reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
OlaSzy ja czekałam 2dni na wynik testu. Mi ginekolog powiedziała ze dobre usg to tylko 60-70% pewności, na jej karierę widziała dobry wynik usg a chore dziecko. Zatem z M stwierdziliśmy ze zamiast się stresować to zrobimy, a wyniki były idealne bo przezierność 1,6, ZD z wieku 1:530 po usg 1: 1059 a po pappa 1:10590. A ze ten test to statystyka wiec i tak można być tym jednym przypadkiem na 10tys:-p ale spie spokojniej.

OlaSzy ją też czekałam ok 2 dni na wynik z opisem. Ale przez ten długi weekend mogłam gó odebrać dopiero dziś... Będzie dobrze - zobacz ile u mnie nerwów byłó a teraz blogi spokój :)

Bunieczek też nie spodziewałam się takiej wagi. Ostatnio 2 tyg temu na usg u gina prowadzącego ciążę dziduś miał 370 gr. A teraz aż 630 :) Dr mówiła że ma paśny brzuszek ale to dobrze bo ładnie się odżywia. Ja jestem szczupła. Ważę 57 kg teraz, przytyłam dopiero 3 przy wzroście 164. Ale mój M jest z tych mocno zbudowanych o grubej kości i wysoki.
W sumie wolę żeby synuś był większy niż malutki i martwić się o przyrosty. Chcę porod sn ale jak będzie duże dzieko to może skończyć się cc...

GizaS - 22 tc i tylko 3 kg? nie najgorzej :-) ja na razie mam +1 kg do przodu i wiem co "winić" - mój biust. W końcu go widać. I to jak! Musiałam kupić staniki na 75D / E:szok: zwykle mieściłam się bez problemu w B i jeszcze miałam luz :-D po brzuszku też jeszcze żadnego śladu, dlatego nie mogłam się wepchnąć w kolejkę pierwszeństwa w IKEA :-p

OlaSzy - jest mnóstwo fitnesów dla kobiet w ciązy, trzeba tylko popytać w lokalnych klubach - np. fit mama. ALe najpierw lekarz musi wyrazić zgodę - większość klubów wymaga pisemnej zgody od lekarza - ja mogę zapomnieć...

calineczkaa - a gdzie Ty zniknęłaś? Co u Ciebie, jak te ostatnie badania - bałaś się o rozszczep podniebienia - czy wszystko ok z maluchem?

Mnie od wczoraj boli lewa pachwina - kłuje raczej - myślałam, że to jelita, ale dziś już wiem na 100% że nie. Biorę 3x1 nospę, ale to nie pomaga, ból jest cały czas. Zastanawiam się co to może być - rozciąga się coś...? Bo już jak trwa prawie 30h to zaczyna mnie martwić...

Miałyście tak może?

reklama
kasik tylko 3kg?? a tak narzekałaś ze po sterydzie Ci przyszło, albo Cię z kimś mylę. Niby po porodzie spada samo a jak się karmi to już w ogóle zapotrzebowanie kaloryczne wzrata, ale 3kg to jest pikuś;-)A ile przytyłaś? bo ja się boje jak to u mnie będzie...

szkrabek bole brzucha, podbrzusza, pachwin, pochwy miałam cały czas bo cos się rozciąga, bo naczynia lepiej ukrwione i faktycznie jeszcze pulsowało. Dopóki krwi nie ma to jest dobrze.

Do góry