reklama
lilka-1986
Fanka BB :)
Lisska to nie chodzi o to zeby dziecko co godzine sie ruszalo tylko 3 razy dziennie sie liczy najlepiej po posilku. Musi byc min 6 ruchow. Wedlug mnie liczenie ruchow jest bardzo wazne.
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi o tych ketonach. Kotuska nie mam cukrów w moczu, bo to tez oznaczali. Poczytalam troche w necie i tam pisze, żeby zastosować dietę tak jak Ty mówisz, ale przede wszystkim jeść duzo częściej i mniej oraz pic duzo wody. No wiec zastosuje do pońiedzialku i w pn do labo powtórzyć badanie. Moze to pomoże. Ja w sumie nie jestem zdziwiona, mnie od początku ciazy jedzenie jakoś ńie pociąga, moge nie jeść cały dIen, a jak sie najem, to mi wszystko w gardle stoi. Moze Piotruś wsYstko ze mnie wysysa i dlatego mam te Ketony. No nic, ale poprawie sie.
Agawa, skoro potrafisz cały dzien nie jesc to mamy odp. czemu są ketony.Musisz koniecznie jesc własnie chocby małe posiłki a czesto ! Mi dietetyczka kazała jesc 8 razy dziennie. Niestety nie udaje mi sie to i dlatego wciąz walcze. Aha i wazne aby kolacje jesc bardzo późno ja jem tak ok. 21.30.A można jeszcze później.Bo wtedy jak długo spisz to nie masz az tak długiej przerwy w jedzeniu.
Ketony utrzymują sie w moczu ok.24 h a można je wypłukac wodą, ale to trzeba naprawde duzo pic. Mi sie ten wyczyn słabo udaje.
Ketony utrzymują sie w moczu ok.24 h a można je wypłukac wodą, ale to trzeba naprawde duzo pic. Mi sie ten wyczyn słabo udaje.
genna
Dziewczyny z doświadczenia wiem ze te majty jednorazowe sa ok ale nie na dłuższy czas, ja zmieniałam w ciagu dnia raz zwykła bawełna a raz te jednorazowe i powiem wam ze bawełna to bawełna , w domu tez używam zwykłych dużych gaciochów, no wlasnie ważne zeby buły większe niz zwykle, ja kupiłam w Tesco wielopak w promocji zeby w razie co moc je poprostu wyrzucić jak sie nie dopiorą.
My dzisiaj zaliczylismy werandowanie przy otwartym balkonie piękne słoneczko swieci a jutro juz balkon a w niedziele znikają mamusi imienin spacerek 20 min na dworzu tzw wielka kumulacja dziewczyny w tym roku ..... Tłusty czeartek, piatek 13tego, siarentynki no i u mnie jeszcze niedziela imieninki
Buziaki kochane
My dzisiaj zaliczylismy werandowanie przy otwartym balkonie piękne słoneczko swieci a jutro juz balkon a w niedziele znikają mamusi imienin spacerek 20 min na dworzu tzw wielka kumulacja dziewczyny w tym roku ..... Tłusty czeartek, piatek 13tego, siarentynki no i u mnie jeszcze niedziela imieninki
Buziaki kochane
Magda_7891
Genna to mi się podoba że tak szybko werandujesz i będziecie już wychodzić.
Moja szwagierka urodziła 6 tygodni temu i delikatnie mówiąc dostała jakiegoś przycmienia umysłu. Dopiero w tamtym tygodniu pierwszy raz werandowala. (Po5tygod.!!!) Ba werandowanie to nic ten maly przez caly czas przebywa w jednym pokoju nie bierze go do innych pomieszczen.Próbowałam jej coś delikatnie powiedzieć ale nic do niej nie dociera a na dodatek się obraża. Dziwi mnie to ich trzęsienie się nad tym dzieckiem bo nie mieli żadnych problemów ani z zajściem ani z ciąża.
