiej przyznaja.
A z dzieckiem trzeba do przychodni chodzic, bo ja wolalabym wzywac prywatnego lekarza do domu jak bedzie dziecko chore.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Do przychodni musisz dziecko zapisać, chodzi o opiekę noworodkowa i patronarz. Na szczepienie tez trzeba bedzie sie stawić. A jak wizyty to raczej każdy ma prawo zapłacić i zawołać doktora prywatnie.
No właśnie. Ja mogę pomarzyć o becikowym. Absurd! Urodze dziecko i nie należą mi się pieniądze bo je mam?wózek muszę kupić, łóżeczko, ubranka tak samo jak reszta. W jakim my kraju żyjemy!?do becikowego jeszcze są jakies reguly dochodowe, ktore trzeba spelniac.
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
G
Gość
Gość
Ja nie bede szczepic narazie dziecka. W szpitalu po porodzie tez nie. Bede je odraczac, a jak juz bede szczepic to wybiorczo i nie na wszystko.Jak to ? Pierwsze słyszę ze jest jakiś próg kwotowy odnośnie beciwego ? Dowiedz sie bo z tego co ja wiem to przysługuje każdemu. Bez względu na zarobki.
Do przychodni musisz dziecko zapisać, chodzi o opiekę noworodkowa i patronarz. Na szczepienie tez trzeba bedzie sie stawić. A jak wizyty to raczej każdy ma prawo zapłacić i zawołać doktora prywatnie.
A ta opieka noworodkowa i patronaz, to sa te wizyty poliznej w domu tak?
Do becikowego jest prog kwotowy. Czytalam ostatnio.
Nie należy się każdemu! Musisz spełniać kryteria dochodowe!Jak to ? Pierwsze słyszę ze jest jakiś próg kwotowy odnośnie beciwego ? Dowiedz sie bo z tego co ja wiem to przysługuje każdemu. Bez względu na zarobki.
G
Gość
Gość
Ale dostaniesz chyba 500+No właśnie. Ja mogę pomarzyć o becikowym. Absurd! Urodze dziecko i nie należą mi się pieniądze bo je mam?wózek muszę kupić, łóżeczko, ubranka tak samo jak reszta. W jakim my kraju żyjemy!?
reklama
Dlaczego nie będziesz szczepić?Ja nie bede szczepic narazie dziecka. W szpitalu po porodzie tez nie. Bede je odraczac, a jak juz bede szczepic to wybiorczo i nie na wszystko.
A ta opieka noworodkowa i patronaz, to sa te wizyty poliznej w domu tak?
Do becikowego jest prog kwotowy. Czytalam ostatnio.