reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

finesse, to super, że tak ładnie się ułożyło i no i rzeczywiście masz szczęście do studentów :) U mnie nie widziałam żeby lekarz jakikolwiek był innej rasy niż biała, za to pełno studentów jest z Arabii. Także mam nadzieję, że ich na położniczym i porodówce nie zobaczę :)

Hania, oj to współczuję. Ale jeszcze ok 3 tyg przed Tobą to dasz radę leżeć. Tylko żeby nie zaczęła się akcja wcześniej. Moja koleżanka miała podobną sytuację do Ciebie i kazali jej leżeć, a potem się okazało że dziecko nie spieszy się i musieli wywoływać poród.

No i chyba kwietniówki szybko się rozpakują :) Maluchy koniecznie chcą już być z rodzicami :-)

Bziumelka, dzięki, będę zwracać uwagę na to. Jeszcze nie kupiłam ,ale już innego nie szukam bo jestem zdecydowana na ten Aventa.

reklama
Finesse to ja poproszę o opinię jak już zaczniesz korzystać z EasyStart. Rozważam zakup i w necie czytałam dobre opinie, cena też jest rozsądna :-)

Boję się trochę tego pompowania w laktatorach ręcznych tzn że nie dam rady ściągnąć sama, bez pomocy pokarmu. Mam słabe stawy w rękach i osteoporozę w obu dłoniach i czasem zwykłe mieszanie boli. A z drugiej strony nie chcę kupować laktatora za 300 lub więcej złotych. Oczywiście zakładam, że pokarm będę miała.

Hania trzymaj się!

Kasik, czyli takie twardnienie brzucha u góry to są skurcze? Bo tez mam takie, ale mały rusza mi się po bokach wiec wiem że on to on. A to u góry to juz sama nie wiedziała, do tego mam straszny ucisk na płuca i cieżko mi się oddycha.Do tego pobolewa mnie na dole, takie bóle jak przed @- takie ze dopiero bedzie przychodzic. Ja to juz mam dosyc i chciałabym żeby mnie wzieło, zeby wody odeszły albo skurcze sie zaczeły.

Hania, to trzymaj nóżki póki co razem. Dasz rade, pamiętam że poczatki też miałas cieżkie wiec teraz też dasz rade i wszystko będzie dobrze.

Kasik, moja kolezanka mi mówiła ze skurcze idą od góry bo przeciez dno macicy mamy teraz u góry a ból idzie od dołu. Tak wiec to jest w miare logiczne ale jak juz to przezyje wszystko to Ci powiem hahaha
A jak u Ciebie sytuacja? Robili ponownie KTG ? A te skurcze to duże widac na tym zapisie? A mały jak reaguje na te skurcze? Tętno ok ?

Kotuska a jak Twój czop? Chyba cały nie wyszedł jeszcze skoro wody nie odeszły? Wody odchodzą od razu po czopie? Matko, nie byłam w szkółce i boję się, że nie rozpoznam oznak porodu i nie będę wiedziała co robić.

Aisa, na razie mogę powiedzieć, że jest dość cichy :)

Kasik, fajnie ze nie musisz się już martwić o wskazanie do cc. Ja przy zgodzie na operacje miałam napisane "pierwsza ciąża, wiek 39 lat, ciąża po IVF". I tyle.

Finesse gdzie Ty rodzilas? Normalnie cudowny szpital! U mnie tylko kazały położne dostawiac dziecko i tyle. A i jedna ciagle gadala ze jak będę brała mleko w buteleczkach to nie będę miała pokarmu ale porady nie raczyla udzielić. Dopiero w domu przy wsparciu herbatek na laktacje i laktatora ręcznego aventu pojawił się pokarm. Przedwczoraj miałam nawal pokarmu a dziś mała chce jeść co 1,5 h i wręcz brakuje mi go ale to chyba przez moje zmęczenie.

Kasik ja tez nie wiedzialam i w sumie nadal nie wiem co to skurcze :-/ dobrze że jesteś już w szpitalu, nie przeocza momentu na cc

reklama
Kotuska mnie sie tez zaczynaja takie bóle jak na okres w dole brzucha juz mi sie zle robi powoli, tylko leze bo chodzic mi ciezko:/

Do góry