reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

na butelkach nie znam się w ogóle - ale wanienek kilka przerobiłam, im prostsza tym lepsza. Teraz chyba bym stawiała na wanienkę z ikei - łatwa do ogarnięcia a potem dziecko można w niej posadzić :-) bezpieczna i wygląda na sporą.

reklama
na butelkach nie znam się w ogóle - ale wanienek kilka przerobiłam, im prostsza tym lepsza. Teraz chyba bym stawiała na wanienkę z ikei - łatwa do ogarnięcia a potem dziecko można w niej posadzić :-) bezpieczna i wygląda na sporą.
I do tego wszystkiego jeszcze mega tania :D
Jedyny minus brak stojaka, a kąpiel na wysokości dostosowanej do rodxica jest mega komfortowe

Ja jeszcze nie mam zdania.. Ale znajomi mówili, że to zbędny wydatek i żeby nie kupować. Sama nie wiem szczerze mówiąc.
Ja jestem przekonana o zakupie, zastanawiam się tylko czy kupić taki do mikrofalówki czy osobne urządzenie, sam sterylizator moim zdaniem ma same plusy i jest o wiele wygodniejszy i skuteczniejszy niż wyparzanie wrzątkiem

Mi też znajome mamy mówiły ze sterylizator zbędny.
Można się obejść, jasne
Tylko nie mając urządzenia trzeba umyć butelkę, przed każdym użyciem zagotować wodę, wyparzyć wszystkie elementy, oczywiście parząc sobie przy tym ręce i dopiero użyć a mając sterylizator myjesz butelki, wkładasz do urządzenia wszystkie elementy łącznie ze smoczkami itd i po 2 min masz sterylne przez całą dobę butelki i przedmioty, gotowe w każdej chwili do użycia
Dla młodej mamy duże ułatwienie i oszczędność czasu którego i tak zawsze brakuje

Coś takiego co sądzicie?

Załączniki

• komoda.jpg
    komoda.jpg
    101,9 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Tylko jak ma sie placic 400zl za konfort i dodatkowy mebel, to lepiej kupic tania wanienke i postawic ja na stole albo na lozku.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Można :D osobiście łóżka nie polecam ze względu na brak stabilności takiej wanienki ale stół może spełnić podobną funkcje, problem tylko że zawsze taki stół trzeba posprzątać, nikt z niego na czas kąpieli nie może skorzystać itd :pale to nie jest duży problem :)

Do góry