reklama
.szkrabek
Fanka BB :)
Dopadły i mnie wieczorne bóle glłowy... nic przyjemnego...
Do tego czasem mam wrażenie, że moja macica się kurczy, bo czuję takie napięcie mocne w podbrzuszu... staram się to zawsze przeczekać w łóżku czy na kanapie, ale zastanawiam się czy to jest coś czym powinnam się martwić, czy raczej macica sobie ćwiczy - choć na ćwiczenia chyba za wcześnie... a biorę 3x nospę dlatego to trochę dziwne... czujecie czasem takie napięcie w dole brzucha - inne niż na okres - po prostu napięcie...?
Do tego czasem mam wrażenie, że moja macica się kurczy, bo czuję takie napięcie mocne w podbrzuszu... staram się to zawsze przeczekać w łóżku czy na kanapie, ale zastanawiam się czy to jest coś czym powinnam się martwić, czy raczej macica sobie ćwiczy - choć na ćwiczenia chyba za wcześnie... a biorę 3x nospę dlatego to trochę dziwne... czujecie czasem takie napięcie w dole brzucha - inne niż na okres - po prostu napięcie...?
Madziulka Rz
Milena ja chodzę do dr Chruściela , jest super wszystkimi mamuśkami w mojej rodzinie się opiekuje :-)
.szkrabek
Cześć dziewczyny. Dziś odebrałam wynik testu PAPPA i wygląda na to, że jest w porządku Uspokoiłam się i czekam teraz jeszcze ze 2 tygodnie na wynik NIFTY.
Zespół Downa wyszedł mi z wieku 1:327, ale skorygowane ryzyko o usg i biochemię z krwi 1:1546, więc przyzwoity wynik raczej.
Kolejne dwie trisomie wyszły mi jeszcze mniejsze ryzyko ponad 16 i ponad 20 tysięcy, wiec tutaj się w ogóle nie martwię.
Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość muszę na kolejne 2 tygodnie.
Zespół Downa wyszedł mi z wieku 1:327, ale skorygowane ryzyko o usg i biochemię z krwi 1:1546, więc przyzwoity wynik raczej.
Kolejne dwie trisomie wyszły mi jeszcze mniejsze ryzyko ponad 16 i ponad 20 tysięcy, wiec tutaj się w ogóle nie martwię.
Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość muszę na kolejne 2 tygodnie.
Madziulka Rz
Milena ja jestem po operacji kręgosłupa więc i tak mam powiedziane z góry ,że będzie cesarka i to pod uśpieniem , bo nie mogę mieć w kręgosłup znieczulenia ,a z doktorka jestem bardzo zadowolona i oby tak dalej :-)
Szkrabek ciesze się bardzo , super wieści :-)
Ola Szy ja nie robiłam Pappa , doktorek nie mówił o nim , więc nie jest za nim , usg , genetyczne wyszło super , a sama chyba tak bardzo się boję , że wolę go nie robić .....
Szkrabek ciesze się bardzo , super wieści :-)
Ola Szy ja nie robiłam Pappa , doktorek nie mówił o nim , więc nie jest za nim , usg , genetyczne wyszło super , a sama chyba tak bardzo się boję , że wolę go nie robić .....
bunieczek29
Szkrabek będzie dobrze, głowa do góry. Jeśli chodzi o bóle głowy to u mnie to jest na porządku dziennym. Mnie ciągle boli głowa ale już się przyzwyczaiłam, a jak bardzo mocno boli to robię okłady.
Gizas spory ten twój synek;-)ja miałam usg teraz w 25 tyg ciąży i mój wielkolud waży 770 g spory chłopak wam się szykuje ;-)najważniejsze że zdrowy.
Kate ja ruchy zaczęłam czuć dokładnie w 18 tygodniu i 2 dniu ciąży tzn zaczęły się mega bulgotki, nawet przy stole jak siedziałam to tak było słuchać że aż mi głupio byłoa takie prawdziwe ruchy to od 20 tygodnia czuję jak kopie
Kiki co tam u ciebie? jak się czujesz? jak tam twoja córa?
OlaSzy a czemu musisz wykonać test Pappa?
Gizas spory ten twój synek;-)ja miałam usg teraz w 25 tyg ciąży i mój wielkolud waży 770 g spory chłopak wam się szykuje ;-)najważniejsze że zdrowy.
Kate ja ruchy zaczęłam czuć dokładnie w 18 tygodniu i 2 dniu ciąży tzn zaczęły się mega bulgotki, nawet przy stole jak siedziałam to tak było słuchać że aż mi głupio byłoa takie prawdziwe ruchy to od 20 tygodnia czuję jak kopie
Kiki co tam u ciebie? jak się czujesz? jak tam twoja córa?
OlaSzy a czemu musisz wykonać test Pappa?
reklama
OlaSzy
A nie wiem. Pani doktor powiedziała, że lepiej wykonać, bo USG czasami pozostawia wątpliwości i lepiej, żebym się nie stresowała niepotrzebnie. Poza tym w pakiecie za jedno i drugie badanie zapłacę 300 zł, gdzie samo USG "pojedynczo" kosztuje 250 zł. Więc lepiej już dopłacić i mieć niż później stresować się jak szkrabek