reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Martka tak BTW masz.szybko prenatalne 2. Ja idę 8 na wizytę i dopiero koło 20 bd.miala prenatalne ;((( ale bliźniaki mniejsze to.moze dlatego :) ja wyjątkowo dobrze czuje się nad.morzem. Nic nie.boli, nic nie kłuje, chodze nawet sporo a.dzisiaj już w.morzu siedzialam z nadzieją że nic.nie.zlapie :) ale tyle lat jeździłam więc może teraz.nic nie złapie. M się spalił bo.sie nie smarowal jak zawsze mądrzejszy. Ja tylko trochę pachwiny bo.chyba strój wytarl ale jest ok :) jeszvze 3 dni lenistwa :) Wczoraj zjadlam wielka.porcje łososia smażonego dopiero potem wyczytalam żeby go raczej unikać ale chyba nic się nie stanie maluchom :) zadko pisze.bo.neta tu nie ma a w.telefoie zre jak głupi. Sorki za.bledy i milion kropek ale pisze szybko.i wyłączam :) trzymajcie się brzuszki dobrej nocy :***

reklama
Martka tak BTW masz.szybko prenatalne 2. Ja idę 8 na wizytę i dopiero koło 20 bd.miala prenatalne ;((( ale bliźniaki mniejsze to.moze dlatego :) ja wyjątkowo dobrze czuje się nad.morzem. Nic nie.boli, nic nie kłuje, chodze nawet sporo a.dzisiaj już w.morzu siedzialam z nadzieją że nic.nie.zlapie :) ale tyle lat jeździłam więc może teraz.nic nie złapie. M się spalił bo.sie nie smarowal jak zawsze mądrzejszy. Ja tylko trochę pachwiny bo.chyba strój wytarl ale jest ok :) jeszvze 3 dni lenistwa :) Wczoraj zjadlam wielka.porcje łososia smażonego dopiero potem wyczytalam żeby go raczej unikać ale chyba nic się nie stanie maluchom :) zadko pisze.bo.neta tu nie ma a w.telefoie zre jak głupi. Sorki za.bledy i milion kropek ale pisze szybko.i wyłączam :) trzymajcie się brzuszki dobrej nocy :***

Pisanka, ja mam połówkowe 25 sierpnia. To będzie chyba 22-23 tydzień. Trzymaj się, wypoczywaj.

Hej ciężaróweczki :)
Ja niedługo wybieram się po spodnie ciążowe, bo przez tą pogodę nie mam żadnych spodni :( W żadne już się nie dopinam :p
Miłego dnia kochane :*

ufff dzwoniłam, połączyli mnie z embriologiem, zapytała z którego roku to zarodek i że jak z tego to oni dopiero obdzwaniają koniec roku 2014 i początek 2015 i że na pewno sami by się odezwali w tym temacie. Przygotują dla nas nową umowę, opłata za rok mrożenia 400 zł.

Pisanka kobieta wyliczała mi kiedy mogę mieć drugie i wtedy niby już ok :) ja się nie znam, ufam ludziom z kliniki :)
Moja skierowanie na pierwsze bezpłatne, obejmuje również drugie.
A powiedzcie mi bo piszecie o usg połówkowym, moja lekarka nic mi o tym nie wspominała idę do niej 2 sierpnia, będę wtedy w 19 tyg, czyli 19 skończony początek 20. To robi lekarka prowadząca czy macie na myśli właśnie drugie prenatalne?:)

Hej dziewczyny
wszystkozajete ja mialam taka sytuacje, ze 1 szej ciazy zostałam zatrudniona gdzies ok 8-9 tc w firmie rodzinnej (to samo nazwisko), oczywiscie na wysoką stawke, oczywiscie kontrola ja i pracodawca, poszłam, odpowiedziałam na kilka pytan i tyle, kase musieli wypłacic, nie ma co sie martwic. Zwolnienie wziełam dopiero kolo 5-6 miesiaca, zeby jednak cos przepracowac. Teraz juz od długiego czasu mam podniesioną pensje, zeby wszystko było na umowie o prace, ale pewnie tez zus sie doczepi, tylko i tak nic nie udowodnia, bo ja faktycznie pracuje, a głownie sprawdzaja, czy ktos naprawde do tej pracy chodzi, czyli listy obecnosci, musialam wziac kompa i pokazywac maile itp.

