reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Magda sliczna Zosia i slicznie ubrana :-) zdradz na czym leży? Jakiś specjalny materacyk masz do wózka?

Dziewczyny karmienie piersią w moim przypadku też nie było i nie jest łatwe. Różnymi masciami smaruje sutki bo nie chcą się goic - mam jakby siniaki na sutkach a tam malutkie ranki. Ale jest powolutku coraz lepiej. A pokarm dopiero po wyjściu ze szpitala miałam więc w razie co nie poddawać się i jeśli będziecie chciały karmić piersią to raczej Wam się uda :-) Z drugiej strony pamiętajcie że jak się nie uda, to też nie będzie dramatu :-)

reklama
Kasik pytałas pediatre o ten probiotyk?? a ile kropel sab simplexu podajesz??

moj strasznie sie prezy wybudza go to ze snu ale nie płacze nie wiem co robic??

Smerfeta, wydaje mi sie ze to jest prześcieradło na materac ale niech Magda sie wypowie, tez zwróciło moja uwagę .

A moj M chory, śpi w osobnym pokoju, mowię mu aby zażył antybiotyk bo nie chce aby mnie zaraził ale twierdzi ze nie boli go az tak zeby brać antybiotyk ale jak ma cos zrobic to mowi ze umiera..

Ostatnia edycja:
Joasia niestety z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o probiotyk :( Ale skoro na usg wyszedl delikatny refluks to raczej i tak by nie pomogl. Sab simplexu podawalam 15 kropli co 2 karmienie ale od wczoraj nie podaje i Junior jest spokojniejszy. Dzisiaj mielismy gosci i spal jak aniolek po dwoch karmieniach :)

Smerfeta a stosowalas z ziaji krem na brodawki? Ja w szpitalu stosowalam bo az mi krew leciala i strupki sie robily i bardzo mi pomogla. Ja nadal walcze z laktacja, udaje mi sie sciagac po 20-30 ml przez 30 minut jednorazowo. Staram sie sciagac 4 razy dziennie ale nie zawsze mi sie udaje, najczesciej 3.

Wczoraj M mnie zaskoczyl, wieczorem wzielam prysznic i polozylam sie do lozka czekajac az Junior sieobudzi na karmienie. przysnelam bo Junior spal wyjatkowo 5 godzin, budze sie a M karmi. Bylam w szoku, podobno chrapalam ;) To sie nazywa zmeczenie materialu ;)

reklama
Do góry