W smyku są bardzo fajne wanienki, kosztuje chyba 40 zł a stojak do niej zdaje się 80 złA ja znów organizacyjne mogę mieć tylko wanienkę na stojaku, bo mam sypialnię połączoną z łazienką - tam jest woda, ale nie ma gdzie indziej postawić wanienkiAle znajdę jakąś prostą i mam nadzieję niedrogą wersję
![]()
reklama
Flandi
Fanka BB :)
haha to zróbcie tak: TeQuila kupi, Strawbelka nie, a ja poczekam na efekty, bo rodzę później i zobaczymy co poradzicie już po porodzieMoja siostra ma 2 dzieci i tez mowila ze sterylizator zbedny wydatek[emoji6]
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam w sumie 5 butelekA ile kupujecie butelek do karmienia? Ja przy dwójce to już w ogóle nie wiem ile tego muszę mieć.![]()
G
Gość
Gość
Tequila Ci poradzi zeby kupic, a ja ze to zbedny wydatek[emoji12]haha to zróbcie tak: TeQuila kupi, Strawbelka nie, a ja poczekam na efekty, bo rodzę później i zobaczymy co poradzicie już po porodzie![]()
Hahaha, dobre, ale ja już zdania nie zmienię, przy córce nie miałam i stąd wiem jak to wygląda w praktyce.haha to zróbcie tak: TeQuila kupi, Strawbelka nie, a ja poczekam na efekty, bo rodzę później i zobaczymy co poradzicie już po porodzie![]()
Moja siostra miała przy drugim dziecku i był to nie lada komfort
Przy dwójce dzieci to ja bym się nawet nie zastanawiała
G
Gość
Gość
Heh, ja tez zdania nie zmienie[emoji4]Hahaha, dobre, ale ja już zdania nie zmienię, przy córce nie miałam i stąd wiem jak to wygląda w praktyce.
Moja siostra miała przy drugim dziecku i był to nie lada komfort
Przy dwójce dzieci to ja bym się nawet nie zastanawiała![]()
Jak ktos jest zorganizowany i obrotny to wszystko zrobi.
Wykapie w wanience bez stojaka i umyje butelki bez sterylizatora[emoji6]
Taka prawda ze teraz mozna miec pelno gadzetow, tylko czy naprawde one tak potrzebne sa.
Ja nie bede wyrzucac pieniedzy w bloto.
Moglabym kupic wszystkie najnowsze gadzety bo mnie na to stac, ale ja mam duzy szacunek do pieniadza, bo ciezko je sie zarabia. No i wole sie nawet kilka razy oparzyc (choc wiem ze sie nie oparze bo robie setki przetworow i nigdy jeszcze sie nie oparzylam) niz wydawac ciezko zarobione pieniadze na gadzet ktory nie jest potrzebny. Kasa przyda sie pozniej na potrzebniejsze rzeczy[emoji6]
No ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie ze mna zgadzac [emoji6]
agatek28
Fanka BB :)
Ja mam sterylizator po pierwszym dziecku, jakos dla mnie szalu nie ma, tak czy siak trzeba butelki umyc i pozostale elementy. Dla mnie czasowo to bez znaczenia, wstawiam wode do czajnika, cos tam zrobie i zalewam butelki, do sterylizatora naleje wody, poustawiam wszystkie butelki i tez ide robic cos innego. W moim sterylizatorze wszystkie butelki i ssawki od laktatora sie nie zmieszcza na raz, a w misce tak. Teraz w szpitalu wyparzam czajnikiem wszystko i ani razu sie nie oparzylam, przeciez nie leje wrzatku z zamknietymi oczami
Jak bym miala teraz kupowac sterylizator to bym nie kupila, zdecydowanie zbedny gadzet. I drogi. Poza tym tez nie bedziecie wyparzac butelek przez 5lat. Poza tym jest jeszcze kwestia czy naprawde bedziecie uzywac butelek. Jesli bedziecie karmic piersia to nie potrzebne Wam butelki i sterylizator.
A co do wanienki to ja bym nie szalala i kupila zwykla prosta plastikowa za 30 zl. Dziecko szybko wyrasta, jak juz siedzi to mozecie je kapac w wannie czy brodziku. Na bank wiecej frajdy. Ja nie kupowalam zadnych stojakow, ktore teraz by mi zagracaly piwnice. Mam najzwyklejsza wanienke. A dzidziusia bedziemy kapac w lazience. Potem ja wyrzuce i przeniesiemy sie do brodzika.
A co do wanienki to ja bym nie szalala i kupila zwykla prosta plastikowa za 30 zl. Dziecko szybko wyrasta, jak juz siedzi to mozecie je kapac w wannie czy brodziku. Na bank wiecej frajdy. Ja nie kupowalam zadnych stojakow, ktore teraz by mi zagracaly piwnice. Mam najzwyklejsza wanienke. A dzidziusia bedziemy kapac w lazience. Potem ja wyrzuce i przeniesiemy sie do brodzika.
G
Gość
Gość
Tequila, Ty wszystkich probujesz przekonac do swoich racji.Wiecie jak to jest, te wszystkie gadżety są po to żeby ułatwić życie młodym rodzicom, bez wszystkiego można się obejść, tylko po co![]()
Moze jakbys Ty pracowala, a nie tylko maz, bo z tego co pisalas to jestes bezrobotna a maz jest bogaty, to bys miala wiekszy szacunek do pieniadza i bys sie tak przy swoich racjach nie upierala.
Wybacz za te slowa, ale tak Cie odbieram.
reklama
Racja, większość nie jest niezbędnychHeh, ja tez zdania nie zmienie[emoji4]
Jak ktos jest zorganizowany i obrotny to wszystko zrobi.
Wykapie w wanience bez stojaka i umyje butelki bez sterylizatora[emoji6]
Taka prawda ze teraz mozna miec pelno gadzetow, tylko czy naprawde one tak potrzebne sa.
Ja nie bede wyrzucac pieniedzy w bloto.
Moglabym kupic wszystkie najnowsze gadzety bo mnie na to stac, ale ja mam duzy szacunek do pieniadza, bo ciezko je sie zarabia. No i wole sie nawet kilka razy oparzyc (choc wiem ze sie nie oparze bo robie setki przetworow i nigdy jeszcze sie nie oparzylam) niz wydawac ciezko zarobione pieniadze na gadzet ktory nie jest potrzebny. Kasa przyda sie pozniej na potrzebniejsze rzeczy[emoji6]
No ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie ze mna zgadzac [emoji6]
Zamiast whisbear można włączyć suszarkę, zamiast sterylizatora użyć wrzątku, nawet monitor oddechu nie jest niezbędny bo miliony rodziców nie kupiło i uważa że to zbędny wydatek, tylko że ja uważam że skoro można sobie ułatwić to należy to robić
Nikt nikogo do swoich racji nie musi przekonywać, każdy zostaje rodzicem i ma swoje zdanie i należy je uszanować