reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Calineczka, udzielasz się tu jeszcze? Dobrze pamiętam że jesteś słodką mamusia? Powiedz mi, jak mierzysz cukier i jakie wartości masz podane jako punkty odniesienia? Ja z uwagi na hiperinsulinemie i na sterydy chce już teraz zacząć badać cukier, żeby mieć to pod kontrolą, ale nie wiem jak to ugryźć... Miałaś przykazanie jeść co 2 godziny?

reklama
Dziewczynki ja po wizycie .... Kacperek rośnie razem z mamusią ;-) w weekend będzie miał ok 0,5 kg.....
Wygląda pięknie i zrobił psikusa wszystkim, gdy doktorek kazał mi wstrzymać oddech i zrobił zdjęcie 3D mały ukazał się nam ściskający nos jak by wstrzymywał powietrze hahha

gratulacje lilka! :-)

Ja w środę miałam połówkowe usg. Maluch waży 330g i jest zdrowy - echo serduszka wyszło wzorowo.

Muszę niestety powtórzyć badanie usg, by skontrolować mózg malucha. Lekarz w opisie napisał, że maluch ma poszerzone boczne komory mózgu - co powiedział nie jest raczej niczym groźnym i się wyrówna jak maluch będzie rósł. Oznacza to podobno, że mózg nie podrósł jeszcze do wielkości czaszki i jest mała asymetria - staram się nie martwić. Za jakieś 4 tygodnie mam skontrolować to na powtórnym usg.

sykatynka - najlepiej mieć glukometr. Wartości od 80 do 120 są prawidłowe, mi jeszcze dietetyczka przymykała oko na 130 po posiłku, mierzyłam 1h po zjedzeniu. Posiłki małe i częste, mniej więcej co 3h. Z tymże to bylo 10 lat temu, teraz mogło coś się zmienić w zaleceniach. Calineczkaa jest na pewno bardziej na bieżąco ;-)

Lilka gratulację, witamy Polę na świecie:-) jak będziesz miała chwilę to napisz jak wyglądał poród u Ciebie i jak samopoczucie Twoje oraz jak malutka:sorry:

Nasze forum zamarło:baffled:
Ja w środę mam 3 prenatalne a w poniedziałek wizytę u dr prowadzącego, od sierpnia co sobotę będę chodziła na szkołe rodzenia do swojego szpitala, są 4 spotkania. Dziś się mierzyłam na wysokosci pępka i mam całe 92 cm:-Djestem 5 kg na plusie, myśle że 10 nie przekroczę, chyba że najdę wodą:confused2:

WRZESIEŃ

1.Bunieczek29
(19września)synuś
2.kikifish87 (25września)córeczka

PAŹDZIERNIK

3.GizaS
(10październik)synuśIgorek

LISTOPAD

4.Fusun (7listopada)
5.Nacia90 (20-23listopada)
6.Kate_p7(20-23listopad)synek
7.Madziulka Rz( 28listopada)

GRUDZIEŃ

8.Szkrabek (5grudzień)synuś
9.OlaSzy (14grudzień)

STYCZEŃ

10.Sykatynka (28styczeń)

reklama
Gizas porod przez cc wczesniej niz termin ze wzgledu na odklejanie lozyska. Na szczeszcie wszystko dobrze sie skonczylo . Pola 2600 i 49 cm

Do góry