Oczywiście dodam że dzidzia wcale nie chowa się tak dobrze przez te ich pomysły. Duzo by pisać. wreszcie się wygadalam ale mnie to wkurza ale cóż oni są rodzicami każdy wychowuje jak uważa ale dla dziecka to na pewno nie jest dobre. A i jakby tego bylo mało jest rozpieszczony jak dziadoski bicz cały czas trzeba go nosić i lulac bo jak się go odłoży odrazu w ryk. Dobrze młody wyszkolony.
Moja szwagierka urodziła 6 tygodni temu i delikatnie mówiąc dostała jakiegoś przycmienia umysłu. Dopiero w tamtym tygodniu pierwszy raz werandowala. (Po5tygod.!!!) Ba werandowanie to nic ten maly przez caly czas przebywa w jednym pokoju nie bierze go do innych pomieszczen.Próbowałam jej coś delikatnie powiedzieć ale nic do niej nie dociera a na dodatek się obraża. Dziwi mnie to ich trzęsienie się nad tym dzieckiem bo nie mieli żadnych problemów ani z zajściem ani z ciąża.
Oczywiście dodam że dzidzia wcale nie chowa się tak dobrze przez te ich pomysły. Duzo by pisać. wreszcie się wygadalam ale mnie to wkurza ale cóż oni są rodzicami każdy wychowuje jak uważa ale dla dziecka to na pewno nie jest dobre. A i jakby tego bylo mało jest rozpieszczony jak dziadoski bicz cały czas trzeba go nosić i lulac bo jak się go odłoży odrazu w ryk. Dobrze młody wyszkolony.
liskka
W końcu kupiłam podkłady z Belli i te majtki hehehe ale więcej wielorazowych, bo one mi wyglądają i tak na jednorazowe. Reszte dokupię tutaj, zobacze co powie położna, może co kraj to obyczaj i dowiem się czegoś nowego.
Zamówiłam jeansy i dwie bluzki dla mnie, więc limit wyczerpany na całą ciąże chyba Mam nadzieje że rozmiary przyjdą dobre bo nie lubię odsyłać.
Milena87, temat szwagierek jak i teściowych z reguły jest ciężki Nastaw się na rady doświadczonej już szwagierki, na pewno kilka złotych usłyszysz. Ja zamierzam wpuszczać jednych uchem a wypuszczać drugim:-)
Genna, to czekamy na relacje :-)
Magda7891, przeeeeekochana !
Zamówiłam jeansy i dwie bluzki dla mnie, więc limit wyczerpany na całą ciąże chyba Mam nadzieje że rozmiary przyjdą dobre bo nie lubię odsyłać.
Milena87, temat szwagierek jak i teściowych z reguły jest ciężki Nastaw się na rady doświadczonej już szwagierki, na pewno kilka złotych usłyszysz. Ja zamierzam wpuszczać jednych uchem a wypuszczać drugim:-)
Genna, to czekamy na relacje :-)
Magda7891, przeeeeekochana !
smerfeta
Genna dawaj hard core porodówkowy!!! Franio piękny słodziak, a oczka jak dwa węgielki - przynajmniej na zdjęciu ;-) Fajnie czyta się Twój post z tulipanami, sama radość z niego bije
Magda Twoja Zosia też słodziutka!!!! usteczka w całuska ułożone ;-) coś tam czerwonego chyba wisi jej nad główką i nad tym tak się zastanawia - po co ta matka mi to zawiesiła ;-)
Agaawa proszę słuchać Kotuski i ładnie jeść a nie diety sobie robisz kobito ;-)
Milena wg dr Harvey Karpa (taki tam spec od uspokajania dzieci ;-) ) noworodka nie da się rozpieścić bo dziecko jest już rozpieszczone u nas w brzuchu i to czego mu brakuje to właśnie tego co miało w brzuchu - czyli bujania, przytulania, szumów, bicia serca. Ważne by po trochu dzidziuśka od tego odzwyczajać. Myślę, że coś w tym jest
Co do liczenia ruchów, to położna na szkole rodzenia mówiła, by w okresach największej aktywności dziecka, np u mnie rano i wieczorem, wyliczyć tych 10 ruchów. Chyba są różne szkoły w tym temacie. Ja mam tak jak Kasik - jak dużo chodzę to nic nie czuje, pewnie mała sobie śpi, dopiero jak się rozłożę by odpocząć to mała skacze.
