reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja tam nie mam specjalnego kosza tylko takie woreczki na zuzyte pieluszki. Zawiazuje i wkladam do worka ktory wisi na lozeczku albo do zwyklego kosza i nie spierdzi a koszt to ok. 5zl za 200sztuk. Sprawdza sie bo nic nie smierdzi.

reklama
Moja znajoma miała taki kosz i z tego co wiem to sie sprawdzał ale oni nie lubili wynosić śmieci :p

DziewcZyny a jak to jest z tymi skurczami ? Jak one wyglądają ? Bo wsZedzie jest napisane tylko co ile trwają i jak długo ale jaki to jest ból? W której części brzucha ? Cos jak na okres czy taki ból jak np skurcz w łydce ? Przepraszam za głupie pytania z góry :-)

Wczoraj z racji 20C na zewnątrz zrobiłam pierwsze pranie, na razie tetrowek i ręczników , oraz pranie ręcznie. Ślicznie pachną, tak delikatnie i jak noworodek :)
Polecan Frosch-a dla dzieci :)

Ostatnia edycja:
liskka ja też czytałam o tych skurczach skurczach, i zastanawiam się czy będę w stanie je odróżnić od zwykłego bólu brzucha,
Dziewczyny ile mogę brać dziennie nospy? Staram się nie u,ywac ale sa dni ze bez niej ani rusz

Genna, pospalam strasznie ;)
Pobudka o 23:30 później 1:30 i o 4:15. Rano ona oczy wielkie i ani myśli spać a że matka miała oczy na zapałki to proszę dziecko do łóżka smoczka w buzię i śpimy bez marudzenia ... i udało się :D obudzilysmy się o 8:15 :D cudowny poniedziałek.

A moja Sonia coraz bardziej sobie chyba normuje spanie. Bo zasneła o 21.30 i pobudka o 3.00 i potem o 6.30 no i teraz znowu śpi :-) Tak to ja rozumiem, dzieki temu wszyscy wyspani:-) No i dzieki pampersą 3ką wkońcu nie przeciekła:-)

Liska prosze nas tu nie zadręczać!!! Temperaturą 20 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasik tak u mnie sa wkłady ponad 100 pampersow wchodzi , chociaz miałam wrażenie ze jakos przekłamane to jest ale jak policzyłem ile paczek pampersow zużyłam to rzeczywiście tak wychodzi :p a ze ja z tych co nie lubi wyrzucać śmieci wiec to mi pasuje :p

A woreczki pojedyncze mam kupiłam za 9zl za 100szt takie na wyjscie :)

Bziumelka u ciebie to rozpusta ze spaniem :)
Magda czyli całe 4 godziny spalas? Wow :)
U mnie dzisiaj standard co 3 h pobudka na jedzenie i miałam wrażenie ze jakis szybko to minęło jakbym 1h spała tylko :/

Ostatnia edycja:
Montana gratulację, poród do zazdroszczenia i Twój spokój też:tak:dużo zdrowka dla maluszka:tak:

Jak piszecie o zakupach, kosmetykach i innych przedmiotach to czytam to ale jeszcze nie przyswajam i nie wiem o co chodzi:-p

Polecicie może mi jakiś krem/balsam nawilżający, przeciw rozstepowy z nie wygórowana liczbą składników?

Bziumelka, no to fajnie tyle godzin ;)
U nas na początku tak było. Pamiętam drugą noc w domu jak od 1 czekałam aż mała się obudzi a ona dopiero koło 3 wstała to było prawie 6 godzin snu... nie wiedziałam co robić czy budzić tak jak kazali w szpitalu czy nie i problem sam się rozwiązał bo to że 3 może 4 noce takie były.

Zosia teraz zasnela dopiero od 8:15. Została z babcią ja wyskoczyłam po zakupy a ona sobie leżała w łóżeczku spokojnie cały czas.

My pampersy do normalnego kosza wrzucamy bo teraz jeszcze nie śmierdzą ;) później trzeba będzie ewakuować je od razu do kosza na podwórku ;)

GizaS, ja używałam palmersa i nadal się nim smaruję. Żadnych rozstępów na brzuchu nie mam ale na piersiach mi się pojawiły :(

Gizas ja używałam palmersa i oliwki z rossmana dla kobiet w ciazy na zmianę i nie mam rosztepow, na piersiach mam ale miałam je wcześniej ale ja z tych cycatych wiec mam co dźwigać :p

reklama
Dziewczyny z tymi rozstepami to jest tak ze jak ktoras ma predyspozycje to nawet jakby zlotem smarowala to i tak sie zrobia. Ja nie smarowalam niczym brzucha bo po wszystkim bardzo swedzial i wychodzily czerwone plamy a nie mam ani jednego ani na brzuchu piersiach udach nigdzie. Zobaczymy teraz w tej ciazy jak bedzie. Tez niczym nie smaruje bo nie moge a kape sie i myje w mydle bambino bo jedynie to nie uczula.

Do góry