reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, ile kupiłyscie pampersów na start ? Ja dzis zakupiłam jedną dużą pake 78 szt. białych pampersów nr. 1. I nie wiem czy to mało czy jak ?Wyszło mi 60 gr za szt.W rossmanie mają drozej.Kupiłam tez pake chusteczek- pampers sensitiv 6 op. i wyszło mi 5 zł za op.

Joasia, a ja walcze dalej z cukrzycą. Od srody jestem "szcześliwą posiadaczką" insuliny. Niestety cukry sie rozszalały na maxa, musze bardziej obserwowac co i ile jem i spróbowac dostosowac dawke. Jak sie nie uda to diabetolog chce mnie połozyc do szpitala.Już mi tak nie wiele zostało a tu takie schody..... eh jak to mówią byle do wiosny ( wtedy ciąza donoszona i moge rodzić )

reklama
Kotuska ja tez mam zamiar kupic 1 paczke jedynek i 2 dwojek bo moj skarb bedzie raczej duzy. Rozmawialan z kolezanka, ktora urodzila corke 4200 i powiedziala, ze jedynki uzywala miesiac. Na allegro sa fajne komplety, wlasnie 1 jedynka i 2 dwojki za 119 zl. + 10 zl. przesylka. Ja chce od nich tez kupic monitor oddechu angelcare wiec przesylka bedzie jedna :) Wspolczuje problemow z cukrem ale tak jak mowisz, oby do wiosny. Jak wytrzymamy jeszcze 3 tygodnie mozemy rodzic :)

Kotuska, zużylismy razem pampersow jedynek:
Pampers Premium 1 mała paczkę i 3 małe tych pampers zielonych (wydają mi się lepsze te zielone). Kończymy tą trzecią paczkę jedynek w ciągu dnia ale już dwójki używamy od ponad tygodnia. Polecam kupowanie małych paczek bo jedynki są na krótko i zależy od wagi dziecka. No i oczywiście moje dziecko nie może pieluch biedronkowych bo ma czerwony tyłek po nich. Fajne są też happy bo mają wycięcie na pępek ale użyłam tylko kilka na początku bo jakieś takie małe są i młodej plecami kupy wychodziły ;)

Ja kupiłam na początek właśnie jedna paczkę 1 białych i 1 paczkę tych zielonych ale słyszałam że białe o niebo lepsze. Na pewno ktoś przyniesie wiec tez nie ma sensu się zastawiac dużymi ilosciami jedynek. Chusteczekami mozna bo idą cały czas i rozmiar się nie zmienia :) Chusteczek podobno idzie dużo więcej i tych kupiłam w sumie 4 (johnsony, roosmany, pampers zielony, pampers biały) sroka o tych dobrze pisała i jeszcze z hippa tez sa ok.

Kotuska, kasik ja też byle do wiosny :)

A ilościowo szwagier i koleżanka mowili ze w pierwszy tydzień szlo im tak 12-15-18 sztuk dziennie

O widzisz madga a mi właśnie koleżanka mówiła że te białe fajniejsze :) ze skorka po nich inna, fajniejsza, gladsza, ale każde dziecko inaczej. Moim zdaniem trzeba po prostu po próbować producentów.

Uff a ja wlasnie 3 godziny przygotowywalam lozeczko bo przyszla przesylka z Glucka. Nameczylam sie najbardziej z przescieradlem z falbanka. Wymyslilam, zeby je polozyc pod materacem, tak, zeby nie trzeba bylo zbyt czesto zmieniac. Na materac podklad i dopiero zwykle przescieradlo. Lozeczko ma dwa boki pelne, na dodatek juz jest przykrecone na najwyzszym poziomie wiec sie nagimnastykowalam ;) Najpierw oczywiscie musialam wyprasowac, podczas nakladania sie pogniotlo bo musialam przeciskac miedzy szczebelkami, jutro sprobuje jeszcze para potraktowac, chociaz zle nie wyglada. Zamontowalam stelaz do baldachimu, wyprasowalam baldachim, zamontowalam. Okazuje sie, ze jedna z poscieli, ktora kupilam jest biala a nie ecru a w sklepie wygladala na ecru. Przez neta dokupilam do niej rozek ecru i teraz nie pasuje :( I jeszcze jeden problem - ochraniacz na szczebelki dlugi, krotki i z serii ABC pasuje na teraz a ten z poscieli z zajaczkiem jest za wysoki i bedzie pasowal dopiero jak obnizy sie lozeczko o jeden stopien. Szkoda bo ta chcialam zalozyc pierwsza, akurat bylaby na wielkanoc z zajaczkiem ;) Chociaz przy baldachimie nie wyglada mocno zle, nawet jak wystaje ponad szczebelki. Jak juz wszystko skompletuje przykryje folia malarska i niech czeka na Juniora bo jak ma moj M to robic to czarno to widze ;)

Ostatnia edycja:
Milena, dokładnie trzeba próbować bo każdemu co innego przypasuje. Fajne były pampersy huggies ale je wycofali ze sprzedaży...

Ta kolezanka co urodzila corcie 4200 mowila, ze pampersy jedynki na poczatku az po pachy jej siegaly wiec az takie malutkie nie sa ;) i maja ta formule co wchlania kupki. Tylko nie pamietam czy ma wyciecie na pepek.
Dziewczy, ktore stosowaly ten magiczny proszek do pepka powiedzcie mi od kiedy sie go stosuje, juz w szpitalu? I jak czesto? Przed jeszcze popryskac octaniseptem czy juz nie?

Kotuska a jaka masz dawke tej insuliny?? na noc tylko czy do posiłków tez? kurcze szkoda ze nie udało Ci sie dieta utrzymac cukrów bo to juz taka końcówka...ale z drugiej strony jak masz insu to mozesz byc spokojniejsza o cukry. A w jakim celu chce Cie polozyc do szpitala??
daj znac jak reagujesz na insu i jakie masz cukry po niej. Juz niedługo dasz rade!!:) ja mysle ze obejde sie bez insuliny.

Kasik cyknij fotke jak ustroiłas łózeczko, a zakładałas juz posciel?? nie zakurzy Ci sie juz??

reklama
Joasia na razie zalozylam tylko przescieradlo z falbanka, podklad na materac, przescieradlo na gumce i baldachim. Chce przykryc wszystko folia, zeby sie nie kurzylo. Nie wiem czy za 2-3 tygodnie mialabym sile na to, teraz juz sie umordowalam strasznie przy tym ;)

Do góry