reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Genna zoltaczka tak na 3 dobe wychodzi, no i tak nam wyszło. Ale siora dziś stwierdziła ze nie jest zle. U nas nie bardzo chca praktykowac wizyty domowe, bo brak terminow :-/ Jak wychodzilismy ze szpitala Ala wazyla 2480 wiec u nas te malutkie pieluszki jeszcze troche miejsca zagrzeja

Kasik, tak to bylo pierwsze spotkanie z psem :) Proszek stosujemy dopiero od wczoraj + skinsept. A ja troche lepiej ale najbardziej dokuczaja plecy ale też praca jelit jest bolesna

Ooo pieluchy muszę jeszcze kupić. Na początek myślałam o dada i z jedną paczkę oryginalnych pampersów kupić na próbę.

Muszę się wyrobić z remontem bo nie wyobrażam sobie tego remontowego bałaganu po porodzie. najgorzej to wymiana okna i zrobienie szafy wnękowej, malowanie i kładzenie podłogi to już pikuś.

A i w ogóle na ostatnim usg miałam mierzoną szyjkę i ma długość 5,63, na połówkowym miała 5,3coś, a na prenatalnych 5,09 i oczywiście już mam wizję wywoływania porodu :-[. Czym bliżej maja tym bardziej świruję. I jeszcze jem słodycze jak głupia.

GizaS gratuluję, cudny widok to jest :-)

Aisa wspolczuje wypadku., dobrze ze M nic nie jest a naprawy auta nie zazdroszczę

Gizas to juz piekne dziecie Ci rośnie :)

A Kasik co do cięcia to ładnie się goi ale szeroko mi ciachneli niestety :(
plecy chyba od zgietej postawy bola i ogolnie po ciąży. Wszystkie dziewczyny po cc narzekaly na plecy. Mi szczepionke siora kupila jako na pracownika ale możesz isc fo lekarza po recepte i kupic w aptece - ok 70 zk

Genna nie widze tego siedzenia w domu razem z psem i malenstwem. Widze ze tez poddalas się :) Ile teraz Franio wazy?

Ostatnia edycja:
Gizas gratuluje 3.5cm szczescia:)

Liska u nas to raczej te pieluchy z lidla sa malo popularne ale jak teraz bede to kupie jedna paczke i wyprobuje z ciekawosci.

Gena, smerfeta ja swojego psa nawet na pol dnia nie oddalam. A moj maz ma taka prace ze nie ma go 24h w domu. Wyjezdza o 5tej to wyjdzie na spacer, potem w przerwie tak ok.12tej podjedzie i wyjdzie tzn przyjezdzal jak nie bylo pogody na spacery. No a potem dwa wyjscia to juz sama musze ogarnac. No i mam jeszcze 3 koty:) a mieszkam w bloku

Gizas, gratulacje! Teraz to już zleci piorunem :-D bo one rosną jak na drożdżach. Ja nie mogę uwierzyć, że to już :) Tym bardziej, że wiosna za oknem przypomina mi zeszłoroczne podróże do kliniki, nerwy, badania, oczekiwania i cały ten szał. Się działo. A tu proszę, rok minął i malutka pcha się na świat.

Przy okazji zwierząt to muszę sie przyznać, że mój kot od wakacji jest u teściów i nie wraca. Więc dom jest teraz bez zwierząt. W sumie wywieźlismy go tam tylko dlatego, że dużo podróżowaliśmy i biedulka cały czas była sama w domu. Ale po wakacjach teściowa zrobiła Rejtana w drzwiach, ze kota nie odda, bo on się u nich dobrze czuje (ma dwa inne koty do towarzystwa). No w sumie miała rację - i kot został u nich. No więc muszę jak najczęściej wozić maleństwo do stajni, tam jest prawdziwe zoo :)

Co do tematu cc, właśnie się dowiedziałam, że u mnie w szpitalu po cc wypisują na czwartą dobę (jeśli wszystko jest w porządku). Z kolei moją siostrę po cesarce 9 lat temu w prywatnej klinice wypisali już na drugą dobę :-D
O jakich płatnych szczepieniach wy mówicie?

Bziumelka to masz dobrze ze M moze urwać sie z pracy i wyjść :) ja mojego czubka musiałam wywieźć bo jest szalony a teraz na wiosnę jak go obcielismy to w ogóle szaleje sie najadł :p

Smerfeta, Pan Myszka kończy jutro 6 tyg a wazy juz 4340 ojjjj klopsik nam rosnie :) no ale jak ktos ostatnio jadł co 2 h :p , na szczęście tej nocy juz co 3h wiec wszyscy sie wyspali :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1426671958.466200.jpg
Moj pulpecik z pieluszką :) jego ulubiona przytulanka ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426671958.466200.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426671958.466200.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 77
Moje zwierzeta tez caly czas z nami a mam psa i 2 koty i Hania uwielbia swoje stworzonka ;-) tyle ze my mieszkamy w domku i z wychodzeniem na dwor nie ma problemu. A koty sa niewychodzace jedynie na taras.

reklama
Bziumelka a gdy wychodzisz z psem to dziecko samo zostaje w domu?

Genna widac masz tluste mleczko ;) u mnie caly czas słabo z pokarmem. W nocy dokarmiam

Kasik dzis odpadł pepuszek :)

Do góry