reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik słuchaj tych ze szpitala :) co szpital to inaczej . Ja szlam sie kąpać jak ktos do mnie przyszedł :) wiec spokojnie, rozumiem ze podkładów na łóżko nie dają i ciebie w szpitalu ? Bo rzeczywiście duzo miejsca zajmują , ja sie zamieściłam w mała walizkę na kółkach a małego w małą torbę /kosmetyczke :) zreszta zestaw szpitalny miałam z wymiennymi "woreczkami" do sPItala na patologie( ręcznik do włosów i do kąpieli oraz zwykle koszule) i do porodu (dodatkowy ręcznik i koszula) oraz po porodzie (2 koszule do karmienia i świeże ręczniki ) ImageUploadedByForum BabyBoom1424989322.319090.jpg o nawet zdjęcie zrobiłam :)
Aaa Kasik pamiętaj o wodzie w butelkach najlepiej z takimi dziubkami a nie zakrętkami, bedzie ci wygodniej pic bez użycia 2 rąk :) i jakies przekąski dla siebie jak juz bedziesz mogła jesc a nie bedzie to pora posiłku w szpitalu - mogą to byc biszkopty :) ty akurat CC ale przy SN ważne jest by pić po trochu aaaaa i jeszcze pomadka nawilżająca do ust w trakcie porodu często używałam bo usta strasznie wysychaly aaa i niech tatuś weźmie drobne do automatu z kawą :) tatuś tez przekąski bedzie podjadal ja miałam Banany i colę ale to zachcianki z porodówki ktore zostały :) wiec M w nocy podjadal :) moze te wiadomości sie którejś przydadzą :)
Edit: Kasik suszarka do
Włosów jeszcze :)

Ja tez
Miałam
Linomag do pupy a
Do kąpieli używali szpitalnych raz Hipp'a a raz Johnsona , mimo iz szpital dawał Pampersy na dodatek te co używam to miałam pół paczki swoich i je zużyłam :)
Pamiętaj tez o proszku i octanisepcie, u nas panie wieczorem tylko pryskaly po kapaniu

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1424989322.319090.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424989322.319090.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
reklama
Lilka dzieki, wlasnie po cc lezy sie dluzej i wiecej rzeczy potrzebnych. Po ilu godzinach mozna probowac wstac? Po ilu mozna jesc? Jak zabieraja dziecko na noc to przynosza do karmienia jak placze czy co iles tam godzin? A jak nie bede miala pokarmu to pielegniarki karmia czy przynosza butelke i ja karmie?

Genna w szpitalu daja tylko takie podklady w gatki a na lozko zalecaja wziac swoje, zeby sie nie krepowac, ze sie pobrudzilo lozko. Przy porodzie sn jest troche inaczej niz cc. Nie cierpie tych dziubkow w butelkach, nie umiem z nich pic, zawsze powietrze mi sie zasysa ;)

Kasik jezeli bedziesz miala cc to nie bierz dla siebie nic oprocz wody . Jedna butelka na poczatek wystarczy a i tak nie pozwola Ci pic po zabiegu tylko dzioba moczyc. O jedzeniu zapomnij . Lepiej jesc to co Ci dadza i o ktorej godzinie niz sobie zaszkodzic. A biszkopty jak cos to w 2 dobie dopiero

Przynosza na cycowanie na cala noc zabieraja. Ja wstalam dopiero na drugi dzien bo cc mialam pozno i wypadalo zeby mnie pionizowac o 22 i czekalysmy do rana. Raniutko przyszla polozna pomogla wstac zaprowadzila pod prysznic pomigla sie wykapac powycierac i odprowadzila na lozko. Potem malucha przywiezli. I caly dzien byl ze mna a na noc znow poprosilam zeby zabrali. W porze obiadowej dobe po cc przyniesli mi sucharka potem kisiel ...

reklama
Do góry