reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No toś mnie pocieszyła. Masakra. Chyba faktycznie kupie coś mniejszego jeszcze. Bo Młodej widać nie bedzie w tych ciuszkach. Mój M To wcześniak to jego nie liczę ale ja miałam 60 cm jak sie urodziłam i chyba też tym się troszkę zasugerowałam. Szkoda ze nie można jej zmierzyć. Najgorzej ten śpiworek. Szkoda kasy a tani nie był. Kurczę a poradź mi w co ubrać Bąbla na wyjście. Zakładając ze pod koniec października nie bedzie zimy.
Ja myślę że ten większy kombinezon wykorzystasz, wziąwszy pod uwagę że mała rodzi się w październiku to w marcu będzie miała pół roku a wiadomo że pogoda może być różna, jeszcze w kwietniu może być śnieg :p ale na wyjście ze szpitala moim zdaniem to za duży rozmiar, poszukaj może kombinezonu małego na Olx albo allegro, taki maluch nie zniszczy go tylko leżąc więc można kupić coś za parę groszy a w super stanie
Zakładając że w październiku nie będzie zimy tylko złota piękna jesień to myślę że body, śpiochy a na górę pluszowy pajacyk ewentualnie kocyk i wystarczy :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wityam koleżanki :)
czy któraś z was mogłaby mi odpowiedziec cos w sprawie strechingu endometrium. Wlaśnie dziś ide na wizyte porozmaiwac o tym z lekarzem. Do tej pory byłam swiecie przekonana że robi sie go w cyklu poprzedzajacym stymulacje wiec wydawało mi sie ze cykl w ktorym zaczełam brac antykoncepcje na wyciszenie jest właśnie tym cyklem który poprzedza owa stymulacje. A dziś wyczytałam na stronie ze nie powinno sie robic biopsji endometrium podczas przyjmowania antykoncepcji. Czyli jak to jest ?? wychodzi na to ze sie spoznilam czy jest to wlasnie ten cykl poprzedzajacy. prosze o pomoc kolezanki ktore mialy robiony streching :)
Ja miałam kilkukrotnie i zawsze w cyklu poprzedzającym transfer ale nigdy nie byłam wtedy na antykoncepcji więc nie wiem czy i jaki ma to wpływ ale na chłopski rozum to nie powinno mieć żadnego

Ja tez kupilam 2 kombinezony na 68 bo uwazam to za sluszne i zdania nie zmienie , u mnie tez dziewczyny takie kupowaly i nikt nie marudzil zabardzo - po za tym ma to wytrzymac na jakies 5 msc :)
Kurczę no wlasnie tez tak słyszałam i dlatego kupiłam większy. Bo przecież pod kombinezonikiem bedzie pajacyk. I body. To sie chyba nie utopi prawda. Nie wiem już sama.

Ja myślę że ten większy kombinezon wykorzystasz, wziąwszy pod uwagę że mała rodzi się w październiku to w marcu będzie miała pół roku a wiadomo że pogoda może być różna, jeszcze w kwietniu może być śnieg :p ale na wyjście ze szpitala moim zdaniem to za duży rozmiar, poszukaj może kombinezonu małego na Olx albo allegro, taki maluch nie zniszczy go tylko leżąc więc można kupić coś za parę groszy a w super stanie
Zakładając że w październiku nie będzie zimy tylko złota piękna jesień to myślę że body, śpiochy a na górę pluszowy pajacyk ewentualnie kocyk i wystarczy :-)

Poszukam czegoś. Na wyjście tak wlasnie myślałam. Tylko chciałam jeszcze na pajaca ubrać półśpiochy i kaftanik, plus kombinezonik plus kocyk haha.

Ja powiem tak, nie kupuje do spania śpiworkach. Mamy kołderkę. Kocyk minky w razie czego. No i odnośnie poduszeczki. Mamy taką cienka. Słyszałam ze jak najbardziej maluch może stać na niej. Mniej ulewac bedzie. Ale powiem Wam ze każdy mówi coś nowego. Nie wiadomo czym sie sugerować. To chyba kwestia wprawy i doświadczenia.

reklama
Ja powiem tak, nie kupuje do spania śpiworkach. Mamy kołderkę. Kocyk minky w razie czego. No i odnośnie poduszeczki. Mamy taką cienka. Słyszałam ze jak najbardziej maluch może stać na niej. Mniej ulewac bedzie. Ale powiem Wam ze każdy mówi coś nowego. Nie wiadomo czym sie sugerować. To chyba kwestia wprawy i doświadczenia.
Dokladnie u mnie dziewczyny kladly na takich "nalesnikach" dziecko i nic sie nie dzialo, dzieci nie sa garbate, kazdy ma inne przekonania, przyklady i doradzajacych ludzi a w praniu wyjdzie samo, tez wrazie czego na poczatku planuje klasc w rozku ew.kocyk, kolderka troche pozniej.

Do góry