reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
tak musze patrzec tez na funkcjonalnosc bo wiem ile jest pracy przy jednym dzieciatku a co dopiero przy dwoch na raz i zastanowie sie tez nad tym sterylizatorem

Można :D osobiście łóżka nie polecam ze względu na brak stabilności takiej wanienki ale stół może spełnić podobną funkcje, problem tylko że zawsze taki stół trzeba posprzątać, nikt z niego na czas kąpieli nie może skorzystać itd :pale to nie jest duży problem :)
Ja mam na stole zawsze czysto. Stoi tylko serwetnik[emoji6] Jemy tam tylko sniadanie obiad i kolacje, wiec na czas kapieli Juniora stol nie bedzie potrzebny[emoji6]

Stetylizatora tez nie kupuje bo tez wydaje mi sie zbednym wydatkiem, poza tym jakbym chciala kupowac wszystkie gadzety to bym chyba pol konta wyczyscila.
Ja jestem raczej z tych oszczednych i zanim cos kupie to 3 razy sie zastanawiam czy aby napewno to mi tak potrzebne jest[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Można się obejść, jasne
Tylko nie mając urządzenia trzeba umyć butelkę, przed każdym użyciem zagotować wodę, wyparzyć wszystkie elementy, oczywiście parząc sobie przy tym ręce i dopiero użyć a mając sterylizator myjesz butelki, wkładasz do urządzenia wszystkie elementy łącznie ze smoczkami itd i po 2 min masz sterylne przez całą dobę butelki i przedmioty, gotowe w każdej chwili do użycia
Dla młodej mamy duże ułatwienie i oszczędność czasu którego i tak zawsze brakuje
Tequila, bez przesady, wyparzenie butelek wrzatkiem nie jest problemem i nie zajmuje duzo czasu. No i nikt sie przy tym nie parzy, chyba ze jakas sierota[emoji6]
Dla mnie on zbedny. Ale jak ktos uwaza ze bez sterylizatora sobie nie poradzi, to lepiej niech kupi[emoji6]

Ja mam na stole zawsze czysto. Stoi tylko serwetnik[emoji6] Jemy tam tylko sniadanie obiad i kolacje, wiec na czas kapieli Juniora stol nie bedzie potrzebny[emoji6]

Stetylizatora tez nie kupuje bo tez wydaje mi sie zbednym wydatkiem, poza tym jakbym chciala kupowac wszystkie gadzety to bym chyba pol konta wyczyscila.
Ja jestem raczej z tych oszczednych i zanim cos kupie to 3 razy sie zastanawiam czy aby napewno to mi tak potrzebne jest[emoji6]

A ja znów organizacyjne mogę mieć tylko wanienkę na stojaku, bo mam sypialnię połączoną z łazienką - tam jest woda, ale nie ma gdzie indziej postawić wanienki ;) Ale znajdę jakąś prostą i mam nadzieję niedrogą wersję ;)

Tequila, bez przesady, wyparzenie butelek wrzatkiem nie jest problemem i nie zajmuje duzo czasu. No i nikt sie przy tym nie parzy, chyba ze jakas sierota[emoji6]
Dla mnie on zbedny. Ale jak ktos uwaza ze bez sterylizatora sobie nie poradzi, to lepiej niech kupi[emoji6]

Karmiac dziecko piersią i używając butelki sporadycznie nie jest to problemem ale uwierz mi że karmiąc dziecko mm używasz sporej ilości butelek i tracisz dużo czasu, a oparzysz się na 100 %. Dziecko placze, ty się spieszysz i łapki poparzone
Zobaczysz jak zmieni się twoje podejście do tematu po urodzeniu :D

reklama
Karmiac dziecko piersią i używając butelki sporadycznie nie jest to problemem ale uwierz mi że karmiąc dziecko mm używasz sporej ilości butelek i tracisz dużo czasu, a oparzysz się na 100 %. Dziecko placze, ty się spieszysz i łapki poparzone
Zobaczysz jak zmieni się twoje podejście do tematu po urodzeniu :D
Moja siostra ma 2 dzieci i tez mowila ze sterylizator zbedny wydatek[emoji6]

Do góry