reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Albo w sumie napiszcie dla jednego a i tak ubranek kupię więcej bo na szmaty chodzę za grosze to nie szkoda :) i w nawiasie napiszcie ile sztuk jeżeli trzeba po jednej :)
A i co myślicie o nawilżaczi powietrza. Wydaje mi się że u mnie jest niezbędny nieststy strasznie suche powietrze w nosie miałam sachare i krew zima bo tak sucho :( i litrami pilam.wode :( to z tym nawilżaczem to.chyba ok.co?

reklama
I jeszcze jedno. Pampersów nie musisz kupować firmy Pampers . Ja zaufalam sprawdzonej firmie Dada. Większość kobiet mi znanych używa i są zadowolone. Do kupienia w Biedronce za około 40 zł. Za Pampers musisz dac więcej a za różnice już możesz dzieciakom kupić coś innego

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisanka nie dziwie sie, ze przeraziłaś męża takimi listami ;) sama się przeraziłam;)
Kupiłabym to co Nikaaa pisze, wszystkie znane mi mamy faktycznie używają pieluszek Dada wiec muszą być dobre.

Nika super lista. Taka akurat. Ja ze swojej strony moge dopisac DUZO pieluch tetrowych :-) kosmetyki to juz indywidualne podejscie, ja sie przejechalam na tych drogeryjnych, wiec teraz od razu kupulam emolium.
Co do pampersow, to ja jednak polecam te oryginalne, mam porownanie, sa bardziej miekkie, chlonne. Dada tez spoko (uzywalismy jakos po skonczonym roku) ale dziecko na poczatku non stop sika i robi kupke. Na potem dada jest ok.
Pisanko na poczatku to pewnie i kolderki nie bedziesz uzywac. Te kolderki sa ogromne, a dzieciaczki malutkie. Ja ubieralam malego po kapaniu tak: body, pajac i na to kocyk. I tak szedl spac na noc. W dzien bodziaki i spodenki, albo pajacyk. Potem jak podrosl to i jeansy i bluzy.

Pisanka nie dziwie sie, ze przeraziłaś męża takimi listami ;) sama się przeraziłam;)
Kupiłabym to co Nikaaa pisze, wszystkie znane mi mamy faktycznie używają pieluszek Dada wiec muszą być dobre.
Ja się sama przerazilam... Ja bd jeszvze nianie kupować i monitory oddechu no i może laktator ale to potem jeżeli bd miała pokarm ale wolałabym cycem

A no Szumis? Jaki materac? Czy poduszkę klinowa? Ochraniacze? To latające nad.glowa do łóżeczka... Zapomniałam jak się nazywa :) karuzela??? Ach ten kalafior z mózgu w ciąży :) a pościel do wózka?

A no Szumis? Jaki materac? Czy poduszkę klinowa? Ochraniacze? To latające nad.glowa do łóżeczka... Zapomniałam jak się nazywa :) karuzela??? Ach ten kalafior z mózgu w ciąży :) a pościel do wózka?
Szumisia kupilam teraz, bo moj maly mial przez chwile kolki i faktycznie suszarka dzialala (jak tylko wlaczalismy to od razu spal!) Wiec teraz sie skusilam, widze jak dzieci przy szumach czy glosnych dzwiekach odplywaja.
Materac gryka-kokos. Dla nas ekstra. Dokup taka ceratke pod przescieradlo na wszelki wypadek jak dziecko Ci rzygnie albo sie osra po pachy :-)
Ochraniacz mialam, to raczej na pozniejsze miesiace, jak dzidzia sie kreci, bo taki noworodek tylko lezy. Poduszki klina nie mielismy, nasz duzo ulewal i nam polozna kazala ksiazki pod materac podlozyc zeby bylo pochylo, wiec mysle ze ten klin moze sie przydac. Na poczatek nie kladz dziecka na zadnych poduszeczkach. Tylko do lozeczka. Tak nam radziła i polozna i w szpitalu. No i karuzela tez sredniawka. Nasz mial i zamiast spac to sie przygladal... posciel do wozka, dla mnie srednio, ja kladlam na kocyk i nakrywalam kocykiem :-)

Ja juz bym chciała jutro i wizytę, martwi mnie to codzienne kłucie dokladnie w tym samym miejscu. Mam nadzieje że tam zajrzy usg i powie ze wszystko ok

reklama
Może, tylko dlaczego to jest zawsze ten sam punkt? Nic innego mnie nie martwi, tylko to. A jutro wizyta dopiero o 19:50, jajo zniosę:/

Do góry