A umiwiłas się już na drugie? W którym tyg ciąży ci wypadają?ja na pierwszych miałam robione podwójny test. Więc teraz nie mam pojęcia jak to będzie wygądać
reklama
U mnie skierowanie ważne jest na pierwsze i drugie prenatalne, trzecie już płatneJeszcze sie nie umawiałam bo to nie u mnie w klinice. Za tydz mam wizyte i dowiem sie o tych drugich prenatalnych. Może znów dostane skierowanie.
G
Gość
Gość
U mnie tak samo.U mnie skierowanie ważne jest na pierwsze i drugie prenatalne, trzecie już płatne
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Prenatalne należy wykonać między 11 a 13tci6d a najlepiej w połowie tego okresu bo wtedy wychodzą najlepsze pomiary
Ciąża po in vitro nie jest wskazaniem do tych badań wg NFZ dlatego lekarze wypisują skierowania z wymyślonym wskazaniem gdyż PTG uważa że każda ciężarna powinna je wykonać
Trochę to skomplikowane, zresztą jak większość tematów w Polsce![]()
Ale na skierowaniu było okienko (które zaznaczył) ciaza po ivf. Moze to kwestia tego, ze byłam w programie ministerialnym [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chcę iść dużo wcześniej, tak ok 19 tc max 20 tc muszę jeszcze tylko dopytać o te echo serca i w razie gdyby nie było w pakiecie to też się umówićA z tego co wiem tam gdzie miałam pierwsze robione do 10 sierpnia mają wolne. Jak liczyłam to będę w 22 tc jakbym szła na te badania
ewelin86
Fanka BB :)
Ja yez miałam zaznaczone ze po In vitroAle na skierowaniu było okienko (które zaznaczył) ciaza po ivf. Moze to kwestia tego, ze byłam w programie ministerialnym [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama