reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

kasik ja tez przez Internet zamawiam z C&A bo ostatnio zniżki były, i jakoś dziwne te ciuchy ciążowe bo normalnie chodzę w 40 a teraz jest za duża ale może tam numery jakoś zawyżone są. Gabarytowo to chudzielcem nie jestem, bo ważę 62kg na 168 czyli takie 40, później przytyje pewnie to sobie zostawiłam przynajmniej wygodnie mi będzie:-p . Gdzie poznajdowałaś te używane ciuchy?, bo ja szukałam i nic nie mogłam znaleźć..ale ja się źle do tego zabrałam chyba:-( nie przepadam za allegro olx jeszcze w miarę lubię. A ty pewnie wyszperałaś wszystko na allegro jak większość zaradnych dziewczynek ;-) Co do niani to w takim razie mi nie potrzebna, albo dokupię później.

reklama
Kate Ty w poniedziałek masz wizytę ? ja w czwartek i też doktorek powiedział ,że zaglądnie dokładnie ;-)
Bluzki na siebie jakieś luźne kupiłam , dużo teraz takich a po też będę mogła chodzić , największy problem ze spodniami , na razie chodzę w leginsach i jeszcze trochę pochodzę , gumka się rozciąga ;-)
a rzeczy dla maluszka to tak jak Wy wolę pomału kupować , korzystam z okazji na all ..... , bo pod koniec musiałabym brać co będzie , niekoniecznie mnie zachwycając ... to sama radość , 6 lat czekałam na te zakupy ;-)

Wróciłam właśnie od lekarza i niestety krew mi się posypała - muszę łykać żelazo :-( ale za to mogę się kochać!!! Jupii!!! :biggrin2: i za miesiąc najprawdopodobniej odstawię zastrzyki - uff.
Słyszałam też serduszko malucha - aż się buzia sama śmieje :biggrin2:

Za miesiąc usg połówkowe :tak: czyli znów zobaczę maluszka!

.szkrabek, współczuje żelaza , Ja musiałam brać od 24tc , miałam hemoglobinę na granicy normy i miesiąc po porodzie tez musiałam brać. NasZczescie juz koniec tego paskudztwa :) i jaki komfort w chodzeniu do toalety hehehe

Szkrabek hemoglobina podskoczy, jedz sezonowe owoce-czereśnie, morele, truskawki, wiśnie w nich jest dużo żelaza i dodatkowo błonnika na trawienie:sorry:widzę że się cieszyć z seksiku wieczornego:-pja mam pozwolenie od 12 tc ale posucha u mnie. M mnie nie tyka, mówił że się boi itd...

Mamusie in vitrowe w czym Wasze nowordki spały po szpitalu? Ja będę z maluszkiem w domu w październiku. Temp pokojowa u nas to średnio 21 stopni. Nie wiem czy kołderka to najlepszy pomysł czy nie nabyć jakiegoś śpiworka czy też otulacza/rożka:sorry:co się u Was sprawdziło?

GizaS , moj lisek w dzien spał w otulaczu ale podobno nie kazde dziecie lubi , i otulalam go praktycznie non stop do 3 tyg , teraz jak jest większy to nie bardzo mu sie podoba to. Na noc uzywam pieluch bambusowych do okrycia bo u nas ciepełko :) ale na samym poczatku mialam kołderkę do kołyski, sama szylam bo chciałam mała i nie takiego grubasa jak w sklepach sprzedają. Czasem spał pod kocykiem zwykłym bawełnianym. Ale tak jak pisałam gdzies wyżej ja mam fioła na punkcie koców i innych przykryć i mam ich duuuzo;)) śpiworek tez mamy ale jeszcze
nie próbowałam, takiego malucha to na razie nie widzie w śpiworku, w nocy jak sie budzi na karmienie czy zmianę pieluchy to trochę skomplikowane z tym śpiworkiem w obsłudze.

.szkrabek, pij sok z buraków , fee :-)

liskka - sok z buraków - bleh :baffled: a o co chodzi z wypróżnianiem? Żelazo stopuje? Jeju, mam nadzieję, że nie bo w ogóle będę już chodzić jak balon :confused2:

Gizas - owoce sezonowe - mniam - na to się piszę ;-)

Jeżeli chodzi o przykrycie to kiedyś oglądałam "Mamo to ja" i był tam fizjoterapeuta od niemowląt, który wypowiadał się właśnie nt. przykrycia malucha i śpiworków do spania. Zdecydowanie polecał kołderkę, nie śpiworek. Dokładnie nie pamętam jakie były za i przeciw, ale pamiętam, że zdecydowanie padło na zwykłą kołderkę (120x90).
Ja przy pierwszym dziecku taką miałam, i przy takiej pozostanę. Ale oczywiście tyle tego jest na rynku, że można oczopląsu dostać i wydać bajońskie kwoty na wszystkie wynalazki... najważniejsze byśmy zrobiły to co jest zgodne z naszymi przekonaniami i upodobaniami, a maluch się i tak podda temu i dostosuje :-)

. Szkrabek, tak tak tak. No.2 raz na kilka dni :D
Zażywaj na czczo i popijaj sokiem pomarańczowym, podobno lepiej sie wchłania .

Oglądałam przed chwila zdjęcia i brakuje mi brzuszka, wogole nie dochodzi do mnie ze byłam w ciazy .
Pochwalcie sie dziewczyny swoimi !!:-)

reklama
Gizas u mnie sprawdza sie spiworek. Mamy dwa takie cienkie z weluru na ramiaczka i chociaz Junior sie nie rozkopuje. Poczatkowo przykrywalam kocykiem bo w okresie grzewczym u nas cieplo ale ciagle musialam wstawac przykrywac bo sie rozkopywal. Kolderke kupilam ale nie uzywalam bo chyba by mi pod nia zginal ;)

Szkrabek ja po zelazie dobrze sie czulam, z 2 tez problemu nie bylo, tylko kolor ciekawy ;)

Liskka nie masz juz w ogole brzuszka? Mi jeszcze troche zostal i te nieszczesne boczki ;) ale walcze z tym od 3 tygodni na aerobicu. Niestety w wakacje nie ma zajec :(

Ostatnia edycja:
Do góry