reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
OlaSzy ja czekałam 2dni na wynik testu. Mi ginekolog powiedziała ze dobre usg to tylko 60-70% pewności, na jej karierę widziała dobry wynik usg a chore dziecko. Zatem z M stwierdziliśmy ze zamiast się stresować to zrobimy, a wyniki były idealne bo przezierność 1,6, ZD z wieku 1:530 po usg 1: 1059 a po pappa 1:10590. A ze ten test to statystyka wiec i tak można być tym jednym przypadkiem na 10tys:-p ale spie spokojniej.

OlaSzy ją też czekałam ok 2 dni na wynik z opisem. Ale przez ten długi weekend mogłam gó odebrać dopiero dziś... Będzie dobrze - zobacz ile u mnie nerwów byłó a teraz blogi spokój :)

Bunieczek też nie spodziewałam się takiej wagi. Ostatnio 2 tyg temu na usg u gina prowadzącego ciążę dziduś miał 370 gr. A teraz aż 630 :) Dr mówiła że ma paśny brzuszek ale to dobrze bo ładnie się odżywia. Ja jestem szczupła. Ważę 57 kg teraz, przytyłam dopiero 3 przy wzroście 164. Ale mój M jest z tych mocno zbudowanych o grubej kości i wysoki.
W sumie wolę żeby synuś był większy niż malutki i martwić się o przyrosty. Chcę porod sn ale jak będzie duże dzieko to może skończyć się cc...

GizaS - 22 tc i tylko 3 kg? nie najgorzej :-) ja na razie mam +1 kg do przodu i wiem co "winić" - mój biust. W końcu go widać. I to jak! Musiałam kupić staniki na 75D / E:szok: zwykle mieściłam się bez problemu w B i jeszcze miałam luz :-D po brzuszku też jeszcze żadnego śladu, dlatego nie mogłam się wepchnąć w kolejkę pierwszeństwa w IKEA :-p

OlaSzy - jest mnóstwo fitnesów dla kobiet w ciązy, trzeba tylko popytać w lokalnych klubach - np. fit mama. ALe najpierw lekarz musi wyrazić zgodę - większość klubów wymaga pisemnej zgody od lekarza - ja mogę zapomnieć...

calineczkaa - a gdzie Ty zniknęłaś? Co u Ciebie, jak te ostatnie badania - bałaś się o rozszczep podniebienia - czy wszystko ok z maluchem?

Mnie od wczoraj boli lewa pachwina - kłuje raczej - myślałam, że to jelita, ale dziś już wiem na 100% że nie. Biorę 3x1 nospę, ale to nie pomaga, ból jest cały czas. Zastanawiam się co to może być - rozciąga się coś...? Bo już jak trwa prawie 30h to zaczyna mnie martwić...

Miałyście tak może?

reklama
kasik tylko 3kg?? a tak narzekałaś ze po sterydzie Ci przyszło, albo Cię z kimś mylę. Niby po porodzie spada samo a jak się karmi to już w ogóle zapotrzebowanie kaloryczne wzrata, ale 3kg to jest pikuś;-)A ile przytyłaś? bo ja się boje jak to u mnie będzie...

szkrabek bole brzucha, podbrzusza, pachwin, pochwy miałam cały czas bo cos się rozciąga, bo naczynia lepiej ukrwione i faktycznie jeszcze pulsowało. Dopóki krwi nie ma to jest dobrze.

Do góry