reklama
wszystkozajete
Moderatorka
Jestesmy po usg, wszystko ok. Kropka 15mm (w czwartek 9,2mm także rośnie skubaniec). Serduszka nie słyszeliśmy tylko widzieliśmy, bo podobno doppler tak wcześnie może uszkodzić zarodek (sic!), dziwne, że w czwartek lekarz bez oporów zbadał.. Żadnego krwiaka ani przyczyn krwawienia na usg nie widać. Teraz lunch i jakiś shopping i na 15 wracam do kliniki na wizytę.
Prenatalne należy wykonać między 11 a 13tci6d a najlepiej w połowie tego okresu bo wtedy wychodzą najlepsze pomiaryNo właśnie on mi podał 3 dni w których mam zrobic prenatalne (i to właśnie byłby 12-13 tc, ale pani w rejestracji powiedziała, ze niestety nie ma miejsc i tylko taki termin był wolny [emoji20] ja byłam w rządówce wiec nie wiem czy po komercyjnym tez jest darmowe prenatalne. Powiedział, ze ciaza po ivf jest wskazaniem do darmowego prenatalnego wiec warto z tego skorzystać i wystawił skierowanie, ale mowię nie wiem czy tez tak jest przy komercyjnym.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciąża po in vitro nie jest wskazaniem do tych badań wg NFZ dlatego lekarze wypisują skierowania z wymyślonym wskazaniem gdyż PTG uważa że każda ciężarna powinna je wykonać
Trochę to skomplikowane, zresztą jak większość tematów w Polsce
Jeszcze nie kupiłam, takie zakupy jak lozeczko ,wózek i aksesoria planuje zrobić jednorazowo pod koniec ciąży, wcześniej tylko ubranka będę kompletowaćDziewczyny, co tu taka cisza?
Tequila, kupilas juz ta posciel, czy tylko ogladasz i wybierasz?
Ja chyba kupie ta sama co Ty.
Bo z tego co widzialam to ta jest najladniejsza
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale pościel już wybrana,poszukam jeszcze drugiej na zmianę tylko
Ostrzegałam że jak się wejdzie na stronę to koniec, zakupy murowane
Udanego wypoczynku, prześlij nam trochę słoneczkaPozdrowienia z plażybrzuch pod kapeluszem czasem wystawię bo dosyć chłodny wiatr ale żeby za ciepło nie Zobacz załącznik 763386 było maluchom to są pod nim
![]()
Nikaaa
Fanka BB :)
Pisanka zazdroszczę!! Mnie od rana jakoś tak mdli :/ Co chwilę bym jadła ale też mnie mdli.
Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Torba do szpitala już spakowana? Wszysko gotowe na przyjęcie SzymkaPisanka zazdroszczę!! Mnie od rana jakoś tak mdli :/ Co chwilę bym jadła ale też mnie mdli.
G
Gość
Gość
Na mnie zle dzialal nabial, serki i seryPrzejść przeszły, ale czasami powracają. Wczoraj bez problemu wypilam kawe i zjadłam kanapki z serem żółtym. A dziś to samo i mi się niedobrze zrobiło od tego. Więc chyba muszę codziennie coś innego jeść![]()
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Nikaaa
Fanka BB :)
Tak torba juz dawno jak wróciłam ze szpitalaTorba do szpitala już spakowana? Wszysko gotowe na przyjęcie Szymka![]()