reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Genna, z niedowierzaniem czytam... Przeżyłaś swoje, ale tak jak piszesz doświadczyliście porodu sn, szkoda tylko Że tyle cierpiałas przez można powiedzieć nie kompetencje i olewke co po niektórych. Koniec jednak piękny, Oczywiscie wzruszylam sie ... Jadę w autobusie i ludzie dziwnie sie na mnie patrzą :)

A ten chwyt Kristallera czy jakos tak, generalnie jest zakazany bo moze wywołać rożne powikłania ale położna mowila ze czasem ale bardzo rzadko sie go sie
jeszczewykonuje, najcześciej przy trudnych porodach .

Jadę na badania krwi, trochę późno sie zebrałam i czuje ze brak śniadania juz daje sygnały

Ed. Pisałas w innym wątku o teściu. Nie wiem czy nie wolałabym takiego w dresie a nizeli moja teściowa która chodzi odpicowana od stop do głów i co najgorsze zawsze patrzy jak jestem ubrana czy czasem wszystko do wszystkiego pasuje i czy aby odpowiedni strój do danej sytuacji. A krótkie spodenki to u niej obraza, nie powinno sie nosić ,
No chyba ze na plaży...

Ostatnia edycja:
reklama
Genna to jest poprostu nie do uwierzenia ile musiałaś wycierpieć. Ci ludzie w ogóle nie mają empatii. A ja głupia chciałam spróbować porodu sn przy bliźniakach. Dziś mam wizytę i zamierzam poważnie porozmawiać o cc. Chyba pisałyście, że dr musi wystawić jakieś zaświadczenie? Genna dziękuję, że wrzuciłaś ten opis.

Luize nie wszystkie porody tak wyglądają ale lepiej nastawić sie na gorsze niz lepsze :) ale przy blizniakach nie ryzykowalabyn !!

Liska a twoja teściowa to Polka czy hiszpanka ?

Moj lekarz przyszedł do mne jak urodziłam bo miał cesarkę i zjawił sie akurat po urodzeniu i jak juz wyszedł od nas to ten lekarz cos odbierał porod z przerażeniem w oczach do położnej mówił "czemu nikt mi nie powiedział ze to jego pacjentka!" I wlasnie nie wiem o co chodzi (położna wiedziała kto jest moim Lekarzem prowadzącym , i taka to oto historia , dziewczyny ja do 6 tyg nie mogłam sie otrząsnąć z tego, codziennie myslalam o moim porodzie , teraz juz lepiej ale nadal szok i cud ze Franio zdrowy , tak jakmposyepowac Lisska to wlasnie ten chwyt był .

Genna, o matko, współczuję takich przeżyć i nie dziwię się, że masz traumę. Następne dziecko to już wyłącznie przez cc bym rodziła po takim porodzie.

Aisa, pomyliłam się z butelką. Kupiłam właśnie lovi antykolkową 150ml, a nie 125 :)

Nacia gratuluję i spokojnej ciąży życzę.

anulla ja wlasnie tez mam z LOVI mysle ze dobre te butelki cumla tez z LOVI mam wiec mam nadzieje ze malej spasuje :)))) ja kupiłam jedna duza bo wkoncu duza tez się przyda i dwie male bo nie wiem czy będę mieć pokarm wiec jak cos to na początek na mm i na dopajanie malej mysle ze trzy na razie wystarcza bez problemu tez dwie kupiłam z promocji duza i mala była razem a druga mało kupiłam osobno

dziewczyny najgorsze to jest to ze powinni na maksa pomagać przy porodach a tu widać ze porodówki były leprze z trzydzieści lat temu ... mi jak by tak zrobili to na pewno bym tak tego nie zostawila to przechodzi ludzkie pojecie tym bardziej ze chodzi o to żeby dzidziuś był zdrowy a kobieta jak najszybciej wtrocila do zdrowia... dlatego mój lekarz sugerowal na początku SN ale ja mam wąskie biodra i wiem ze i tak skonczylo by sie na CC i nie chce się stresować i martwic o dzidzie czy będzie niedotleniona... a niestety pracowałam z dzieciaczkami z porazeniem niedotlenieniem itp... i to potem jest tragedia i nie ma nikogo kto za to zabierze odpowiedzialność... mój brat dostal tylko 4punkty po porodzie SN i wypisali go z wodniakami w glowie mama nie mogla urodzić meczyli ich do samego końca az lekarz tak go chwycil ze zcisnal zabardzo glowke... to ze skonczylo się to dobrze z bratem wporzadku jakos to nie zostawilo sladu to CUD lekarze którzy później na slasku go leczyli powiedzieli ze nasz szpital prawie trupow im wysyla spierdziela cos a później wysylaja... wiec nie chce takiego zakończenia tymbardziej ze tyle się starałam o to maleństwo a poza tym to ja do lekarzy i służby zdrowia podchodzę bardzo sceptycznie i jak czasem się nie postawi człowiek to traktują gorzej jak trędowatego

Ostatnia edycja:
Co do butelek ja kupiłam zestaw dr Browna na gemini.pl razem Ze sterylizatorem w dobRej cenie 2xmala i 2xduza , mimo iz karmien piersią to przydają sie butelki, jak mam wychodne to tatuś karmi, albo jak musiałam dokarmiać :)

Powiem wam dziewczyny ze zrobiłam sie bardzo wrażliwa po porodzie ,płacze ze szczęścia i w ogóle , nie mogę słuchać wiadomości ostatnich jak co chwila jakies dziecko pobite przez konkubenta matki , łzy same lecą, oglądałam film i tam Kobita poroniła a ja w ryk , no masakra , oglądałam
Film z chrzcin czworaczków i wiedząc ze tez starali sie o te cuda długo łzy płynęły jak widziałam jacy oni szczęśliwi :)
Zatem Totalnie rozwalona emocjonalnie jestem :p

Ostatnia edycja:
Genna brak słów po prostu... a lekarz głupia minę zrobił bo wszystkich traktują jak G...no tylko czasem znajomości nas ratują. Gdy na porodowke dotarła info że jestem z rodziny jednej z położnych to zupełnie zmienili podejście do mnie. Te znajomości jednak skończyły się na porodowce i ja mam 'miłe' wspomnienia z pooperacyjnej. Powinnyśmy wszystko opisać na stronie 'rodzić po ludzku'... moooze coś to da

kotuska gratuluje, najważniejsze że jesteście całe i zdrowe
mi mi kiedy ty masz termin porodu ? bo chyba nie ma cię w kalendarzu,
genna opis twojego porodu jest tak szokujący że to tylko do uwagi zgłosić, XXI wiek a takie rzeczy jeszcze się dzieją !!!!!!!!! Wogle nie dziwi mnie twoja trauma, szczęście od Boga że wszystko skończyło się dobrze a przecież takie sytuacje aż się proszą o tragedie, a później dziwią się że kobiety nie chcą rodzić i niż demograficzny-

Nacia gratuluje!

Genna ale sie rozpisalas... Szacun!!!! nie dziwie sie ze sie boisz, porod nie nalezal do latwych, zreszta ja tez nie mam super przezyc z porodu... musze sie zebrac i wam opisac co i jak....tylko jakos nie mam duzo czasu na forum a troszke pisania bedzie

p.s ja tez nie moge sluchac jak mowia w tv o jakims dziecku ze zabito, zaglodzono itp... bo od razu placze, nawet filmow nie moge ogladac jak jest cos smutnego...chyba przez ta ciaze to jestem meeega wrazliwa - rozwalona emocjonalnie jak to ujelas!

Kotuska i jak sie czujecie? jak maluszek?

Aisa ja tez mam taka butelke p/ kolkowa...

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie i oczywiście nie może być różowo. Szyjka mi się skróciła do 2,5 cm. Dostałam leki na rozwój płuc oraz luteinę 3x 200, mam leżeć plackiem. Za dwa tygodnie wizyta i zobaczymy co dalej. Maluchy ważą już ok. 1600. Mam lekkiego stracha :-(

Do góry