reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mi jak co rano asystuje w łóżku ona ;) Ale też już wstaję bo dzieciaki głodne [emoji41] Miłego dzionka!

1472802561-3jyj31.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jaki słodziak :)ja dziele łóżko z mężem i... z trzema kotami :p A odkąd mam poduszkę ciążowa to jest to ich ulubione miejsce :Dw nocy nawet nóg nie można wyprostować albo przekręcić się na drugi bok bo wszędzie kot :p

reklama
Dziewczyny, a jak to jest z tym lezeniem na lewym boku?
Wiem ze w nocy trzeba spac na lewym, ale mozna sie np. na pol godziny przekrecic na plecy, albo prawy bok? Czy to bezwzglednie zakazane. I to samo w dzien, czy jak ogladam np telewizje to moge lezec na plecach czy tez musze na lewym boku???

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem Ci tak... ja nie zasne np. jak od razu sie poloze na lewym boku wiec chwile leze na prawym i w ciagu dnia na troche tez - ja nie moge wylezec stale na tej samej stronie, poprostu az kosci bola. Na plecach nie leze juz w ogole bo mnie zabardzo wtedy kosc ogonowa boli :p

Nie powiem, ze moglabym miec to jeszcze raz. Okropnie nieprzyjemne i niekomfortowe, dziewczyny pisza ze nie boli - hmmm nie wiem moze sa rozne wielkosci czy cos. Ja tego jakos wspaniale nie wspominam i wczoraj bylam z lekka dobita bo nawet zaczelam do lekarza stekac ze ja chyba przy porodzie umre. Osmial sie z tego ze nie umre ,ale bedzie z 5x gorzej ;) ogolem zadnego dyskomfortu nie czuje ani nic. Za tydz w czwartek mam kontrole czy dobrze siedzi , bo przez tydz bedzie sie ukladal. Wiec pewnie wizyta znowu nieprzyjemna :(

O matko, myslalam ze zakladania wogole sie nie czuje, ale dobrze, ze juz masz to za soba. A masz teraz lezec? Co lekarz mowil?

O matko, myslalam ze zakladania wogole sie nie czuje, ale dobrze, ze juz masz to za soba. A masz teraz lezec? Co lekarz mowil?
Nie nie musze plackiem lezec, ale wiecej sie oszczedzac. No ja tez teoretycznie slyszalam ze nie boli, ale nie jest nic fajnego jak ktos gdziebie przy szyjce i jeszcze wklada cos dosc sporego i gumowego. Nie wiem zabardzo do czego wielkoscia to porownac...

Dziewczyny, a jak to jest z tym lezeniem na lewym boku?
Wiem ze w nocy trzeba spac na lewym, ale mozna sie np. na pol godziny przekrecic na plecy, albo prawy bok? Czy to bezwzglednie zakazane. I to samo w dzien, czy jak ogladam np telewizje to moge lezec na plecach czy tez musze na lewym boku???

Pytałam o to mojego lekarza który powiedział że najlepiej na lewym, można na prawym bo to lepsza pozycja od pleców ale zanim cokolwiek złego zdarzy się dziecku od leżenia na plecach to najpierw nam bo zacznie ci się robić np słabo od ucisku a wtedy instynktownie zmienisz pozycje także spokojnie, a na lewym boku pomaga spać poduszka ciążowa, nasz ja za plecami więc nie zmienisz pozycji w nocy

Nie powiem, ze moglabym miec to jeszcze raz. Okropnie nieprzyjemne i niekomfortowe, dziewczyny pisza ze nie boli - hmmm nie wiem moze sa rozne wielkosci czy cos. Ja tego jakos wspaniale nie wspominam i wczoraj bylam z lekka dobita bo nawet zaczelam do lekarza stekac ze ja chyba przy porodzie umre. Osmial sie z tego ze nie umre ,ale bedzie z 5x gorzej ;) ogolem zadnego dyskomfortu nie czuje ani nic. Za tydz w czwartek mam kontrole czy dobrze siedzi , bo przez tydz bedzie sie ukladal. Wiec pewnie wizyta znowu nieprzyjemna :(
O matko, dobrze że już masz to za sobą i teraz maleństwo jest bezpieczne,trzymajcie się i bądźcie dzielni :):D

Tequila, mnie od spania na lewym boku boli noga w udzie i w nocy musze sie na troche polozyc na plecach i zgiac noge, albo na prawym. Tak to spoko, nawet bym sie nie przekrecala, tylko noga okropnie boli.

Tequila, mnie od spania na lewym boku boli noga w udzie i w nocy musze sie na troche polozyc na plecach i zgiac noge, albo na prawym. Tak to spoko, nawet bym sie nie przekrecala, tylko noga okropnie boli.

Mnie też cierpną nogi w nocy, obie, ja robię tak...kładę się spać z poduchą na lewym boku, po 2 godz idę siku i wtedy kładę się na prawym,do wc chodzę regularnie co 2 godz jak w zegarku także zmieniam strony kilka razy a dzieki poduszce mam pewność że nie śpię na plecach

reklama
Do góry