reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tequila, nie zgodze sie.
Ciaza leczy np endometrioze i np. dziewczyny ktore maja hashimoto, po ciazy tez szybko zachodza w ciaze naturalnie. Duzo jest przypadkow gdzie dziewczyny mialy problem z immunologia, podchodzily przez kilka lat do in vitro i nic. W koncu in vitro sie udalo, urodzily i za niedlugo ciaza z naturalsa. Po ciazy, organizm sie przestawia, zachodzi w nim duzo zmian.
Ja tam nie wierze w teorie, ze stres przeszkadza zajsc w ciaze. Dla mnie to bzdura. Przez stres mozna nie zachodzic pare miesiecy, ale nie kilka lat.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
W takim razie jak wytłumaczyć można mój przypadek skoro to bzdury?
Zaszłam w pierwszą ciążę za pierwszą próbą a w kolejną dopiero po 14 latach, po latach starań naturalnych, dwóch inseminacjach i 5 in vitro

reklama
W takim razie jak wytłumaczyć można mój przypadek skoro to bzdury?
Zaszłam w pierwszą ciążę za pierwszą próbą a w kolejną dopiero po 14 latach, po latach starań naturalnych, dwóch inseminacjach i 5 in vitro
Tequila, a robilas sobie szczegolowa immunologie?
Nie wierze ze przez stres nie zachodzilas 10 lat.
Na watku immunologicznym sa dziewczyny, ktore zachodzily w ciaze za pierwszym razem, a potem lata staran i nic. Teraz biora kupe lekow, szczepia sie limfocytami z krwi meza lub dawcy i odrazu zachodza w ciaze.
Jest duzo czynnikow, stres owszem moze byc jednym z nim ale bez przesady przez tyle lat napewno nie byl on powodem. Ja Ci na to potanie nie odpowiem, bo nie jestem lekarzem i nie robilam Ci szczegolowych badan z immunologii.
Nie obraz sie, ale ja nie wierze w teorie ze stresem.
Jak mi w pracy ktos mowil ze przez stres nie moge zajsc to myslalam ze mu zaraz cos zrobie.

Tequila, a robilas sobie szczegolowa immunologie?
Nie wierze ze przez stres nie zachodzilas 10 lat.
Na watku immunologicznym sa dziewczyny, ktore zachodzily w ciaze za pierwszym razem, a potem lata staran i nic. Teraz biora kupe lekow, szczepia sie limfocytami z krwi meza lub dawcy i odrazu zachodza w ciaze.
Jest duzo czynnikow, stres owszem moze byc jednym z nim ale bez przesady przez tyle lat napewno nie byl on powodem. Ja Ci na to potanie nie odpowiem, bo nie jestem lekarzem i nie robilam Ci szczegolowych badan z immunologii.
Nie obraz sie, ale ja nie wierze w teorie ze stresem.
Jak mi w pracy ktos mowil ze przez stres nie moge zajsc to myslalam ze mu zaraz cos zrobie.

Hahaha, dobrze że ja jestem tylko na necie w takim razie:p
Nie obrażam się, bo uważam że każdy ma prawo wierzyć w co chce i mieć swoje zdanie na jakiś temat a druga osoba powinna to uszanować mimo iż może mieć inne zdanie i ja wasze szanuje mimo iż często są odmienne od mojego:D
Ale naprawdę uważam że głowa to centrum dowodzenia organizmem, bo np jak wytłumaczyć przypadki w których lekarz daje kilka tygodni życia człowiekowi a on żyje i mało tego wychodzi z choroby?ja wierzę w siłę podświadomości!
Apropo czytałaś "potęgę podświadomości "? Jeśli nie polecam:)
Albo przypadki par które starają się latami, ja osobiście znam taką, znajomi rodziców, przez16 lat nie mogli zajść w ciążę, próbowali wszystkiego, w końcu adoptowali dziecko i kilka miesięcy później na świat przyszło ich biologiczne :)
Może się to wydawać śmieszne, niemożliwe, głupie ale jednak się dzieje i ja wierzę że to właśnie podświadomość, głowa :)

Hahaha, dobrze że ja jestem tylko na necie w takim razie:p
Nie obrażam się, bo uważam że każdy ma prawo wierzyć w co chce i mieć swoje zdanie na jakiś temat a druga osoba powinna to uszanować mimo iż może mieć inne zdanie i ja wasze szanuje mimo iż często są odmienne od mojego:D
Ale naprawdę uważam że głowa to centrum dowodzenia organizmem, bo np jak wytłumaczyć przypadki w których lekarz daje kilka tygodni życia człowiekowi a on żyje i mało tego wychodzi z choroby?ja wierzę w siłę podświadomości!
Apropo czytałaś "potęgę podświadomości "? Jeśli nie polecam:)
Albo przypadki par które starają się latami, ja osobiście znam taką, znajomi rodziców, przez16 lat nie mogli zajść w ciążę, próbowali wszystkiego, w końcu adoptowali dziecko i kilka miesięcy później na świat przyszło ich biologiczne :)
Może się to wydawać śmieszne, niemożliwe, głupie ale jednak się dzieje i ja wierzę że to właśnie podświadomość, głowa :)
Tequila, czytalam ta ksiazke.
Tez slyszalam o takich przypadkach.
Np moja mama byla w Kolumbii, poznala tam kobiete ktora zachorowala na raka i dawali jej kilka dni zycia. Wszyscy znajomi z Polski i Kolumbii modlili sie w jeden dzien o okreslonej godzinie. Kobieta ozdrowiala, rak zniknal. Lekarz ktory ja prowadzil powiedzial ze jakby nie widzial zdjec i wynikow w zyciu by w to nie uwierzyl.

Co do stresu i ciazy uwazam ze to sa skrajne przypadki.

Szanuje Twoje zdanie, ale ja sie tylko wypowiadam jakie jest moje zdanie.
Temat zostal poruszony na watku, wiec sie wypowiedzialam[emoji6]

Moja wizyta dopiero o 18. Dzisiaj juz wezmę l4, więc jestem ostatni dzień w pracy. Ciezko mi odejść...
Co do tego, żeby juz byl grudzień, to ja tak nie mam. Cieszy mnie upływający czas i każdy tydzień po tygodniu. Nie jestem jeszcze gotowa na grudzień i potrzebuję tego czasu na urządzenie wszystkiego i oswajanie się z dzieciątkiem w brzuchu, dzień po dniu...

1472545422555.jpg

Macie tak na poprawę dnia :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1472545422555.jpg
    1472545422555.jpg
    42,5 KB · Wyświetleń: 270
reklama
Do góry