reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Te newborn są w małych paczkach ale myślę że jedna do szpitala wystarczy, bo jeśli okaże się ze maluch urodzi się większym niż wyliczyli to parę złotych do kosza wyrzucone, a po co?przecież M zawsze może w drodze do szpitala dowieźć jak braknie
Dokładnie tez tak pomyslałam żeby paczkę zabrać a w razie czego M dowiezie. Nie zamierzam za długo w szpitalu leżeć haha. Ah jakoś to bedzie. Ale rozmyślam o tym wszystkim codziennie. Czy wszystko bedzie ok. Jaka bedzie pogoda w październiku itp.

reklama
Lepiej za duża niż za mała :p
Ja wszystko na 56cm kupuję jak młody będzie większy to dramat :p
Umm no wlasnie. Na 56 mówisz, a ja na 62 wszystko kupiłam. A kombinezonik taki pluszowy na 68. Chce ją wlasnie w nim przywieźć ze szpitala. Kupiłam większy bo zima przed nami przecież. Aj nie wiem już sama. Ja mam 183 cm wzrostu a M 190. Chyba nie urodzi sie mała co ?

Umm no wlasnie. Na 56 mówisz, a ja na 62 wszystko kupiłam. A kombinezonik taki pluszowy na 68. Chce ją wlasnie w nim przywieźć ze szpitala. Kupiłam większy bo zima przed nami przecież. Aj nie wiem już sama. Ja mam 183 cm wzrostu a M 190. Chyba nie urodzi sie mała co ?
Myślę że 68 cm to dużo za dużo :-)
Moja córka miała 56cm a w ubraniach w tym rozmiarze się topiła
Ja na twoim miejscu kupiłbym kilka ciuszków na 56cm chociaż ze dwa pajace, body, śpioszki
Mojemu szwagrowi urodziła się córa 53 cm a oboje wysocy także nie ma reguły
Ale śpiworek na 68 cm to będzie jeszcze za duży jak już się zima skończy :p

Sent from my C6603 using Forum BabyBoom mobile app

Wityam koleżanki :)
czy któraś z was mogłaby mi odpowiedziec cos w sprawie strechingu endometrium. Wlaśnie dziś ide na wizyte porozmaiwac o tym z lekarzem. Do tej pory byłam swiecie przekonana że robi sie go w cyklu poprzedzajacym stymulacje wiec wydawało mi sie ze cykl w ktorym zaczełam brac antykoncepcje na wyciszenie jest właśnie tym cyklem który poprzedza owa stymulacje. A dziś wyczytałam na stronie ze nie powinno sie robic biopsji endometrium podczas przyjmowania antykoncepcji. Czyli jak to jest ?? wychodzi na to ze sie spoznilam czy jest to wlasnie ten cykl poprzedzajacy. prosze o pomoc kolezanki ktore mialy robiony streching :)

Myślę że 68 cm to dużo za dużo :-)
Moja córka miała 56cm a w ubraniach w tym rozmiarze się topiła
Ja na twoim miejscu kupiłbym kilka ciuszków na 56cm chociaż ze dwa pajace, body, śpioszki
Mojemu szwagrowi urodziła się córa 53 cm a oboje wysocy także nie ma reguły
Ale śpiworek na 68 cm to będzie jeszcze za duży jak już się zima skończy :p

Sent from my C6603 using Forum BabyBoom mobile app
No toś mnie pocieszyła. Masakra. Chyba faktycznie kupie coś mniejszego jeszcze. Bo Młodej widać nie bedzie w tych ciuszkach. Mój M To wcześniak to jego nie liczę ale ja miałam 60 cm jak sie urodziłam i chyba też tym się troszkę zasugerowałam. Szkoda ze nie można jej zmierzyć. Najgorzej ten śpiworek. Szkoda kasy a tani nie był. Kurczę a poradź mi w co ubrać Bąbla na wyjście. Zakładając ze pod koniec października nie bedzie zimy.

Hej dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki AFP wogóle nic z tego nie rozumiem mój wynik to 39.44 U/ml. Badanie robione w 17 t.c czy pomożecie mi to zinterpretować? ??

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie miałam robionego takiego badania niestety :( patrzyłam teraz na szybko na normy i dla 17tc chyba wynik jest ok (17. t. c. 20,9 – 87,8 ). Ale lepiej sprawdzić to z lekarzem.

No toś mnie pocieszyła. Masakra. Chyba faktycznie kupie coś mniejszego jeszcze. Bo Młodej widać nie bedzie w tych ciuszkach. Mój M To wcześniak to jego nie liczę ale ja miałam 60 cm jak sie urodziłam i chyba też tym się troszkę zasugerowałam. Szkoda ze nie można jej zmierzyć. Najgorzej ten śpiworek. Szkoda kasy a tani nie był. Kurczę a poradź mi w co ubrać Bąbla na wyjście. Zakładając ze pod koniec października nie bedzie zimy.
Ja tez kupilam 2 kombinezony na 68 bo uwazam to za sluszne i zdania nie zmienie , u mnie tez dziewczyny takie kupowaly i nikt nie marudzil zabardzo - po za tym ma to wytrzymac na jakies 5 msc :)

reklama
Za to spiworka nie kupowalam , bo chociaz na poczatku mialam to w planach to mi odradzono podajac kilka rozsadnych przykladow ze lepiej na poczatku zeby nie spalo w tym tylko w rozku czy otulaczu... ale wiadomo kazdy robi jak uwaza ;)

Do góry