reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witajcie moje kochane ciężaróweczki oraz mamuśki.

Ostatnio nie mam czasu aby zajrzeć do was na forum a widzę że wiele mi umyka.
Ciągle się stresuje, że nie czuje swojego kropka mam nadzieje, że wszystko z nim ok. Wczoraj wieczorem trochę się zaskoczyłam bo poczułam dziwne bulgotanie po lewej stronie brzucha patrząc od góry, czy to mogły być ruchy maleństwa? i czy na początku mogą być one nie regularne? normalnie osiwieje od tego wszystkiego. Chodzę ciągle śpiąca to pewnie od tego, że mam niskie ciśnienie;-) ale staram się żyć normalnie bo dzidziuś na pewno jest zdrowy i musi być ok dlatego też zaczęłam szukać szkoły rodzenia u siebie w mieście myślę, że nie długo się do niej wybierzemy.
Powiedzcie mi kobietki czy macie tu gdzieś listę rzeczy jakie trzeba kupić dla malucha?

Anula86 mam kliny i do kołyski i do łóżeczka. Monitora nie kupiłam. Mały będzie spał z nami w sypialni albo w swoim pokoju w łóżeczku ale ja będę wtedy też z nim spała w pokoju. Kupiłam sobie z tego względu kanapę. Nianie później planuję kupić jak mały wyrośnie z kołyski i będzie już na stałe w swoim pokoju. Póki co kołyska będzie jeździła tam gdzie ja będę w mieszkaniu i będę miała synka na oku.

Kate no niby remont powoli dobiega końca ale jest całe mieszkanie do sprzątania. jest wszystko totalnie zakurzone mimo osłony. Jeszcze pranie, prasowanie. Potrzebuję pomocy mojej mamy bo sama już nie jestem w stanie sprzątać.

Lisska ja jeż jeszcze chcę kupić sobie buty, najlepiej z 3 pary. Ale jestem uzależniona w tej kwestii od męża tzn jego wolnego w pracy.

Kaya witaj i gratuluję :-)

Aisa, liskka, podziwiam Was, że chcecie w ciąży kupować buty. Ja próbowałam nosić te które kupiłam na początku ciąży, nie wiedząc o ciąży jeszcze i teraz nie mogę w nie wejść, bo stopy mam "inne". Co prawda nie mam opuchniętych bardzo, ale trochę się zmieniły i niestety mogę tylko chodzić w sportowych butach, ewentualnie mokasyny. Inne nie wchodzą w ogóle w grę.

Anulla28, ja chce kupic espadryle, mam ich juz jedna pare i to sa najwygodniejsze buty jakie miałam , mogę przechodzić wiosne i lato, sa bardZo lekkie,
Dopasowują sie do stopy i pasują i do jeansów i do spodenek, praktycznie do wszystkiego . Nazywają sie PAEZ. Mam juz bezowe ale chciałam jeszcze inny kolor :)
A po porodzie nie wiem czy bedzie mi sie chciało od razu tak latać po sklepach. Nogi tez mi puchną ale ja duzo chodzę ogólnie w trampkach wiec tak nie czuje tego.

Anulla ja uwielbiam buty :-D. Stopy nie zmieniły mi rozmiaru, obrzęków nie mam. a chciałabym kupić sobie jakieś takie bez wiązań i innych zamków, źeby w końcówce ciąży wygodnie się zakładało.

reklama
anulla i liskka- kurcze wydaje sie ze wy juz na serio na wylocie jestescie, i te skurcze ... teraz za kazdym razem jak bede wchodzila na bb to bede myslal o was...

gizas- wiesz dalej to wszystko biore. duphaston biore 2x1 , luteiny 200 mg na noc no i fragmin 1x1. moja dr zapowiedziala ze ona nie wie jak i kiedy mi je odstawic wiec bylam po rozmowie z innym dr profesorem i on kazal mi brac te leki do momentu jak sie mialo wyjasnic sprawa z podejrzeniem zespolu downa. teraz jestem u mamy. na 5.05 mam wizyte u swojej dr to przepisze mi jeszcze recepty a zadzwonie tez do profesora i umowie sie do niego na wizyte zeby sprecyzowal co dalej z lekami. szczerze jak dla mnie to ja moge brac fragmin i luteine do konca ciazy dla wlasnego spokoju. a co wyjdzie to nie wiem.

Do góry