reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pisanko, co u Ciebie?
Czytasz nas?
Wiem ze jestes teraz pograzona w smutku z powodu dziadka[emoji22] ale napisz nam choc pare zdan co u Ciebie, prosze. Brakuje tutaj Ciebie[emoji15]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Z Pisanka wszystko jest ok. Musi narazie odpocząć od forum. Pewnie dziś napisze jak po wizycie będzie :) ale dam jej znać ze pytasz o nią :)

reklama
Hej wszystkim :)
Moje dzidziusie jeszcze w szpitalu, ale napiszę Wam, jakie wytyczne dostałam podczas szkoły dla rodziców wcześniaków.
Butelki najtańsze z aventu i lovi podobno są najlepsze bo mają dobre smoczki.
Jeśli chodzi o materace to najlepiej z włókna syntetycznego bo te z gryka i kokosem są siedliskiem robaków :D
Ja od początku muszę ściągać pokarm i polecam laktator Canpol easystart. W smyku był za 170. Działa dobrze, a jak ma się coś stać z piersiami typu zastój pokarmu albo zapalenie to i tak się stanie.
Droższe działają tak samo.
Polecam zakup setki pieluszek tetrowych :D
Poza tym rehabilitantki radziły aby nie szaleć z zabawkami. Takiemu malutkiemu wystarczy jedna :) a karuzela do łóżeczka też bez miliona gazdzetow. Bo dziecko przestymulowane źle się rozwija.
Sterylizator to trudny temat. Ja nie mam i sobie radzę, ale na razie mam do sterylizowania tylko sprzęt po ściąganiu mleka. Kupuję specjalne woreczki i sterylizuje w mikrofali. Nam odradzali wyparzanie wrzątkiem. Ale to może ze względu na duże wczesniactwo.
A jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to im mniej tym lepiej. Pracuje w aptece i znam się na tym. Dziecko ma suchą skórę, ale to zwykle przechodzi. A niestety emolienty działają nie tak fajnie jak jest to napisane na opakowaniu. Sudocrem jest silnie działającym kremem i radzę go używać tylko w kryzysowych sytuacjach. Do codziennego użytku polecam taniutki alantan albo linomag.
Trzymam za Was wszystkie kciuki !!!
Jeszcze monitory oddechu... To też temat rzeka. Przy wczesniakach obowiązkowo. Nie wiem czy bym kupiła jakbym urodziła dzidziusie w terminie. Ale jak ktoś ma pieniądze, to czemu nie ?
Madzionga super że się odezwałaś! Jak sobie radzicie? Powiedzieli Wam, kiedy będziecie mogli wszyscy wyjść do domu, czy to jeszcze za wcześnie?
A co do monitorów - na jakie się zdecydowaliście? I bąble będą od razu spały osobno, żeby dobrze działały
tak?
Ściskamy mocno!!!

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !

WRZESIEŃ
19: pisanka89- wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
19: Rybka: - wizyta u profesora

20 : fiolek81 - badania prenatalne ll trymestru
23: kasia_basia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: natula - odbiór i omówienie wyników papa
24: MartiniM - wizyta kwalifikująca do porodu
26: ewelin86- wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: kinia - wizyta kontrolna
28: lile - wizyta u gin prowadzącego ciążę

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
5: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
kinia: dziewczynka
28.03.2017 - natula: dziewczynka?
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka

24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
26.12.2016 - ewelin86 : chłopiec

27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

07.01.2017- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
11.04.2017 - rybka: ?&?

Ja chyba z wiekszosci z Was sie zgodze, mnie rowniez stac na wiele i mnie moj M nie wzbrania z zakupami , nie zadaje pytan czy napewno potrzebne itd, ale ja nie jestem gadzeciara i wole zamiast roznych ******* , ktore moge sama zrobic kupic za niedlugo cos w to miejsce przydatniejszego dla malucha. Po za tym poki co mieszkam w blokach i nie chce niedlugo nie miec gdzie stapnac noga , bo wszedzie bedzie cos "niezbedne" :) To na tyle w temacie.... :)

Teraz troche o mnie - korzystajcie dziewczyny poki Wam w miare lekko i wygodnie :) Mnie juz sie coraz gorzej spi tzn a to miednica troche pobolewa, a to jak sie przewracam na drugi bok to jak slon, jak po dluzszym lezeniu wstaje to czuje tu okolice lona pobolewaja i chwile trzeba sie rozchodzic. Ogolem nie ma mowy o dluzszym chodzeniu ani o zbyt dlugo trwalym siedzeniu np za stolem. Takze takie uroki, na szczescie dopiero tak od 2 tygodni moze ciut mniej wiec jakos sie przetrzyma ostatnie tygodnie :)

Ja chyba z wiekszosci z Was sie zgodze, mnie rowniez stac na wiele i mnie moj M nie wzbrania z zakupami , nie zadaje pytan czy napewno potrzebne itd, ale ja nie jestem gadzeciara i wole zamiast roznych ******* , ktore moge sama zrobic kupic za niedlugo cos w to miejsce przydatniejszego dla malucha. Po za tym poki co mieszkam w blokach i nie chce niedlugo nie miec gdzie stapnac noga , bo wszedzie bedzie cos "niezbedne" :) To na tyle w temacie.... :)

Teraz troche o mnie - korzystajcie dziewczyny poki Wam w miare lekko i wygodnie :) Mnie juz sie coraz gorzej spi tzn a to miednica troche pobolewa, a to jak sie przewracam na drugi bok to jak slon, jak po dluzszym lezeniu wstaje to czuje tu okolice lona pobolewaja i chwile trzeba sie rozchodzic. Ogolem nie ma mowy o dluzszym chodzeniu ani o zbyt dlugo trwalym siedzeniu np za stolem. Takze takie uroki, na szczescie dopiero tak od 2 tygodni moze ciut mniej wiec jakos sie przetrzyma ostatnie tygodnie :)
Hehe ja czasami mam problem z przekrecaniem się na lewy bok. Łapę się wtedy m i mnie przekreca :p a później mówi ze przeze mnie się nie wyspał :p

reklama
Do góry