reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A mój dr zweryfikował zdanie na temat nospy od ostatniej ciąży. Ponoć np. w Usa jest zakazana w ciąży. Lepiej jak chwilę pociągnie, u mnie przechodzi bez nospy. Wcale nie jest powiedziane że to nospa pomaga.
Ja nie brałam nospy przez 11 tygodni czy bolalo czy nie.bolalo ale niestety po wyladowaniu w szpitaku miałam przypisane do brania oczywiście nie brałam codziennie tak jak zalecali ale jeżeli występuje ból brzucha to.biore boję się kolejnych skurczy. Amerykańscy naukowcy dużo mówią a sami jedzą w fast foodach :) nic czego się nie nadużywa nie jest zbyt groźne. Teraz w żywności jest więcej niebezpiecznych substancji niż w niektórych lekach.

Co do magnezu to biorę bo też.eliminuje skurcze które u mnie już wystąpiły.

Nospa
A Jeszvze co do bólu to nie biorę jak mnie zaboli raz czy dwa na dzien lekarz powiedział że anomalią jest jak boli powyżej 10 razy dziennie. Oczywiście mówię tu o brzuchu jak na @. Na pachwiny biorę magnez i nospe jeżeli mi nie daje spać, a tak.rowniez unikam bo po co brać niepotrzebnie ale jeżeli naprawdę boli o czujesz skurcze to bierz bo jest to gorsze niż jedną tabletka nospy i magnezu .zwykle.potrzebuje nospe średnio raz na tydzień dwa im mniej tym lepiej ale.cos tam pomaga :)

Ostatnia edycja:
Co do nospy nie biore, poboli , poboli i przestanie tzn teraz juz nie ale wczesniej. Mozna bylo spokojnie ztym wytrzymac, poprostu wolalam nie. Magnez biore 2x dziennie, mialam lekkie skurcze w nogach i czasem wlasnie brzuch sie stawial, ale teraz wszystko wrocilo do normny a wiadomo w ciazy czesciej sie sika wiec sie wyplukuje.

ja dzisiaj wzięłam, bo coś mnie od rana brzuch bolał. Staram się też nie brać, to moja druga tabletka po pozytywnej becie.
Mnie w szpitalu faszerowali a od wyjścia przez miesiac wzięłam że 4 razy... Jezu dziewczyny jak mi się dluzy wszystko. Chociaż niby już 15 tydzień ale smutno mi i boję się naczytalam się jam dziewczyny marudza że nie dają rady z jednym.dzieckiem. I tak się teraz boję bo jak ja dam radę z dwoma :( jeszvze kuzynka ciagke.mnie pyta która ma bliźniaki czy się.nie boję bo ona ma.czasem dosyć.. Jak tu się nie bać

Mnie w szpitalu faszerowali a od wyjścia przez miesiac wzięłam że 4 razy... Jezu dziewczyny jak mi się dluzy wszystko. Chociaż niby już 15 tydzień ale smutno mi i boję się naczytalam się jam dziewczyny marudza że nie dają rady z jednym.dzieckiem. I tak się teraz boję bo jak ja dam radę z dwoma :( jeszvze kuzynka ciagke.mnie pyta która ma bliźniaki czy się.nie boję bo ona ma.czasem dosyć.. Jak tu się nie bać
Podobno kochana jeżeli to są twoje pierwsze dzieci to nie poczujesz różnicy bo nie masz porównania jak to jest z jednym. Bynajmniej tak mi powiedziała koleżanka która ma bliźniaki. No i podobno tez bliźniaki zazwyczaj są spokojniejsze bo mają siebie :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisanka nie czytaj wiele i staraj sie jednym uchem wpuscic drugim wypuscic. Ludzie maja mentalnosc czasem ,ze lubia straszyc..

reklama
Podobno im większe dziecko tym większy problem :) jakbym mogła już kupować rzeczy może bym się trochę wyluzowala...A to tak.wiece tu stres tam stres, tylko pytania jak ty dasz radę z blizniakami...człowiek ma.za.duzo czasu i milion myśli...

Do góry