reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik ja w szpitalu w ogole nie miałam pokarmu, a w domu w pierwszym tyg dokarmialam jeszcze mm. Udało się jednak przejść tylko na cyca i mała wczoraj przekroczyła magiczne w moich oczach 3 kg a dokladnie ma 3250:-) Pediatra mówił mi że laktacja potrzebuje nawet 3 tyg na pełne rozkręcenie

Olusia dajesz radę karmić tylko cycem swoje maluszki? Jej... przy blizniakach to moim zdaniem niezły wyczyn :-)

Anulla jak najbardziej przekładaj termin wizyty. U mnie do końca łożysko było na 2 fazie ale co z tego skoro 'zepsuł się' przeplyw pepowinowy i dlatego mała przestała rosnąć. Kontroluj częściej łożysko, jak lekarz będzie marudził to wymyslaj że na za tydz nie możesz przyjść, musisz tydz wcześniej i takie tam ;-)

Kotuska szczerze współczuję :( wiem co tam biedna przechodzisz.

Finesse piękne dzieciątko i piekne kwiatki. Podobny bukiet dostalam od rodziców. A na drugie imię córci dałam swoje imię - tak mnie rodzinka namówiła a chciałam dac imię mojej mamy bądź babci :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia a Ty sama lezysz na sali? Ja z 2 dziewczynami wiec ciagle ktorys dokazuje.

Magda no nie kapituluje jeszcze, przystawiam go za kazdym razem przed dokarmianiem ale po pewnym czasie tak sie zlosci, ze nie mam jak wyjsc do pielegniarek po mleko bo krzyczy w nieboglosy.

Noc jakos przezylismy, bylam tak padnieta poprzednimi nocami, ze przysypialam i budzilam sie dopiero jak mocno plakal.

Magda czasem zgrane ale zazwyczaj nie.. jak jedno spi to drugie nie..nie rsz obudwoje nie spali ale tez bylo ze razem plakali..wiec roznie to bywa! Odnosnie fotki to wrzuce dzis..

Smerferka cos ty.. musze dokarmiac, nie mam na tyle jeszcze mleka. Jest go coraz wiecej ale nie na tyle by wykarmic..

Kasik lezalam jedna dobe na sali pooperscyjne s druga na sali 3 osobowej. Pozniej dostalam sale jedno osobowa..wiec o tyle mam dobrze..

Mam tez zdjecia mojego oddzialu..

Kotuska biedna..trzymaj sie!..

Moj zajaczek wielkanocny moglby dzisiaj wyjsc do domu ale ja niestety nie :( Dopatrzyli sie, ze mam mutacje w genie i powinnam dostawac clexane. Eureka normalnie, jak mowilam wczesniej to nikt mnie nie sluchal. Pani doktor z usmiechem na ustach oznajmila, ze jest jej przykro ale nie moze mnie wypisac w momencie kiedy doklada mi clexane bo moze sie cos stac. A to ta sama pani doktor, ktorej w sierpniu nie chcialo sie do mnie przyjsc jak lezalam z krwotokiem i powiedziala, zeby mi pielegniarki daly relanium i mam isc spac a jak nie to jak chce to moze mi usunac ciaze.

Ostatnia edycja:
Lilka bo pani doktor sie asekuruje. Boi sie, ze po clexane dostane jakiegos krwotoku chyba. Moj ojciec mial miesiac temu udar po zlamaniu nogi wiec moge ten gen miec po nim.

Dziewczyny z mojej sali wychodza wiec zostaje sama. Z jednej strony dobrze bo placz ich dzieci nie bedzie mnie budzil ale nawet strach wyjsc z sali i zostawic dziecko same. M przyjedzie jak zwykle na caly dzien.

Kasik to moze wypisz sie na wlasne zadanie. Ja tak zrobiłam, oczywiscie najpierw dowiedziałam sie od pediatry czy z Sonią ok i czy mamy zielone swiatlo, tak bylo wiec ja sama na zadanie.

Kotuska mi tez dawali oxy nic sie nie dzialo i po całym dniu na kroplówce byla decyzja cc a w wytycznych napisali - brak postepu porodu i wtedy lekarz jak najardziej moze zrobic cc.

reklama
A co do laktacji to jedyny sposob to dostawianie dziecka i ew.laktator.
Kasik w pierwszych dobach dziecko potrzebuje tylko ok.. 10ml przy jednorazowym karmieniu, siara ktora najpierw wypływa jest bardzo kaloryczna dla maluszka, wiec sie nie stresuj. Tylko uwazaj na ilosc mm bo u mnie polozne dawały Soni bardzo duzo i potem wlasnie ja bolal brzuszek i nie mogla spac. Lepiej dawac mniej a czesciej.

Do góry