reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

gizas ja opryszczkę przed ciążą też miałam, ale nie jakoś często, w ciąży niestety pojawiła się tak ok 12-13tc to dr zapisał mi heviran i mówił że ona jest niebezpieczna bo można ją złapać w miejscach intymnych i że po 36tc pomimo że jej nie będzie to do samego porodu mam brać i od jutra zaczynam znowu, jeśli chodzi o oko to nie wiem, ale może będziesz miała wizyte u gina to on coś doradzi,
liskka 12 kg ale czuję że jeszcze z 5 przytyje, pomimo że nie objadam się to waga jak szalona idzie- przed ciążą 2 posiłki max- wiecznie na diecie a teraz jednak jem częściej ale małe porcje, dr mówił że te 12kg to: wody, macica, dziecko, łożysko i krwioobieg , także chwila po porodzie i zejdziemy z tej wagi ;-)

reklama
gizas, ja przemywałam oczy rumiankiem, bo miałam potworne uczulenie, a rano tak zaropiałe oczy, że nie mogłam ich otworzyć. Jedynie po rumianku mi przeszło i mogłam normalnie patrzeć na świat. Byłam z tym u lekarza i też mi kazał rumiankiem przemywać.

Gizas na początku ciąży miałam opryszczkę wargową i smarowałam pastą do zębów. Z oczami nie pomogę.

Przytyłam chyba z 17 kg. A mama mi ciągle powtarza, że mało jem. Jakbym miała jej słuchać to chyba z 30 kg więcej bym ważyła.
Mam nadzieje, że te kg szybko ze mnie zejdą bo niestety mam skłonności do tycia. Mój rowerek stacjonarny pożyczyłam mamie :-)

No i wszystkie majówki mają małe brzuszki :-)

My po ktg, wszystko ładnie, mały sie ruszał, podobno był nawet jakiś skurcz jeden ale ja go nie czułam.
Potem miałam wizyte i szyjkę mam długa i zamknięta wiec nie zapowiada sie ze mały wyjdzie przed terminem, powinnam dotrwać. Wod płodowych ma jeszcze duzo, chyba mu tam dobrze :)
Za tydzień kolejne ktg i wizyta.
Przedemna była babka która przyjechała na ktg, zero skurczów wszystko ok a pdY badaniu szyjki sie okazało ze ma rozwarcie juz 4 cm... Nic nie czuła, żadnych skurczów, nie wiem jak to możliwe ?!

Kasik36, masz racje . Nie ma co gdybać, ale jakby do przyszłego czwartku poczekał to byłoby fajnie bo za tydzień nowa dostawa butow :D dzisiaj nie udało sie kupic :-)

my też po wizycie. Szyjka krótka - potwierdziło się, że 1cm. Rozwarcie malutkie bo na opuszek palca. Raczej nie zapowiada się, żebym urodziła w weekend. Za to najlepszy termin na poród to 11.05 bo mąż ma urlop i mój lekarz dyżur :-). Także niech mała się szykuje na 11.05.
jak nie to następna wizyta przed porodem na 14.05. No i nie wiem jak lekarze oceniają wagę dziecka, ale mój lekarz powiedział, że mała ma naciągane 3kg. No i będzie drobniutka przy porodzie i może będzie miała max 3100.
No i mam magnez odstawić. Także zostaną mi tylko witaminki :)

Liskka, ach te buty :-D. Synek Cię posłucha i urodzi się w terminie:)

reklama
Do góry