reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kiwisia, Misia ja też mam ten sam problem. Pokoik dla dziecka będzie na piętrze przy naszej sypialni. Zastanawiam się, aby łóżeczko turystyczne postawić na parterze, ale nie mam miejsca, salon nie za duży, ale obok salonu mam pokój z dużym stołek i tak myślałam, aby ten stół złożyć do minimum i wtedy zmieści się łóżeczko. Rzeczywiście te łóżeczka są strasznie badziewiaste i tak naprawdę nie wiem co zrobić.

reklama
A ja dalej kombinuje i wpadłam na pomysł kołyski np takiej jak ta poniżej, jest też fajna Fishera (tylko cenę ma mniej fajną)
Nowa FIRST YEARS Kołyska Nosidło Łóżeczko 5w1***** (3027807006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FISHER PRICE KOŁYSKA ŁÓŻECZKO LEŻACZEK ZEN OD RĘKI (3035855298) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Chociaż Fishera chyba wykreślę bo chcę kupic automatyczny leżaczek-bujaczek np. taki jak ten:
FISHER PRICE Huśtawka Kołyska NA PRĄD + AKU gratis (3024310533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Trochę te Fishery na jedno kopyto są nie wiem czy ta kołyska to przypadkiem nie jest tylko bardziej obudowana od leżaczka więc szkoda by kupowac to samo.

Kiwisia koleżanka miała taką kołyskę. Od 4 m-ca dziecko już się nie mieściło. Ogólnie są śliczne, ale szkoda kasy na tak krótki okres.

Mnie się ta zen bardzo podoba. Pasowałaby nam do sypialni.
Gośkę trzymałam kiedyś w salonie w łóżeczku turystycznym, kt. robiło za kojec.

Zgadza się :-( ale myślę, że tak do 6 mcy wystarczą. Pamiętam, że jak Weroniczka miała 6 mcy to już sama siadała, żadna siła by jej nie utrzymała na leżąco. Wtedy towarem nr 1 była mata z zabawkami i leżaczek - bujaczek fishera, w którym można podeprzec nóżki i trzymał się jak fotelik. Na widok łóżeczka był taki wrzask, że cały blok chyba to słyszał... Zresztą mam bardzo towarzyskie dziecko nawet do toalety musiałam ją targac w tym leżaczku bo chwila bez towarzystwa oznaczała rozpacz i minę od której kroiło się serce - buźka i oczka mowiły jak mogłaś mnie zostawic?! Tak jest do dzisiaj nawet do toalety by za nami poszła... a to ,że podczas mojej lub męża kąpieli musi koniecznie kupę to już rytuał... Oczywiście druga łazienka jest be bo tam nie ma gdzie kolorowanek i kredek wyłożyc (tutaj za półke robi obudowa wanny a na górze mamy kabinę prysznicową więc niestety jak stwierdziło moje kochane dziecię nie ma tam odpowednich warunków).

Ja muszę mieć chyba kojec, bo z salonu idzie się do ogrodu. W kojcu może siedzieć do 2 lat. Ale ta kołyska Zen mnie kręci :-)

Widzę , ze dziewczyny szalejecie , znajoma ostatnio mówiła mi , że u niej idealnie sprawdził się kosz mojżesza ze stojaczkiem na kółkach , co spełniało funkcję mobilnego łóżeczka - może nie tak efektwnie wyglada jak fishery ale są sporo tańsze , a tez nie będą nam długo słuzyć , ja mieszkam w bloku , więc staram się przemysleć kazdy dodatkowy mebel , który trzeba będzie omijać , a z dziećmi sporo takowych sie gromadzi , o zabawkach nawet nie mówię.

reklama
Lucy no to ja przytyłam więcej, ale zrzuciłam, wg kalkulatora jestem akurat w kg, az dziwne ;-) Imię mamy: Magda :) I chyba już tak zostanie, jakoś i rodzinka tak już do niej mówi :)

Do góry