reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jeszcze sie nie umawiałam bo to nie u mnie w klinice. Za tydz mam wizyte i dowiem sie o tych drugich prenatalnych. Może znów dostane skierowanie.

A z tego co wiem tam gdzie miałam pierwsze robione do 10 sierpnia mają wolne. Jak liczyłam to będę w 22 tc jakbym szła na te badania

Prenatalne należy wykonać między 11 a 13tci6d a najlepiej w połowie tego okresu bo wtedy wychodzą najlepsze pomiary
Ciąża po in vitro nie jest wskazaniem do tych badań wg NFZ dlatego lekarze wypisują skierowania z wymyślonym wskazaniem gdyż PTG uważa że każda ciężarna powinna je wykonać
Trochę to skomplikowane, zresztą jak większość tematów w Polsce :p

Ale na skierowaniu było okienko (które zaznaczył) ciaza po ivf. Moze to kwestia tego, ze byłam w programie ministerialnym [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No nad morzem to słońce nie jest może mega gorąco bo wieje wiatr ale za parawanem cieplutko :) i chmurki pojedyncze :) oby do soboty się utrzymała a jutro ma być 4 stopnie ciepłej :)

reklama
Wysyłam wam troszkę słońca żeby u dla mnie zostało ;p
Jest idealna pogoda dla ciężarnych haha nie jesy gorąco ale jest słońce na maxa i do tego chłodzący wiaterek

Do góry