Magda Twoja Zosia też słodziutka!!!! usteczka w całuska ułożone ;-) coś tam czerwonego chyba wisi jej nad główką i nad tym tak się zastanawia - po co ta matka mi to zawiesiła ;-)
Agaawa proszę słuchać Kotuski i ładnie jeść a nie diety sobie robisz kobito ;-)
Milena wg dr Harvey Karpa (taki tam spec od uspokajania dzieci ;-) ) noworodka nie da się rozpieścić bo dziecko jest już rozpieszczone u nas w brzuchu i to czego mu brakuje to właśnie tego co miało w brzuchu - czyli bujania, przytulania, szumów, bicia serca. Ważne by po trochu dzidziuśka od tego odzwyczajać. Myślę, że coś w tym jest
Co do liczenia ruchów, to położna na szkole rodzenia mówiła, by w okresach największej aktywności dziecka, np u mnie rano i wieczorem, wyliczyć tych 10 ruchów. Chyba są różne szkoły w tym temacie. Ja mam tak jak Kasik - jak dużo chodzę to nic nie czuje, pewnie mała sobie śpi, dopiero jak się rozłożę by odpocząć to mała skacze.
reklama
kasik36
Moje proby watrobowe sa ok wiec bol pod prawym zebrem to nie watroba, moze taki urok mojej ciazy. Doktorek na moje wyniki odpisal, ze super, ze sa ok i widocznie to zwykly ucisk. Bardzo ciezko mi sie dzisiaj siedzialo u kosmetyczki na paznokciach, krecilam sie ciagle, nie moglam znalezc wygodnej pozycji. Najlepiej mi sie lezy bez ruchu i chodzi, siedzenie, zwlaszcza w aucie to koszmar. Kupilam dzisiaj posciel, w koncu zdecydowalam sie na Glucka z zajaczkami Pościel bawełniana z aplikacją Zając i gromadka 3-el.. / Zając i gromadka 608 SM - tkanina bawełniana z aplikacją / Gluck Fashion Pościel / KOLEKCJE POŚCIELI / Pościel dla dzieci - GLÜCK - OFICJALNY sklep internetowy polskiego producenta pościeli, ubr
(w sklepie taka sama cena jak w necie a przynajmniej mozna dotknac), ma fajne odstajace elementy na kolderce i ochraniaczu, kupilam tez ich koldre i poduszke bo kobieta w sklepie bardzo zachwalala. Przy okazji kupilam wanienke, taka zwykla, kocyk i myjke. Reszte zamawiam na allegro, juz mi niewiele zostalo do kupna i cale szczescie bo siedzenie przed kompem i wycieczki po sklepach zaczynaja byc dla mnie niezlym wyczynem
Liskka to nie te majty, ten link co wstawilas to pieluchomajty chyba dla osob z problemem nietrzymania moczu.
Genna z niecerpliwoscia czekamy na relacje, taka prawdziwa, bez upiekszania.
(w sklepie taka sama cena jak w necie a przynajmniej mozna dotknac), ma fajne odstajace elementy na kolderce i ochraniaczu, kupilam tez ich koldre i poduszke bo kobieta w sklepie bardzo zachwalala. Przy okazji kupilam wanienke, taka zwykla, kocyk i myjke. Reszte zamawiam na allegro, juz mi niewiele zostalo do kupna i cale szczescie bo siedzenie przed kompem i wycieczki po sklepach zaczynaja byc dla mnie niezlym wyczynem
Liskka to nie te majty, ten link co wstawilas to pieluchomajty chyba dla osob z problemem nietrzymania moczu.
Genna z niecerpliwoscia czekamy na relacje, taka prawdziwa, bez upiekszania.
Ostatnia edycja: