reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta Twój CUD to się urodzi z aureolą nad głową ;-) Nie dosyć, że taki wyczekiwany to jeszcze z cudownego poczęcia :-D (nie mylić z nieskalanym poczęciem). Też jestem ciekawa o czym będziesz rozmawiała ze studentami, koniecznie zdaj relację.

Genna obawiam się właśnie tego chrapania zza ściany, skoro przez strop słyszałam to co będzie tak blisko. Chyba będzie trzeba wygłuszyć ściany ;-) Najbardziej chrapie po % a po narodzinach Juniora pewnie będzie pępkowe tydzień obchodził więc może być ciężko :sorry2:

Czy któraś z Was pobiera krew pępowinową? Ja się zastanawiam i nie wiem który wariant wybrać bo w pbkm są już 3 opcje, oprócz krwi pępowinowej jest jeszcze łożyskowa i sznur pępowinowy. Niestety trochę kasy to kosztuje ale może warto?

reklama
Genna nakazalam studentom specjalizowac się w leczeniu niepłodności :)

Kotuska pod oknem wolne :)
Myślę że raczej jestem na tyle bezpiecznym przypadkiem że studenci mogli przeprowadzić taki ogólny wywiad i zrobić mi usg. Pozatym sporo dxiewczyn wyszlo dzis do domu. Na usg studenci pokazali mi usteczka i nosek Ali, nozke, stopke itd więc i dla mnie było to fajne :)
Ktg robią tu dwa w ciągu dnia - o 6:30 i 15. Każde trwa godzinę. Jeśli coś jest niejasne to zapraszają do powtórki. Dodatkowo tak co ok 3 godz sprawdzają akcję serca takim małym urządzeniem które przekładają do brzucha. A dziewczyny z cukrzycą muszą meldowac poziom cukru :)
eh dziś przyjdą nowe babki a tamte były takie fajne :(
Co do moich zaleceń to kontrola tetna dziecka i zobaczymy co dalej bo moze niedługo zechce rodzić. Tak se myślę że od jutra zacznę chodzić po schodach :)

Liskka to w sumie te same tematy mamy na szkole rodzenia

Kasik mnie nie przekonano do pobrania krwi pepowinowej. Ale jeśli interesujesz się tym to sprawdzaj na ich stronach czy akurat mają jakieś promocje

Ostatnia edycja:
Kasik ja zdecydowałam sie na ta krew pepowinowa. wybrałam wariant błekitny czyli krew pepowinowa plus sznur bez lozyskowej bo to na to samo co pepowinowa,a ze sznura jest 5 porcji. zapłaciłam za ten startowy zestaw 780 potem po porodzie mam zaplacic 1890 dostałam 200 rabatu i raz w roku przechowywanie 690. ale dopiero po porodzie sie okaze czy jest co przechowywac bo musi byc iles tam tej krwi. Mnie przekonało to ze nie wiadomo czy uda mi sei zajsc jeszcze w ciaze a w razie czego bedzie jakis sposób by ratowac dzieciatko:)

Kasik u mnie była przedstawicielka w domu....i jak wybierałam pakiet pytałam o promocje to mowiła ze nic w tej chwili nie ma ale ze moze dac mi 200 zł to skorzystałam

reklama
tak, mam juz zestaw startowy w domu ten co trzeba zabrac do szpitala. wzielismy jeszcze ubezpieczenie z allianz tam sa dwie opcje 150 i 300 to na 1 rok wzielismy to wyzsze, tzn moj maz sam z tym wyskoczył bo ja jakos nnie planowałam

Do góry