reklama
kasik36
Fanka BB :)
Aisa szum jest wlasnie na kolki
liskka
My tez mamy tego misia, wydaje mi sie ze nie tylko na kolki... Ale tez (głownie wg mnie )na uspokojenie dziecka, do usypiania . Z tego co wypowiadały sie dziewczyny ktore go stworzyly jest oparty na teori 4 trymestru wg doktora Karpa.. :-) smerfeta wklejała raz filmik z jego technikami .
Na jakimś forum mamusiowym czytałam, że jednej mamusi synek nie zaśnie bez szumisia i po jedzonku miś jest zawsze w łóżeczku, uspokaja i usypia :-)
Aisa u mnie tak jest, jak napisałas. Działa na każdy rodzaj płaczu, a przede wszystkim do usypiania Piotrusia. Mamy rytuał - kapiel, karmienie i myk do lozeczka gdzie puszczam szumisia. Mały automatycznie oczki zamyka, czasem, jak miał gorszy dzien, to jeszcze śpiewam mu kołysanki na tle tego szumu i zasypia w 5 minut. My przed snem nigdy nie bujamy i nie nosimy na raczkach. Takze dla nas to super zakup był.
kasik36
Agaawa to musze wyprobowac uzywac go czesciej bo jako ozdobe to trudno go nazwac urokliwym
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
wczoraj padłam po 20.00, ale nareszcie się wyspałam
Aisa, leżeć nie muszę, bo jakby poród się zaczął, to nikt go nie będzie powstrzymywać. Jedynie sama chcę poleżeć dziś, żeby nie rodzić zaraz, bo mąż musiał jechać do pracy. A sama na porodówkę nie bardzo chcę jechać. A od jutra normalnie będę funkcjonować i sporo chodzić. Szyjka praktycznie cała skrócona, to moze pójdzie szybko
Liskka, jeśli bóle ustępują po zmianie pozycji, czy np no spie, to są przepowiadające. Ja je mam od tygodnia i już są coraz mocniejsze. Wczoraj musiałam no spę wziąć żeby spać normalnie, bo w nocy bym się budziła co chwilę. A na ktg miałam baardzo słabiutkie skurcze - to chyba te przepowiadające, bo brzuch mi się spinał co jakiś czas.
Aisa, leżeć nie muszę, bo jakby poród się zaczął, to nikt go nie będzie powstrzymywać. Jedynie sama chcę poleżeć dziś, żeby nie rodzić zaraz, bo mąż musiał jechać do pracy. A sama na porodówkę nie bardzo chcę jechać. A od jutra normalnie będę funkcjonować i sporo chodzić. Szyjka praktycznie cała skrócona, to moze pójdzie szybko
Liskka, jeśli bóle ustępują po zmianie pozycji, czy np no spie, to są przepowiadające. Ja je mam od tygodnia i już są coraz mocniejsze. Wczoraj musiałam no spę wziąć żeby spać normalnie, bo w nocy bym się budziła co chwilę. A na ktg miałam baardzo słabiutkie skurcze - to chyba te przepowiadające, bo brzuch mi się spinał co jakiś czas.
reklama
liskka
Anulla28, wzięłam prysznic i przeszło . Od dwóch godzin nic nie boli , mogłam sie przespać. Wczoraj w nocy miała podobne ale trwało to pol godzinki tylko. Pewnie tak jak piszesz przepowiadające to mogą byc bóle, ale dobrze ze jutro mam ktg. A właśnie moj M tez dziś w pracy ale musiał jechac do innego miasta 4 godz od nas wiec w razie czego cieżko mu było by wrócić super szybko, miał dylemat rano czy jechac ale stwierdziliśmy ze to chyba jeszcze nie to. Tez dzisiaj leżę i nic nie robię, do 16:20 musi byc spokojnie bo wtedy wraca M.
Ostatnia edycja: