reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witam. Prosze o rade i pomoc. Jestem po crio na sztucznym cyklu. Mialam transfer dwoch blastusiow. 9 dpt zrobilam 3 testy sikane o czulosci 25 hcg. Na wszystkich testach byla druga bardzo skaba kreska ledwo widoczna. Na jednym na kreska byla ciemniejsza ale po godzinie jak chcialam pokazac test M to tej kreski juz prawie wogole nie bylo.... miala ktoras z was takie slabe testy a beta byla wysoka ? Wynik bety bede miec dzisiaj po 21 dopiero

montana, piękny brzuszek. Świetnie wyglądasz i po porodzie nie masz nic do zrzucania :-)

wera, ja miałam betę powyżej 90, a kreska była ledwo widoczna. Potem robiłam przy becie powyżej 200 i kreska też nie była bardzo wyraźna. Nie rób testów, bo szkoda kasy na nie i nerwów, tylko czekaj na betę. Skoro widziałaś 2 kreski, to beta będzie na pewno wysoka ;-)

Cześć Kobietki!
Montana gdybym nie wiedziała, że to 40 tc to w życiu nie oceniłabym Twojego brzuszka na 40 tc! malusi i zgrabniusi ;-)

Bziumelka Sonia śliczności :tak:

Wera na testach jest nawet napisane by po jakimś tam czasie nie sprawdzać wyniku, po prostu zanika. Tylko beta prawdę Ci powie ;-)

Kasik ja na razie nie panikuje przed porodem, mi stres włącza się w ostatniej chwili :laugh2: Chce tylko by mała była zdrowa bo im bliżej końca tym bardziej boje się o nią

Magda a do mnie nie dotarło co się działo z Zosią :sorry:nie znam terminologii... :(

Liskka daj znaka jak rośnie mały Lisek ;-)

Dziś znowu miałam moją pseudo migrenę, pseudo bo w sumie głowa nie boli tak bardzo, tylko problem z widzeniem i rozumowaniem mam. Aż przypomina mi się Kasik to co pisałaś o tacie po wylewie tzn problem z doborem słów, z rozumieniem. Może mała gdzieś mnie uciska?... Jeśli powtórzy się znowu to będę dzwonić do lekarza, niech mnie nie lekceważy, bo ostatnio mam wrażenie zlekceważył. Dziś miałam też ktg u mojej położnej i wszystko jest OK
Aaaa i jeszcze okazało się, że ciocia męża ma bratową która jest położną w szpitalu, w którym będę rodzić. Niby czeka na mój tel :happy: no zobaczymy, miło by było :happy:

Smerfeta zazdroszcze znajomosci w szpitalu. Ja juz zwatpilam bo chcialam wynajac polozna, zeby mi pomogla przy dziecku podczas pierwszej doby ale w szpitalu, w ktorym bede rodzic jest to niedozwolone. A w swissmedzie tak jak wspominalas w styczniu zamkneli porodowke wiec nie mam wyjscia. A powiedz mi czy sama zadzwonilas do poloznej czy ona odezwala sie do Ciebie? U nas w miasteczku jest tylko jedna, niestety jej nie znam. Kiedys przyszla do mnie do pracy i zostawila do siebie nr tel bo mnie nie bylo. No i teraz nie wiem czy powinnam do niej dzwonic czy co. Jeszcze nie mialam ktg, od kiedy powinno sie wykonywac to badanie?

Anulla dzieki za pozdrowienia, do mnie @mika tez dzwonila :)

Agaawa pierwsze slysze o tych ponczochach po cc. Moja kolezanka je nosila bo miala problem z zylakami ale nie po cc. Dla Ciebie to chleb powszedni a ja juz sobie wyobrazam zdziwienie lekarza jak bym wyskoczyla w ponczochach podczas cc ;)

Montana sliczny brzusio :)

Ostatnia edycja:
Medalikara, wilgotność powinna być między 40 a 60%.

Smerfeta, mała miała zatkany nosek i nie mogła oddychać ale najgorsze że z noska nic nie wychodziło. Dzisiaj w nocy było już dobrze ;) zrobiłam 2 inhalacje żeby nawilżyc powietrze i mała o wiele lepiej spała.

Montana, brzusio super ;)
Mi też brakuje brzuszka... została tylko wiotka skóra :( Już się doczekać nie mogę kolejnej ciąży ;)

A tak wogóle to dzisiaj Zofia skończyła miesiąc ;)

Załączniki

• uploadfromtaptalk1424798941121.jpg
    uploadfromtaptalk1424798941121.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Sonia i Zosia juz takie kumate :) a jakie śliczności ;) pewnie córeczki tatusiów :)
Mi brzucha tez brakowało ale takiego jaki teraz mam-płaski - nigdy nie mian wiec chwili trwaj :)

Montana jestes ty chuda i jakaś piłka przed tobà :) ciesz sie jeszxze ruchami i bruchem potem juz maluch na brzuchu bedzie i bedziesz sie zastanawiała jak on tam sie zmieścił :)
My dzisiaj dzien gości mieliśmy i jestem wykończona :/ młody od 8:00 do 15:30 spał całe 2 godziny , mam nadzieje ze w nocy za to bedzie grzecznie spał .
Dziewczyny dokładnie duzo ubranek takich domowych bo wykończyć sie idzie z praniem codziennie albo co 2 , a dokładniej ze stojącą suszarką w pokoju , mamy niewielkie mieszkanie wiec jest to upierdliwe, my juz prawie w 56 rozmiar sie wbijamy :p
Młody dzisiaj znowu na spacerku, juz codziennie chodzimy przy ładnej pogodzie a nie co 2 :) dzisiaj mija siostra z nim wyszła a ja umyłem włosy i wypuściłam sie na zakupy (dla gości)

Jak ma sie kogos w szpitalu znajomego to troszke łatwiej, lepiej :) u nas bardzo pomogła położna ze szkoły rodzenia :) pamiętała nas :) zawsze przy znajomej twarzy jest lepiej :) do dzisiaj mamy kontakt :)
Wlasnie w TVN mówili i kobiecie ktora zmarła na skutek powikłań po porodzie SN ale martwego płodu w 42 tyg bo lekarze nie widzieli wskazań do CC przy martwym plodzie :/ masakra, biedny ten mąż , miał miec rodzine a został sam :(

Medalikara a te czopki to na szybsze gojenie sie krocza tak? U mnie szwy zdjęte w 8 dobie bez problemu ale ten siniak boli a krocze ciągnie jak troszke pochodzę ;(

Do góry