reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik no stresa miałam niesamowitego bo już myślałam że dadzą mi tyle oxy że nie da rady wstrzymać. M już pakowal rzeczy dla Ali i tę wszystkie wkłady i higieniczne rzeczy dla mnie. Oczywiście wyszło że pakował nie ta torbę co trzeba i zdziwiony ze nie mieści się. Ale tak to jest jak bierze się za torbe szarą gdy żona mówi o berzowej :-D
jeśli chodzi o rodzaj porodu to raczej nastawiali się na sn ale na szczęście byłam twarda ;-)

reklama
smerfeta to sie naprzezywałas dzis.....czyli teraz co czekasz jeszcze kilka dni i rodzisz??

kotuska mozesz mi napisac gdzie kupilas ten kosz i ile on ma szerokosci??

robiłam dzis morfologie i wyszło mi ze mam 120 tys płytek krwi a norma jest od 140 czy to mi jakos wadzi do cesarki?? reszta badań ok, miała któras tak??

Smerfeta czego Ty wymagasz od faceta, biale od czarnego to jeszcze odrozni ale takie dziwne kolory juz nie ;) Wyobrazam sobie jak sie zestresowalas. A Ty jestes teraz w 37 tc?

Lilka 35 i 7 dni to juz chyba jednak 36 ;)

Kasik na porodowce wpisywali mi 36 t 4 dzień a na patologii 37 tydz. Ale na porodowce tak robią. Położna na szkole rodzenia mowila ze jak będzie 37 tydz i 1 dzień ukończony to dopiero liczą jako 37 tc.

Joasia może nawet ze 2 tyg tu posiedze, ciężko powiedzieć. Wiele dziewczyn jest tu poirytowanych bo lekarze podejmują głupie decyzje. Moim zdaniem 'popsuł' się ten szpital

Magda ja też mam też stanik z alles.
Ja po wizycie doktorek uspokoił. Termin między 28 marzec a 1 kwiecień. Szyjka nieznacznie obniżona, rozwarcia nie ma. Mały waży 2800 takze licząc ze teraz w trzy tygodnie przybylo mu 700 gram to do porodu powinien mieć maks 3500 ale dr mówi że nawet mniej. Nie kazał mi już przychodzić chyba że za dwa tygodnie będę bardzo chciała to mam przyjść bez dzwonienia ale jak liczę ruchy i jest ok to nie ma potrzeby. pytałam o ktg i tez na razie nie potrzeba dopiero po 28 :/

Joasia, kosz kupiłam przez OLX , używany. Akurat dziewczyna sprzedawała z mojego miasta. Ogłoszen jest mnóstwo. Są też na allegro ale czasem te licytacje podchodzą do takich kwot że masakra. Ja kupiłam kosz oddzielnie a potem stojak i troche żałowałam bo w sumie wyszlo mnie drogo. Za kosz dałam 80 a za stojak 125 z wysyłką ( stojak nowy- ale tez z aukcji z allegro).A komplety kręcą sie tak w okolicach 100-150. Chyba ze kosz markowy to wtedy drożej. I są różne stojaki.Mi zależało na kołysce. I zwróc uwagę żeby płozy były takie jak u mnie, nie poprzeczne bo wtedy jak bujasz to dziecku głowa będzie latac na boki. Tak normalnie w sklepie w Polsce to nie kupisz, chyba ze nowy sprowadzany z Angli i koszt zestawu jakies 500-600 zł.
Wymiary kosza to dł. 80 cm.szerokośc 35 cm.Ja mam małą sypialnie, łóżeczko nie wejdzie a chce miec małego narazie przy sobie. No i taki zestaw sobie moge do salonu przeniesc i mały też bedzie sobie spał.Niestety takie coś jest na krótki okres, póki dziecko sie nie podnosi, bo potem to strach. Ale licze ze chociaż te 3-4 miechy pospi.

Kotuska dzieki za info mam dokladnie ten sam problem - mala sypialnia łózeczko nie wejdzie a ten kosz akuratny musze popatrzyc na allegro lub olx

Joasia co do tych plytek krwi to wydaje mi sie ze w ciazy tak może być. Ja mam inne oznaczenia na morfologii i tam podobnie coś mam tak mocno zanizone. Na necie szukałam info i podano tam ze w ciąży tak jest

reklama
smerfeta, ale dzień . Trzymam kciuki żeby mała wytrzymała jeszcze w dwupaku.

kotuska, ładny kącik. Czyli kosz w sypialni a łóżeczko w pokoju małego? U nas będzie podobnie.

Pierwsze zajęcia szkoły rodzenia super, mała grupka 5-osobowa, a położna super, młoda babka. Będzie też moją położną. Dostaliśmy dwa pudełka z wyprawką, głównie próbki i magazyny, ale trafiły się też i chusteczki nawilżające, krem do pupci i smoczek. A teraz padam na pyszczek, dobranoc dziewczyny!

ed. Ja pamiętam w 1 trymestrze wstawałam na siku co noc a potem już nie mogłam spać. W 3cim jeszcze nie jest tak źle, ale pewnie już niedługo zacznie się .

Ostatnia edycja:
Do góry