reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A teściowie ok ? Widzisz nie raz niestety nie da sie tak jak byśmy tego chcieli. Ja za mamą tęsknie jak cholera. Przez 30 lat sie nie rozstawaliśmy na tak długo. Fak. Tez mi sie marzy domek ah. Teraz mieszkamy w bloku, 50 M. Nie jest złe ale chciałoby sie więcej. Dobrze sie czujesz z teściami ?
Wiesz co teraz tak średnio. Jak był pies mały to teścio ciągle przychodził na górę.ja tutaj mam oddzielne mieszkanie kuchnie salon łazienke i 3 pokoje. Ale jak tak latali do psa to co będzie z dziecmi. Ale m mówi że się zamkniemy i tyle. Są mili itd ale trovhe mnie drażni że jak wychodzę z domu to ich widzę :p hormony mam nadzieję hehe

Kinia zapisz sie na szkole rodzenia to poznasz jakies brzuchatki. Moze przejdź sie gdzies do parku gdzie są place zabaw. Jestem pewna że jest jakaś zbłąkana dusza która tez szuka znajomosci ;-)

Ostatnia edycja:
Już teraz zaczęłam się zastanawiać nawet nad mieszkaniem w bloku. Kupić 4 pokoje. Ale to jest 300 tys...A ja kredytu brać nie chce..zresztą mój m w mieście mieszkać nie chce... Nie wiem co zrobimy :) ale i tak nie opłaca się u nas wynajmować mieszkania w mieście bo 1600 zł za 3 pokoje. Nawet pensja nie starczy...dkatego wyremontowalismy strych więc zibaczyny jak to będzie jak bd dzieci

Wiesz co teraz tak średnio. Jak był pies mały to teścio ciągle przychodził na górę.ja tutaj mam oddzielne mieszkanie kuchnie salon łazienke i 3 pokoje. Ale jak tak latali do psa to co będzie z dziecmi. Ale m mówi że się zamkniemy i tyle. Są mili itd ale trovhe mnie drażni że jak wychodzę z domu to ich widzę :p hormony mam nadzieję hehe
To Meksyk. Oj bedą latać do Maluchów. To pewne. Ale M na pewno sie wstawi za Tobą i bedzie dobrze. Mam nadzieje ze nie bedą zbyt uciążliwi. Ja już zamówiłam moja mamę po porodzie, boje sie ze teściowa wpadnie na pomysł ze przyjedzie. Oj tego bym ńie zniosła.

Pisanka teraz ludzie uciekają z miasta na wieś. Fajnie masz, że masz osobne mieszkanie i kuchnie wiec tak nie odczuwasz mieszkania z tesciami. No i masz pewnie przestrzeń dla dzieci do biegania, i na własne grządki i cisza, spokoj. Wieś ma swoje plusy a każdy i tak teraz ma samochód, wiec podjechać do miasta nie jest juz problemem. A jeszcze masz pod reką teściów gdybyście potrzebowali pomocy przy maluszkach czy gdzies sami wyskoczyć.
My kupiliśmy kilka lat temu działkę na wsi w Polsce i tez kiedyś chciałabym tam mieszkac (pewnie na emeryturę zjedziemy). Teraz mieszkamy w sporym mieście i szczerze to juz mysle o kupnie domu poza miastem z wielkim ogrodem

Już teraz zaczęłam się zastanawiać nawet nad mieszkaniem w bloku. Kupić 4 pokoje. Ale to jest 300 tys...A ja kredytu brać nie chce..zresztą mój m w mieście mieszkać nie chce... Nie wiem co zrobimy :) ale i tak nie opłaca się u nas wynajmować mieszkania w mieście bo 1600 zł za 3 pokoje. Nawet pensja nie starczy...dkatego wyremontowalismy strych więc zibaczyny jak to będzie jak bd dzieci
Kurka taki kredyt to pętla na szyjki. Może lepiej nie. Poza tym to żadna przyjemność mieszkać w bloku. Ja bym chętnie na wieś poszła. Wiesz może sie jeszcze teściowa blisko przyda.... Zajmie sie Maluchami, trochę pomoże jak pojedziesz na zakupy itp.

Wychowałam sie na wsi, w dużym domu. Oddałabym wszystko żeby tam wrócić. Ale M za zajebista prace. Musimy tu zostać. Zbieramy na działkę. Potem domek pod miastem,

reklama
Kinia powiem tak. Te odruchy wymiotne nasiliły się i coraz częściej je mam :( no ale nic na to nie poradzę. Mój Maluszek juz od maleńkiego daje mi popalić :D wiec mam nadzieje ze wszystko jest z nim ok :)

Do góry