reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja kupiłam sterylizator nie używany na fb za 40 zł i czy będę używać czy nie to 40 zł to nie jest tak dużo a normalnie kosztuje ten model 199 zł

reklama
A co myslicie o lezaczkach bujaczkach?
Chcialam cos zeby polozyc dziecko, jak bedziemy siedziec w salonie, zeby bylo z nami.
Zeby do kuchni zabrac Juniora jak bede cos musiala zrobic a jak nie bedzie spal, albo zebym np poszla umyc glowe i zebym go tez mogla zabrac ze soba jak nie bedzie spal.
Kosza nie chce bo zagrace mieszkanie, bujaczek to gdzies sie upchnie. Ni i niedrogiego bo to tylko na kilka miesiecy.
Wogole warte uwagi sa te lezaczki bujaczki i bezpieczne???

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Polecam lezaczek. My mamy Fisher price 0-9 kg :) przydatna rzecz. Wkladam młodego, włączamy wibracje i rób w domu co chcesz. Oczywiście jak ma dobry humor .

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Spakowane juz torby i dla mnie i dla malucha - kazdy ma swoja :) Jutro kupie tylko jeszcze ten stanik do karmienia i narazie kupie 1, bo wiele osob nie zachwalalo go wiec zobacze jak mi sie bedzie podobal :)
Ja nie kupowałam do karmienia typowego. Kupilam taki żeby tylko łatwo można było odgiac. A z własnego doświadczenia wiem i polecam że najlepiej piersi wietrzyć a nie zaparzac w staniki na początku w domu. Wiec stanik tylko na wyjścia. W szpitalu byłam bez, i każda mama na oddziale rowniez

Ja mam 2 po 260 ml i 1 - 125 ml. W sklepie kobitka nawet probowala mi lekko odradzac ta mniejsza, ale ja sie uparlam ze chociaz 1 musi byc. Ja mam zamiar kp , ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce i butelki wolalam miec :)
Karmię piersią ale mam 2 butelki z aventu 125 . Przydają się na wodę bo z racji tego ze mojego malucha często boli brzuszek to położna zaleciła czasami dać mu się napić wody. I teraz bierze żelazo dodatkowo więc muszę to rozrabiać w wodzie żeby wypił więc nawet przy kp jakas butelka w domu musi być

Ja nie kupowałam do karmienia typowego. Kupilam taki żeby tylko łatwo można było odgiac. A z własnego doświadczenia wiem i polecam że najlepiej piersi wietrzyć a nie zaparzac w staniki na początku w domu. Wiec stanik tylko na wyjścia. W szpitalu byłam bez, i każda mama na oddziale rowniez

Jak bylam 1.5 roku temu u szwagierki w odwiedzinach i jakas laska miala zwykly stanik to polozna sie na nia wkurzala itd :D ja kupuje 1, bo nie sadze zebym w nich chodzila, bo chce miec sztywniejsze ze wzgledu na to ze nie mam malych i niech zeby sie pozniej odksztalcily, wiec tylko ten 1 wezme do szpitala i juz zobaczymy jak mi sie bedzie sprawowal :)

Rybka Ty juz robisz zakupy dla maluchow ???
Trafiła się okazja to korzystam ja tam w zabobony nie wierzę a profesor mnie wczoraj tak uświadomił i wszystko wyjaśnił i dał zielone światło żeby cieszyć się ciaza kupować oglądać itd. Nawet zalecił tylko pozytywne myślenie i szczęście innej opcji nie przyjmować ;):)

Karmię piersią ale mam 2 butelki z aventu 125 . Przydają się na wodę bo z racji tego ze mojego malucha często boli brzuszek to położna zaleciła czasami dać mu się napić wody. I teraz bierze żelazo dodatkowo więc muszę to rozrabiać w wodzie żeby wypił więc nawet przy kp jakas butelka w domu musi być

No tez mam :) a na pytanie odpowiadalam Strawbelce, bo pytala ile i jakich potrzeba....

Jak bylam 1.5 roku temu u szwagierki w odwiedzinach i jakas laska miala zwykly stanik to polozna sie na nia wkurzala itd :D ja kupuje 1, bo nie sadze zebym w nich chodzila, bo chce miec sztywniejsze ze wzgledu na to ze nie mam malych i niech zeby sie pozniej odksztalcily, wiec tylko ten 1 wezme do szpitala i juz zobaczymy jak mi sie bedzie sprawowal :)
Woo to jakaś nadgorliwa ta położna[emoji14]

reklama
Trafiła się okazja to korzystam ja tam w zabobony nie wierzę a profesor mnie wczoraj tak uświadomił i wszystko wyjaśnił i dał zielone światło żeby cieszyć się ciaza kupować oglądać itd. Nawet zalecił tylko pozytywne myślenie i szczęście innej opcji nie przyjmować ;):)
Ja w zabobony tez nie wierze, aczkolwiek z wlasnego doswiadczenia wiem ze do 14 tyg to jest wielka niewiadoma, ja nawet nikomu nie mowilam do 13 tyg, a co dopiero zakupy.... ale Twoja wola Pani :)

Do góry