reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pisanka Ty sie ciesz ze zdrowe sa bobasy.
A nie placz bo marzylas o dziewczynce.
Poza tym moze byc i parka i 2 dziewczynki;)
Lekarze tez sie myla;)
A chlopcy sa fajni;)
Wiem wiem :) jakoś zawsze dziewczynka po głowie chodziła. Jak brat miał 3-4 lata ubieralam go w sukienki swoje i malowalam :D do tego.kucyki :) ma.nawew fote :) jak znajdę wstawię kiedyś ale chyba u siebie w domu mam :)
A płacze bo.lubie :) ale.jak myślisz.jak oba podobne tętno i rozmiary i jeden to chyba chłopak? drugie też będzie takiej płci? Dziecwzynki są mniejsze? Większe? Czy niema.zakeznosci? A czy zdrowe będą to się okaże na połówkowych :)ale.jestem dobrej myśli. Na innym.forum dziewczynie po polowkowcyh wyszło że mały ma serduszko nierówne i jedna nerke dużo mniejsza i zmieniona. Ale i z.jedna można żyć gorzej serduszko. Ale bedzie dobrze :).

reklama
Wiem wiem :) jakoś zawsze dziewczynka po głowie chodziła. Jak brat miał 3-4 lata ubieralam go w sukienki swoje i malowalam :D do tego.kucyki :) ma.nawew fote :) jak znajdę wstawię kiedyś ale chyba u siebie w domu mam :)
A płacze bo.lubie :) ale.jak myślisz.jak oba podobne tętno i rozmiary i jeden to chyba chłopak? drugie też będzie takiej płci? Dziecwzynki są mniejsze? Większe? Czy niema.zakeznosci? A czy zdrowe będą to się okaże na połówkowych :)ale.jestem dobrej myśli. Na innym.forum dziewczynie po polowkowcyh wyszło że mały ma serduszko nierówne i jedna nerke dużo mniejsza i zmieniona. Ale i z.jedna można żyć gorzej serduszko. Ale bedzie dobrze :).
moja teściowa urodziła się tylko z jedną nerką i żyje i to całkiem zdrowo kobita ;)

Pisanka Ty sobie glowy plcia nie zawracaj;)
Bedziesz miala to co jest Wam pisane;)
Ciesz sie ze 2 maluchy zostaly z Toba.
Napewno duzo pieknych chwil przed Wami.
Jak beda dwaj chlopcy,to jak ich zobaczysz, to tak ich pokochasz ze powiesz ze na zadne dziewczynki bys ich nie zamienila;)

Moje tez o tydz wieksze :D
Mnie naprawde na plci nie zalezy tylko chcialabym juz wiedziec, a jak by sie nie pokazalo to trudno.
A co do placzu ja ostatnio jestem mocno placzliwa nigdy tak nie bylo, a teraz niewiele brakuje. Co jest troche wkurzajace :dry:

Pisanka Ty sobie glowy plcia nie zawracaj;)
Bedziesz miala to co jest Wam pisane;)
Ciesz sie ze 2 maluchy zostaly z Toba.
Napewno duzo pieknych chwil przed Wami.
Jak beda dwaj chlopcy,to jak ich zobaczysz, to tak ich pokochasz ze powiesz ze na zadne dziewczynki bys ich nie zamienila;)
Oj wiem ale wiecie jak to jest najpierw szok że bliźniaki bo jak się mogło.udac.za 1 razem a całe życie powtarzałam że nie lubię dzieci z blizniakow :D a potem mówiłam to jak bliźniaki to.chociaz parka albo dwie laski haha życie robi na przekór :)

Hej dziewczyny
Pisanka przynajmniej chłopaki beda sie razem bawic, a jak by była parka to nie wiem czy by tak super sie potrfili dogadac.
Co do wyprawki to zgadzam sie z agatką, jak najwiecej pieluch tetrowych :D u mnie młody masakrycznie ulewał i kupowałam hurtem. Co do przykrywania dziecka to na początek fajne sa ciepłe koce lub malutkie kołderki. Poduszka do karmienia to tez moj must have, nie wyobrazam sobie karmienia bez tego i w ogole zycia bez tej poduszki, pozniej słuzy jaki poduszka pod plecy :D:D
Z monitorów oddechu polecam Snuza Link do: SNUZA - pierwszy na świecie przenośny monitor oddechu z certyfikatem medycznym, aspirator do noska tylko i wyłącznie elektryczny Link do: Elektroniczny aspirator do nosa BREATHE ZoLi mamy taki i stosujemy do tej pory, oprocz łozeczka polecam jeszcze kupic jakis lezaczek bujaczek, zeby moc miec dziecko koło siebie np. ogladajac sobie TV lub robiąc obiad, cos małego przenosnego. Z rzeczy ktore chciałabym kupic to hustawka Link do: FISHER PRICE HUSTAWKA OWIECZKA KOŁYSKA LEŻACZEK tego typu, znajomi mieli przy blizniakach i rewelacja, dzieci po wsadzeniu do tego cuda praktycznie od razu spia, wkładalismy tam młodego jak miał z 9 czy 10 miesiecy i tez od razu spał, wiec napewno bym cos takiego chciała kupic. Butelki u nas sprawdziły sie z dr brown, maja taka rurkę w srodku i przez to dziecko ma mniejsze kolki, a na kolki tez polecam kupic kropelki, u nas sprawdziły sie Delicol.
Hmm co do ubranek to na pewno zwykłe body z krotkim rekawkiem i na to ubierac pajaca lub kaftanik, napewno dzinsy i sweterki sie zupełnie nie sprawdza przy noworodku, spodenki bawełniane, rajstopy tez odradzam, za delikatna skóra, zeby cos takiego nakładac.
Kombinezon jeden cieniutki np. do chodzenia po sklepach z dzieckiem i jeden zimowy, ale tez nie za gruby bo tak naprawde i tak dziecko sie przykrywa na zewnatrz setką koców w zimie.
Polecam tez dzieciaczkowi kupic albo wlasnie szumisia albo jakis mały kocyk z misiowa głowką jako przytulanke, bo dziecko predzej czy pozniej zaadoptuje jakaś rzecz do przytulania na stałe i lepiej zeby nie byla to pielucha tetrowa :D
Co do materaca do łożka my mamy Janpola, bardzo fajna firma, do domu tez materace kupilismy od nich.
Ale sie rozpisałam, ale to chyba takie moje must have ktore akurat u nas sie sprawdziły.

reklama
pisanka89 przeraziła mnie Twoja lista, nawet się chłopu nie dziwię ;)
a co do toxoplazmozy - powtarzacie badania kolejny raz w ciąży mimo, że były robione przed rozpoczęciem procedury ivf? Czy nie miałyście przed badań? Dziś odstawiłam estrofem, mam nadzieję, że mój organizm ogarnia już produkcje w odpowiedniej ilości.

Pisanka89 wielkość nie decyduje o płci, może się okazać, że jednak parka będzie.

Faktycznie Tequilla zamilkła, ona miała prenatalne mieć i zniknęła z fo? :( pisał ktoś priv?

Do góry