reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik ja tez bardzo dobrze znioslam cesarke nie ma sie czego bac. Ja nie wyobrazam sobie rodzic sn . Teraz tez bede miala cc i juz wiem co mnie czeka a nie boje sie w ogole :-) sporo dziewczyn z forum mialo cc i sa zadowolone dla niektorych bylo to zbawienie po bolach porodowych. A z tego co pisza dziewcztny to nie zawsze jest kolorowo po sn. Ja nie wyobrazalam sobie boli i pocietego i poszytego krocza.

reklama
Lilka dziekuje :) Ja jestem zdecydowana na cc ale nie ukrywam, ze sie boje. Najbardziej tego, ze dlugo bede dochodzila do siebie i nie dam rady opiekowac sie dzieckiem a nie wiem czy M stanie na wysokosci zadania. Cale szczescie mam jeszcze mame ale ona juz mloda nie jest i nie wiem czy da rade. Zreszta nie ma co planowac bo zycie moze samo zweryfikowac nasze plany. Ostatnio @mika mi przypomniala jak to byla umowiona na cc na poniedzialek a z emocji w sobote urodzila sn bo jak przyszla do szpitala bylo za pozno ;)

Kasik planowane cesarki sa wczesniej niz tetmin porodu. Tym bardziej jak bedziesz rodzila w prywatnym szpitalu tu nikt nie bedzie czekal do tetminu. Po cc pomocy potrzeba tylko przy kapieli maluszka bo plecy bola przy dluzszym schylaniu.nie masz sie czego bac. Znieczulenie nie boli w ogole tylko jak juz wbije sie to odruch jest taki ze z plecami sie ucieka. Podczas zabiegu musisz o wszystkim informowac anastezjologa i jest naprawde ok. Mi tez robilo sie slabo ale odraxu distalam cos w zyle i przeszlo. Ciagnelo tez na wymioty ale tez odraxu cos podali. Sama cesarka trwa ok 15 min i maluch na swiecie . Przy szyciu juz jestes zrelaksowana i sobie odpoczywasz. Niemilym uczuciem jest wyjmowanie dziecka. Czujesz takie szarpanie i wtedy moze sie slabo zrobic. A reszta to pikus.

Milena tak chodze prywatnie, wstepnie mam z nim ustalone, ze przyjmie mnie na oddzial, przeprowadzi wywiad, przekaze przeslanki ku cc pani ordynator i bede miec cc. Ale nie dopytalam czy on mi ja zrobi, nawet nie wiem czy on w ogole robi cc. Chyba, ze kazdy ginekolog poloznik je wykonuje. No ale pewnie maja jakies dyzury czy cos.

Kasik najlepiej jak bys mimo wszystko zalatwila sobie wskazanie do cc bo w tych szpitalach roznie bywa... Moja znajoma chodzila prywatnie do gina i miala miec cc nawet skierowal ja wczesniej do szpitala ale ordynator sie nie zgodzil na zabieg i musiala rodzic sn i to porod wywolywany a bole miala 3 dni i dopiero urodzila. Ja rodzilam w prywatnym ale placilam lekarzowi mojemu za cc on mi ustalil date i godzine. O 12 stawilam sie w szpitalu a o 14:35 Hania sie urodzila. Co innego jakbys prowadzila ciaze u ordynatora to jego zdania nikt nie podwazy. A z tego co wiem to lekarze w ostatecznosci robia cc. Obys tylko dobrze sie dogadala i miala wszystko vzarno na bialym zeby potem rozczarowan nie bylo. A nie wierz w to jak lekarz Ci powie ze jak sie porod zacznie to zrobia Ci cc.

reklama
Do góry