reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kur.. Ręce mi opadly...wysłałam mojemu m te listy. Stwierdził że to mój wymysl i ze to wszystko jest za dużo i ze on wie że są potrzebne PAMPERSY... Ręce mi opadly... Ze ja chce tylko wydawać i jak wróci do pl to poczyta czy to jest niezbedne... Ciśnienie mi tylko podniósł...No i oczywiście to wyprawka dla jednego :)
Pisanka to mnie zalamalas:(
Ja myslalam ze tego trzeba z 5 razy mniej.
Dziewczyny te co maja juz dzieci, moze nakreslicie nam taka liste, te wydaja mi sie przesadzone.
Ale ja nie mam o tym pojecia.

Pisanka według mnie to dużo za dużo, kupiłam polowe z tego i połowa poszła do śmieci ani raz nie rozpakowana, tak naprawdę na początek lepiej kupić absolutne minimum i dokupić niż odwrotnie, każda mama chwali sobie co innego, jedne są fankami rożków a inne nigdy ich nie użyją, wiec lepiej poczekać i zobaczyć co faktycznie jest potrzebne

Pisanko, ja uwazam jak Truskawka, ze ta lista wyprawkowa to duzo za duzo. Ja kupilam przy pierwszym dziecku wszystko niby niezbedne, a polowa nieuzywana... ja wiem, ze na etapie ciazy wszystko wydaje sie konieczne i potrzebne, ale... potem rzeczywistosc weryfikuje nasze wyobrazenia...

Ja kupilam rozek (nawet nie mialam okazji go uzywac), nakupowalam kocykow (uzywalismy max 2). Tak serio laski te rozki sa tak mega niewygodne, niepraktyczne, ja nie mialam kiedy dziecka w to zawinac. Urodzilam w zime, w mieszkaniu cieplo, malego nakrywalismy kocykiem... a rozek przelezal...
Kupilam smoczkow kilkanascie (glupota roku) a maly polubil tylko aventowskie. Mialam chyba z 10 butelek (roznych firm) maly polubil tylko avent i mam baby... Wyparzarke kupilam (na dzien dzisiejszy obylabym sie bez tego).
Wanienke kupilam bez termometru...
Z takich rzeczy co moge polecic to rogale do karmienia (uzywalismy baaaardzo dlugo). Duzo pieluch tetrowych (szczegolnie jak dziecko mamy ulewajace). Pampersy, ubranka i tyle. Jakies podklady do przewijania odpuscilabym. Przewijak mam, ale krotko uzywalismy, wygodniej mi bylo usiasc z malym na lozku.
:-)

Pisanka dokładnie, ja też nie kupowałam tyle . O rozku nawet nie pomyślałam bo uważam ze to zbędne ;p tak naprawdę wiele rzeczy jest zbędnych. Bezsensowne wydawanie kasy . Jeżeli masz ochotę to moge ci napisać co ja kupiłam małemu i uważam że starczy

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Z kosmetykow to mam zasade, ze im mniej tym lepiej, wiec my kupujemy tylko emolienty, szczegolnie dla tak wrazliwej malutkiej skory. Do pupci bepanten. Jakis krem na wiatr/mroz. I wsio.
Witamina d koniecznie. Ocenisept. Frida. Grzebyk czy szczotka, nozyczki do paznokci. Reczniki z kapturkami tez super.

Weźcie dziecwzyny napiszcie mi dokładną listę co tak.naprawde trzeba łącznie z kosmetykami ja połowy z tej listy też bym nie kupiła ale jednak ubranka to ubranka tym bardziej że zima
O rozku myślałam żeby w nim spaly. Ale nie wiem podobno kołdra niebezpieczna kur...naczytalam się gówna i tak mam...tak samo ochraniacze dusza dzieci :D napiszcie mi listę dla blizniakow :*

Ja kupilam małemu :
Ciuszki to wiadomo jak chcesz ale ja kupowałam około 6 szt z każdego rodzaju na początek .
Czapeczki 2
Nożyczki i pilniczek do paznokci
Szczotka
Kupilam na początek jedna butelkę bo mam nadzieję że będę karmić piersią a jak nie to zawsze można dokupić to nie komuna
Smoczek jeden
Aspirator do noska i to w aptece za głupie 19 zl
Pościeli mam 2 na zmianę na początek .
Ręczniki 2 z kapturkiem
Kocykow mam 3
Rożka nie kupowałam wogole .
Jeżeli chodzi o kosmetyki to zaufalam firmie Ziajka , niedrogie a sprawdzone .
Krem do pupy alantan i puder tak samo. Kremik na słońce i wiatr na wyjście też z ziajki
Chusteczki nawilżone tylko na wyjście bo w domu brdziemy pielęgnować pupke ciepła woda i wacikami dla niemowląt a nie zimnymi chusteczkami :)
A dla mnie do szpitala :
Podpaski bella mama, podkłady na łóżko , 2 koszule do karmienia i bezzapachowy żel pod prysznic. Wkładki laktacyjne używam już teraz bo leci mi z piersi. Natomiast na brodawki polecam Lano masc z Ziaji do użytku już na 2 miesiące przed porodem

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry