reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Moj fikał po toście z nutellą :)

Ja siedzę sobie u fryzjera, udało mi sie bez wcześniejszej ustalonej wizyty, nie przypuszczałam nawet :)
Miłego weekendu majowego dziewczyny !:)

Ostatnia edycja:
Gizas- niestety ubolewam nad tym bo nie czuje zadnych ruchow . Bardzo bym juz chciala bo przynajmniej dodawalabym sobie otuchy ze jest ok. Brzuch widac i chyba grubo wygladam bo po tym jak wszystkim ciotkom u taty powiedzialam w zeszlym tyg o ciazy. To spytaly czy na pewno nie blizniaki albo myslaly ze mam dalsza ciaze a nie 18 tc. Ciotka myslala ze 28.

troche mi sie przykro zrobilo ale potem postanowiłam to olać. Narazie przytylam +3kg .

a jak u Ciebie?
ja mam wizytę we wtorek. To poproszę moja gin żeby spr szyjke . 2 tyg temu mialam 3 cm i jestem ciekawa jak sie utrzymuje. Czy to taka moja uroda ze taka krótka. Kumpela mi polecała założyć szewek

Kiki 3cm to dobra szyjka, nie ma co narazie zakladac szewka ani pessara. Spokojnie :) A wielkoscia brzucha to sie nie przejmuj, wkoncu tyle o to walczylas wiec niech bedzie widac jak najszybciej :-):-):-)

Kiki ja mialam szewek zalozony na szyjke 2 cm. Wedlug mnie lepiej dmuchac na zimne bo szyjka sie nie wydluzy a jezeli jest niewydolnosc to sie bedzie skracac niestety....

kiki nie wiem jaka jest graniczna wielkość szyjki, żeby zakładać szew ale moja bratowała ma skracającą się szyjkę, w obu ciążach od 4 miesiąca leżenie i obie donoszone bez szwu. Lekarz nie chciał zakładać szwu bo uważał że to większe ryzyko, może u niej nie była aż tak krótka ta szyjka. natomiast znam dziewczynę gdzie w czasie zdjęcia szwu i rozszerzaniu szyjki przebili wody płodowe i już poród musiał się zacząć. Więc każde rozwiązanie jest obarczone jakimś ryzykiem:-p jakby nie mogło być za łatwo:-p

lilka wiem że zdejmowali tez jakoś późno, ale ona miała poszerzaną szyjkę (bo przez szew była za waska?) na poród i przy poszerzaniu mechanicznym przebili wody, a akcji porodowej jeszcze nie było, bo do domu miała wrócić i sobie czekać na synka:eek:

reklama
Dzieki dziewczyny za odp
dzis wracam do domku. To wieczorem przejadę 300 km i będę spokojniejsza bo zaś będę u siebie. A wizyta we wtorek wiec zobacze co mi dr powie na te szyjkę.
wczoraj mialam juz schize bo od 3 dni to tak mnie pachwiny bolaly ze aż mi łzy leciały. Wczoraj jeszcze bolalo mnie do tego krocze jakbym przejechala sie na niewygodnym rowerze po samych dziurach. Dzis juz lepiej a wtorek wizyta :)

Do góry