reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kasik to trzymam kciuki za Was.
Joasia nie pozostaje nic innego jsk zaufać lekarzowi, będzie dobrze to tylko 2 dni.
Aisa ja dziś kupiłam laktator elektryczny Nuka za 225 pln. Trafiłam na niego w Świecie Dziecka, akurat jest w promocji. Obejrzałam go w domu, włączyłam i chyba się sprawdzi.
Hania zaciskaj nóżki jak najdłużej, będzie dobrze.

Kasik ja skurczy porodowych nie mialam ale mialam skurcze obkurczajace macice i byly k.... bolesne. Polozna mowila ze sa takie same jak do porodu. Wiec napisze Ci jak mnie bolalo zaczynalo sie wlasnie pod piersiami lapalo po bokach pozniej schodzilo do pepka i w dol. Nie zapomne tych boli obkurczajacych macice bo wylam z bolu . Dobrze ze jestes juz w szpitalu i ze na stowe bedziesz miala cc. Trzymam kciuki za Was :-)

Dzięki Luize, poczytam sobie o Nuku. Dobrze jest mieć i wiedzę o sprzęcie i wybór :-)

Smerfeta do Klinicznej to mnie nikt siłą nie zmusi, żeby tam iść. I ostatnio oświadczyłam to mojej gin, która tam kiedyś pracowała. Odpowiedziała mi, że na razie mam się nie martwić. Poczekam do kolejnej wizyty i dowiem się co dla mnie wymyśliła.
Fitness szpitala zazdroszczę bo niełatwo jest trafić na taki zespół :-)

Smerfeta, Aisa, Kliniczny szpital akademicki w dużym mieście (studenci :). Infrastruktura - tragedia (toalety z epoki Anny Jagiellonki) , sprzęt raczej nowoczesny, opieka super. Spotkałam tam koleżankę z firmy, urodziła dwa dni po mnie i tez była zadowolona z opieki. Wiec może chodzi o to, że szpital to ludzie, a nie budynek, i ktoś tam stworzył dobry zespół... Trochę smutno zatem, że to nie jest standard.

Kasik ja nawet przy oksytocynie nie czulam wszystkich skurczy. Te które czułam to raczej czułam jako duszności, tak jakby ktoś usiadł mi na klatce piersiowej. Też mi się dziwili że nic nie czuje

Aisa pozostaje zatem Zaspa? Bo w Wojewódzkim dają znieczulenie tylko po przebytym u nich szkoleniu. Na Klinicznej myślę że dobra jest patologia i porodowka ale pooperacyjny i poporodowy to masakra. Chyba tylko jedna fajna położna tam była. Gdyby chociaż personel był miły to już dużo by zmieniło... ale może miałam pecha bo to w końcu był weekend a dwie położne miały w tym dniu imieniny i biedne zamiast świętować musiały pracować. Wieczorem sobie w sumie odbiły bo były głośno w swojej dyzurce i za bardzo spać nie można było... chyba gości przyjmowały
Bardzo ładny wózek kupiłaś. Podglądam na telefonie i nie wiem czy jest tam jego nazwa, podalabys co to za jeden?

Finesse nasz tez szpital akademicki w dużym mieście - w Gdańsku. Z remontem też slabo i personel słaby... myslalam że będzie tam ok bo na ginekologii dwa lata temu byłam bardzo zadowolona z opieki

Ostatnia edycja:
Smerfeta myślę, że Zaspa. Ale jak czytam to co teraz napisałaś o położnych to ciarki mi po plecach przeszły. Opieka poporodowa jest bardzo ważna. A znając moje szczęście to pewnie też trafiłabym na jakąś wandę świętującą właśnie imieniny :-D
o wojewódzkim jakoś nie potrafię sobie wyrobić zdania.

Wózek nazywa się Amelis Pro. producentem jest ta sama firma, która robi xlandera, tylko te są składane w polsce i z polskich części.

Finesse kibelki to chyba w większości szpitali są takie "urocze" ;-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta, to ja mam wlasnie takie uczucie w klatce piersiowej jak by mi ktos usiadl.Ciężko mi sie oddycha. Ale nic innego sie nie dzieje i teraz nie wiem co zrobic.Boli jako takich nie mam.Maly sie rusza.

Anulla,czop to tak po malu delikatnie przy podcieraniu ale znikoma ilosc.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik wedlug mnie to nie sa te skurcze i spokojnie dotrwasz do srody :-)
Ja kilka razy lezalam w szpitalu na patologii i robili mi ktg na ktorych wychodzily mega wielkie skurcze, ktorych ja kompletnie nie czulam, na ktg zapisywaly sie liczbami 80, 100,120. Majac juz zaplanowana cc pewna bardzo ,,madra,, pani ginekolog chciala mnie zbadac i w trakcie zrobila mi chyba krotki ale bardzo bolacy masaz szyjki i w ciagu 2h od tego odszedl mi czop i cala noc przed cc mialam skurcze co 4-5 minut i tych wlasciwych nie da sie przeoczyc, bo bola jak cholera :/

Do góry