reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kotuska moj Boze ale przeszlas kochana, podwojny bol, wspolczuje, no ale najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo :) Pionizowali Cie juz?

Mimi ja podaje bebilon comfort. Dobrze, ze zaopatrzylam sie przed porodem bo jak wychodzilam w swieta wszystko bylo pozamykane. Doskonale rozumiem Twoje obawy, mam to samo. Nie jest lekko ale dasz rade, dobrze, ze jest internet ;)

reklama
Mimi a ja podaje neslte Nan pro 1. Zwykle nie " ha "bo położne mówiły ze jak w rodzinie nie bylo skazy to nie ma potrzeby podawać hipoalergicznego

Kotuska Gratuluję. Teraz juz z górki. Dobrze ze Kubus caly i zdrowy. Straszne że cie tak meczyli. Miałaś bóle krzyżowe?
Czekalam az napiszesz ze wszystko wporzadku bo troche się martwilam. ostatnio ogladam program jak pijany konowal lekarz przebijal pecherz igłą. Robił to 3 razy i nie mogl trafić a po porodzie okazało się że nie przebijal pęcherza tylko główkę dziecka. Na szczęście jak na razie dziecko rozwija się prawidłowo ale nie wiadomo co będzie dalej.

dzięki dziewczyny za te nazwy wlasnie się tak zastanawiałam nad bebilon albo to nan chyba nie ma dużej roznicy miedzy tymi mlekami???a to polozne wam doradzaly te mleka czy same tak wybralyscie??? ja to zielona w tym temacie a przecież jak nie będę miała mleka w cycach to w cos się musze zaopatrzyć

kasik ja to coraz bardziej jestem przerazona i zamiast się cieszyc to się boje... chyba za normalna to ja nie jestem i się zastanawiam nad tym instynktem czy ja w ogole mam cos takiego albo czy poczuje...

genna to Ciebie tez tak meczyli przy porodze??? nie ma slow

Ja sama wybrałam bo to mleko jest już bardzo długie w sprzedaży. Bebilonem karmili w moim szpitalu. To tez jest dobre mleko. Wydaje mi się że butelka tez jest wazna. Ja mam antykolkowa dr brown i jak na razie kolek brak. Druga mam z canpolu zwykla ale jest beznadziejna bo leje się z tego smoczka ciurem a w tej z Browna to malutki musi ciągnąć jak z cycka

kotuska- wielkie brawa i gratulacje za siłe i wytrwałosc. przykro mi ze cie tak wymęczyli.ale swoj najwiekszy skarb masz juz ze soba

dziewczyny porobilam sobie wyniki, krzepliwosci krwi i tarczycowe i o zgrozo. jak tsh ft3 i ft4 sa ok tak p/ciala wooooowwww mega przekroczone . anty tpo 153,5 (0-34 normy) zas anty tg 223 (<115) najgorcze ze nic na to sie nie da zrobic poza dieta. a p/ciala powoduja poronienia.

nie dosc ze nie wiem czy moja dzidzia nie jest chora na zespol downa to jeszcze nie wiadomo czy donosze ciaze.

juz coraz mniej osob czeka do porodu.

dzis bylam na wizycie , ogolnie ok dzidzia ma 9,4 cm.

Mimi doskonale Cie rozumiem. Ja to w ogole jestem odmieniec, cale zycie tzn 34 lata bylam przekonana, ze nie chce miec dzieci, w ogole nie czulam instynktu. Po slubie, czyli 5 lat temu przestalismy sie zabezpieczac na zasadzie jak sie uda to dobrze a jak nie to tragedii nie bedzie. No i dopiero jak doktorek sprowadzil mnie na ziemie, ze mam bardzo malo czasu bo moja rezerwa jest na wykonczeniu poczulam cos dziwnego. Trudno mi to nazwac, troche na zasadzie - nikt nie bedzie za mnie decydowal czy bede miala dziecko czy nie, to ma byc moj wybor, moja decyzja wiec zaczelismy sie leczyc. W miare leczenia zaczelam swirowac na punkcie dziecka, kazda kolezanka w ciazy stala sie dla mnie wrogiem, widok ciezarnej kobiety wywolywal lzy w oczach itp. A teraz jak urodzilam i dopadl mnie smutek poporodowy pojawily sie mysli, ze zle zrobilam, ze nie nadaje sie na matke, ze nie czuje instynktu itp. Cale szczescie nawal obowiazkow nie pozwolil, zeby ten stan trwal dlugo. Dzisiaj po wizycie poloznej uspokoilam sie, mam namiary na dobrych lekarzy w razie czego, moge tez o kazdej porze dnia i nocy dzwonic do poloznej. Pocieszyla mnie z laktacja, ze nie musze sie tym tak stresowac, ze nic sie nie stanie jak bede karmila mm i od razu po jej wyjsciu udalo mi sie sciagnac 40 ml :) Boje sie np czyscic nosek Juniorowi, nawet pepek tylko octaniseptem psikalam mimo, ze mam ten magiczny proszek bo za dlugo to trwalo i Junior sie denerwowal. Dopiero dzisiaj zaczelam uzywac proszek ale tez mi to niezbyt zgrabnie wychodzi. Kapiel bardzo mnie stresuje, M trzyma Juniora a ja probuje go myc, cala spocona przy tej czynnosci jestem. Wykapalismy dwa dni temu po powrocie ze szpitala, wczoraj sie nie udalo bo byl taki niespokojny, ze musialam go nakarmic wiec kapiel wypadlaby okolo godz 23 wiec sobie darowalismy. Dzisiaj za chwile sie za to zabierzemy i juz sie tym stresuje. Mysle, ze to normalne, chcemy, zeby dziecko nie plakalo i kazda czynnosc, ktora ku temu prowadzi jest stresujaca. Ale rozpisalam ;)

