reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja mam na karcie oszczędzający tryb więc chyba odpadam :p zresztą jak mówiłam bliźniaki to wykluczają :p dam radę tyle wytrzymalam z mężem się widzę w kratkę przez dwa lata więc co to dla mnie :) już chce żeby m wrócił to się bedzie mną opiekował :) może :D nie tak sobie wyobrazalam ciaze ale czego się nie robi dla maluszkow. Trzeba się oszczędzać to będę chce żeby tylko były zdrowe nic więcej

Dziewczyny mam pytanie moge zaczac brac magnez na swoja reke ? Zapomnialam zagadac i zapytac lekarza...czesto mi miesnie "skacza" ,albo coraz czesciej w stopie zaczynam czuc skurcz, na brzuchu tez wyczuwam delikatne drgania. Jak myslicie... po transferze bralam Magnezin moze do niego wrocic ? Pomozcie... :)

Martini magne b6 jest dobry. A podejrzewam że te twoje drgania na brzuchu to raczej czkawka a nie skurcze. Obsrewuj to i porozmawiamy za kilka tygodni jak już bedziesz wiedziała co to ruchy a co czkawka:)

Już czkawke by było czuć? Ja miałam wczoraj tzn maluch jeden i nic nie czulam :p akurat w czasie usg było widać

Mo Martini jest w 18tc to na pewno czuć. Ja nie pamietam od którego tyg czułam ale wiem że miałam takie uczucie które mnie denerwowało bo tak łaskotało a to była czkawka. I to było jeszcze przed pierwszymi ruchami:)
Dziekuję za wpisanie do kalendarza:)

Martka ja się z M przytulałam i było wszystko dobrze. Mój M zawsze sobie żartował że jak nie bedziemy się przytulać to mu uschnie:D

Iga no wlasnie nie non stop ale co ktorys czas,albo dzien poczuje takie dziwne drgania na brzuchu :D
Martka my rzadko ,ale sie przytulimy, M jest ostrozny ja bardziej sie skupaim na dziecku ,ale jakos leci, chociaz on bedzie zadowlony :) od czasu do czasu nie zaszkodzi. Plamien,ani boli nie mam... Co do spermy czytalam rozne artykuly,ale ze jest przyspieszajaca to nie :p

Iga no wlasnie nie non stop ale co ktorys czas,albo dzien poczuje takie dziwne drgania na brzuchu :D
Martka my rzadko ,ale sie przytulimy, M jest ostrozny ja bardziej sie skupaim na dziecku ,ale jakos leci, chociaz on bedzie zadowlony :) od czasu do czasu nie zaszkodzi. Plamien,ani boli nie mam... Co do spermy czytalam rozne artykuly,ale ze jest przyspieszajaca to nie :p
No właśnie można raz spróbować jak będzie ok to nie ma przymusu żeby rezygnować :)

reklama

No bo przecież czkawka nie jest cały czas tylko np jednego dnia jest a innego nie a jeszcze nastepnego to i ze 3 razy dziennie. Takie jest moje zdanie. Zobaczymy co czas pokaże a magnez przecież nie zaszkodzi.
Ja też słyszałam o tej spermie i nawte jak na porodówce byłam to położna mi to mówiła a mi to i tak nic nie pomogło. Pod koniec ciąży przyszaleliśmy z M z przytulaniem i wraz to nie pomogło do porodu.

Do góry