reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik, a jakie to sa pajace z aksamitu ?
Te z napami w tyle to chyba jedyne rozwiazanie to ubierać pod nie body, ale tez uważam ze sa mało praktyczne. Mam większość rozpinana z przodu na napy albo zamek .

Ed. Wygooglowalam. ;) wg mnie to one sluza jako piżamka na zimę, mam kilka podobnych , tylko jakby polarkowych ( nie takie świecące ) ale właśnie na sezon zimowy .

Ostatnia edycja:
reklama
Marcysia ja mam takie bole brzucha codziennie od samego początku, jak dziewczyny pisza wszystko się rozciąga itp. ja jestem naczelna panikara wiec pogadałam z ginem szyjkę sprawdził, wszystko dobrze, wiec to chyba normalne:-p

marcysia to i ja dodam pare groszy od siebie ;-) mnie brzuch bolał bardzo długo, cały czas schiz że może coś złego się dzieje, z lekarzem raz w tygodniu rozmawiałam przez tel i on mnie za każdym razem uspokajał że ciąża ok, dzidziuś też i że to taka moja uroda że tak boli, kazał brać nospe, ale w 24 tc wysłał mnie do szpitala na magnez- bo jak stwierdził że może to przez niedobór, ale po szpitalu lekko tylko przeszło ale tak całkiem że nic nie boli nic nie ciągnie to dopiero 30tc odetchnęłam :tak:ale położna mówiła że nie na długo bo za nie długo zaczną się skurcze przepowiadające i napinanie brzuch, i nie pomyliła się :crazy:
kasik ja sądzę że też mam za mało pajaców, ale nic na razie nie dokupuje, zobaczę jak mała się urodzi i wtedy najwyżej będę myślała, ja na szczęście nie mam zapięć tylnich,
liskka ja z m kupiliśmy dosłownie 4 pary bodów, 2 pajace, 3 niedrapki, skarpetki, 2 kaftaniki i tyle, a pralek do prania wyszło 6- reszte podostawałam od szwagierek, koleżanek i znajomych

Kasik36, juz wiem jakie, one sie tak błyszczą. Ja z tych cieplejszych lubię te ze składem 100%poliester.

Anulla@86, fajnie ze tyle dostaliście ;-) my wszystko sami, nie wliczając jednorazowych prezentów od znajomych.

dziewczyny mam na sprzedanie ciuszki po moim malcu duza paka za 100 zl rozm 56-74 jak cos pisac na priv.... DSC_5805.jpg

Załączniki

• DSC_5805.jpg
    DSC_5805.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 69
Kasik to prawda, te pajace zapinane na plecach to po prostu mistrzostwo świata. Sama takich nie kupowałam, dostałam dwa. Z jednego Aluśka chyba już wyrosła i nigdy nie zakładałam. Drugi jest na prawdę ładny ale co z tego, skoro ma napy na plecach a cała długość tych nap jest jeszcze grubo obszyta czyli dziecko ma mieć gruby pas materiału z napami na kręgosłupie :confused2:

Co do szkoły rodzenia, mi na prawdę przydała się. Nauczyłam się jak kąpać dziecie, jak robić masaż brzuszka, dowiedziałam się sporo o szczepieniach, kiedy iść na pierwszą wizytę do lekarza, kiedy na usg bioderek i przede wszystkim mieliśmy zajęcia wraz z ćwiczeniami z pierwszej pomocy. No i u mnie jeszcze były ćwiczenia więc miałam fitnes dla ciężarnych w kąplecie :happy:

reklama
Kasik ok 4 tygodnia. Mi akurat jeszcze inaczej wyszło bo ze szpitala miałam zalecenie by iść kilka dni po wyjściu ze szpitala ze względu na niską wagę przy wypisie więc ta pierwsza wizyta była u mnie już drugą

Do góry