Hej dziewczyny
wszystkozajete ja mialam taka sytuacje, ze 1 szej ciazy zostałam zatrudniona gdzies ok 8-9 tc w firmie rodzinnej (to samo nazwisko), oczywiscie na wysoką stawke, oczywiscie kontrola ja i pracodawca, poszłam, odpowiedziałam na kilka pytan i tyle, kase musieli wypłacic, nie ma co sie martwic. Zwolnienie wziełam dopiero kolo 5-6 miesiaca, zeby jednak cos przepracowac. Teraz juz od długiego czasu mam podniesioną pensje, zeby wszystko było na umowie o prace, ale pewnie tez zus sie doczepi, tylko i tak nic nie udowodnia, bo ja faktycznie pracuje, a głownie sprawdzaja, czy ktos naprawde do tej pracy chodzi, czyli listy obecnosci, musialam wziac kompa i pokazywac maile itp.

Już nie chcę się tym denerwować nawet. Co ma być to będzie. Najchętniej wcale nie płaciłbym ZUSu i brała całe zarobki do kieszeni i nie liczyła na żadne świadczenia, ale jest przymus. Od lat nie byłam u lekarza na NFZ, mam pakiet prywatnej opieki zdrowotnej, tak samo ubezpieczenie i przeświadczenie, że podwójne zdrowotne płacone latami i reszta składek i tak nigdy do mnie nie wrócą. Na emeryturę od państwa też nie liczę, wolę odkładać. Mnie się ze zwolnieniem nie spieszy i tak, dlatego tym bardziej wkurza mnie, że muszę kombinować. Jakbym nie pracowała nigdy nigdzie i się zatrudniła pierwszy raz miesiąc temu to by mi przysługiwało 100% z tej umowy. Ten system jest dziurawy jak sito i kulawy.

Martka dobrze, że sprawa wyjaśniona :)

Ewelin
JA POKI CO tez nie kupowalam nic ciazowego na chlodniejsze dni mam legginsy i najlepiej mi w nich. Pewnie gorzej bedzie zima... :) A ja za tydz w pt mam ta ukochana i wyczekana glukoze :D pamietam jak na poczatku od razu sprawdzilam w ktorym tygodniu sie ja robi i mowie aaaa ile jeszcze czasu a tu myk i juz za tydz :D

reklama
Już nie chcę się tym denerwować nawet. Co ma być to będzie. Najchętniej wcale nie płaciłbym ZUSu i brała całe zarobki do kieszeni i nie liczyła na żadne świadczenia, ale jest przymus. Od lat nie byłam u lekarza na NFZ, mam pakiet prywatnej opieki zdrowotnej, tak samo ubezpieczenie i przeświadczenie, że podwójne zdrowotne płacone latami i reszta składek i tak nigdy do mnie nie wrócą. Na emeryturę od państwa też nie liczę, wolę odkładać. Mnie się ze zwolnieniem nie spieszy i tak, dlatego tym bardziej wkurza mnie, że muszę kombinować. Jakbym nie pracowała nigdy nigdzie i się zatrudniła pierwszy raz miesiąc temu to by mi przysługiwało 100% z tej umowy. Ten system jest dziurawy jak sito i kulawy.

Martka dobrze, że sprawa wyjaśniona :)

Ja z nfz skorzystam przy porodzie czyli w szpitalu i chyba tyle, tez mam wlasnie pakiet medyczny z pracy, a jak nie mialam to i tak zawsze prywatnie, bo szybko i duzo lepsza obsluga. Tak naprawde skladki zwracaja sie tylko w ciazy jak sie jest na l-4 lub wlasnie szpital. Na emeryture nie ma co liczyc, to beda jakies gorsze, lepiej odlozyc te pieniadze lub w cos zainwestowac. Wiesz sproboj z ta nowa firma, na kontroli prawie nigdy nic nie udowadniaja, po prostu musza ja przeprowadzic i tyle.

Do góry