reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gizas - gratulacje! chłopcy są super :tak:

bunieczek - super, że wszystko dobrze. Musiałaś się nieźle najeść strachu! Mam nadzieję, że to już koniec Waszych przygód. :-)

reklama
Dopadły i mnie :sorry: wieczorne bóle glłowy... nic przyjemnego...
Do tego czasem mam wrażenie, że moja macica się kurczy, bo czuję takie napięcie mocne w podbrzuszu... staram się to zawsze przeczekać w łóżku czy na kanapie, ale zastanawiam się czy to jest coś czym powinnam się martwić, czy raczej macica sobie ćwiczy - choć na ćwiczenia chyba za wcześnie... a biorę 3x nospę dlatego to trochę dziwne... czujecie czasem takie napięcie w dole brzucha - inne niż na okres - po prostu napięcie...?

Wiem który przyjaciołka do niego chodzi. I nie wiem od czego to Zależy ale ją męczylli 10 h niczym zrobili Cc. Właśnie na Sz. może pieczątka dr T.K więcej znaczy ?:/

Cześć dziewczyny. Dziś odebrałam wynik testu PAPPA i wygląda na to, że jest w porządku :biggrin2: Uspokoiłam się i czekam teraz jeszcze ze 2 tygodnie na wynik NIFTY.

Zespół Downa wyszedł mi z wieku 1:327, ale skorygowane ryzyko o usg i biochemię z krwi 1:1546, więc przyzwoity wynik raczej.
Kolejne dwie trisomie wyszły mi jeszcze mniejsze ryzyko ponad 16 i ponad 20 tysięcy, wiec tutaj się w ogóle nie martwię.

Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość muszę na kolejne 2 tygodnie.

szkrabek - to od środy ja będę się zamartwiać :) Mam USG i test PAPP-A, ile czeka się na wynik tego drugiego? Już chodzę i nie mogę sobie znaleźć miejsca. Za dużo się naczytałam o tych chorobach i występowaniu. Masakra..:angry:

Milena ja jestem po operacji kręgosłupa więc i tak mam powiedziane z góry ,że będzie cesarka i to pod uśpieniem , bo nie mogę mieć w kręgosłup znieczulenia ,a z doktorka jestem bardzo zadowolona i oby tak dalej :-)

Szkrabek ciesze się bardzo , super wieści :-)

Ola Szy ja nie robiłam Pappa , doktorek nie mówił o nim , więc nie jest za nim , usg , genetyczne wyszło super , a sama chyba tak bardzo się boję , że wolę go nie robić .....

Szkrabek będzie dobrze, głowa do góry. Jeśli chodzi o bóle głowy to u mnie to jest na porządku dziennym. Mnie ciągle boli głowa ale już się przyzwyczaiłam, a jak bardzo mocno boli to robię okłady.

Gizas spory ten twój synek;-)ja miałam usg teraz w 25 tyg ciąży i mój wielkolud waży 770 g:-D spory chłopak wam się szykuje ;-)najważniejsze że zdrowy.

Kate ja ruchy zaczęłam czuć dokładnie w 18 tygodniu i 2 dniu ciąży tzn zaczęły się mega bulgotki, nawet przy stole jak siedziałam to tak było słuchać że aż mi głupio było:-Da takie prawdziwe ruchy to od 20 tygodnia czuję jak kopie :tak:

Kiki co tam u ciebie? jak się czujesz? jak tam twoja córa?

OlaSzy a czemu musisz wykonać test Pappa?

reklama
A nie wiem. Pani doktor powiedziała, że lepiej wykonać, bo USG czasami pozostawia wątpliwości i lepiej, żebym się nie stresowała niepotrzebnie. Poza tym w pakiecie za jedno i drugie badanie zapłacę 300 zł, gdzie samo USG "pojedynczo" kosztuje 250 zł. Więc lepiej już dopłacić i mieć niż później stresować się jak szkrabek :)

Do góry