Milena u mnie w szpitalu tez karmili Bebilonem ale zwyklym a ja kupilam comfort. Butelki mam aventy i maly musi mocno ciagnac bo dziurka malutka.

Kotuska, gratulacje i witam maluszka na świecie. Szkoda, że tak Cię wymęczyli i odpoczywaj teraz. :)

Kasik, jak pępuszek Juniorka odpadnie, to przypomnę się w sprawie proszku:) A ze słuchem na pewno będzie wszystko prawidłowe. Może sprzęt mają kiepski. I nareszcie w domku, nie ma to jak u siebie :)

Aisa, ja mam 1 butelkę, bo planuję karmić piersią. Ale muszę zamówić laktator i tam jest chyba też butelka, to w razie czego będzie. I ja kupowałam 125ml.

Byłam dziś u okulisty i mogę rodzić sn. Najgorzej ze wzrokiem nie jest, ale po porodzie będę musiała go bardzo kontrolować. I mam nadzieję, że oko się polepszy po ciąży, bo jak nie to ciekawie nie będzie. Narazie staram się nie zamartwiać.

Gizas, mi na 1 badaniach wyszło łożysko przodujące całkowicie. Na połówkowych wyszło brzeżnie przodujące, a później już całkowicie się podniosło. Tylko jest nisko osadzone, ale to nie przeszkadza sn. A z wylotami to bym sobie podarowała narazie. Pojedziecie w trójeczkę:)

Kiki, nie znam się na tych badaniach, ale może nie jest tak źle? Poczekaj co lekarz powie i na pewno donosisz ciążę. Po prostu będziesz bardziej dbać o siebie, więcej leżeć i nie przeciążać się.

reklama
kasik no wlasnie mnie stresuje wszystka kapiel, karmienie, ze nie będę miała pokarmu, ze nie będę wiedziała ile podac tego pokarmu masakra, jeszcze pepek ,obcinanie paznokci masakra nie wiem ale po prostu taki strach mnie zaczal ogarniać ze masakra :((( pierw modliłam się żeby była dzidzia a teraz się boje oj chyba ze mna nie zadobrze jest... a ja tez tak miałam na dzieci nie mogłam patrzeć z koleżankami które zaciazyly nie gadałam. a jak już widziałam ciezarna to ryk a jeszcze jak ktoś poruszyl temat kiedy będziesz miała dziecko to katastrofa... a teraz zamiast się cieszyc ze dzidzia już wychodzi niedługo to ja jestem przerazona ze to już teraz :(( a jak się nazywa ten proszek na pępuszek??? i to naprawdę pomaga??? ja kupiłam oktenisept i nie wiem czy tylko to wystarcz... jedynie co dzisiaj zalatwilam sobie taka znajoma polozna żeby do mnie przyszla wsumie nie jej rejon ale mowi ze po starej znajomości pewnie ze przyjdzie i jak by cos to mam do niej dzwonic bez problemu z każdym pytaniem...

milena
wlasnie wiem ze bebilon i ten nan to dobre mleka sa wiec wolalam sie dopytac co i ja... ja mam butelki z LOVI mam nadzieje ze beda dobre niby tez antykolkowe zobaczymy...

a ktoras ma moze butelki z lovi???

kiki moja kolezanka ma i rozjechana tarczyce bierze leki i przeciwciala tarczycowe wysokie i uwierz mi ze zaszla trzy razy w ciaze bez problemu i bez problemu je utrzymala wiec glowa do gory i nie mysl tyle a te badania mysle ze beda ok moze jeszcze lozysko nie podjelo pracy i dlatego taki wynik nerwy tu nie pomoga... a my trzymamy mocno kciuki i wierzymy ze bedzie wszystko wporzadeczku encorton bierzesz??? bo na te przeciwciala wiem ze daja encorton...

bylam u lekarza KTG ok skurczy nie ma mala ruchliwa zapis wpozadeczku... a tak to szyjka zaczyna sie powolutku skracac ale ponoc to normalne... lozysko zwapnia sie powoli ale lekarz mowil ze ok 36tyg to tez jest normalny objaw obrzekow jako takich nie mam ale czuje ze woda sie zatrzymuje juz od jakiegos czasu clexane jeszcze mam brac wiec nie odstawil mi wyniki ok a w nastepnym tygodniu ma do mnie dzwonic kiedy dokladnie mam sie zglosic do szpitala powiedzial ze tak od 13.04 by mnie zabral ale jeszcze mi da dokladnie znac bo nie chce mnie trzymac na patologii za dlugo... no i dobrze wiec tak mysle ze ok 14 04 bedziemy witac mala :p

Do góry