reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kotuska mowili na tvn24 ze kobieta urodzila coreczke z wieloma wadami genetycznymi i chyba przez to zrobila badania DNA i wyszlo ze to nie jej dzieciatko. Chyba świeża sprawa,bo przebywaja w szpitalu. Mowili ze ten szpital tez korzysta z refundacji MZ.

A Twoj kluseczek juz calkiem spory. Moja tez na tym etapie podobnie wazyla. Wiec mam nadzieje ze nie przekroczy 3500g przy poorodzie :)

reklama
Hania ale twoj lekarz podchodzi rygorystycznie do Ciebei :) spróbuj domowych sposobów i kul sobie *spam* grip-care plus na headelko domowe sposobu :) no chyba ze przestraszyłaś sie go :)
A palce u stop to mam takie jak kopytka puchną, w szpitalu jak ciagle leżę to wdać mi kostki normalnie :) hihi

Ewelina jeszcze troszke !!!!!!!! I bedziesz z synkiem, pomysł o tym
Jak go juz tulisz i bedzie ci lepiej , ja teraz tak mysle bo w głowę juz dostaje . A 2 cm to juz postęp :) czekamy na dalsze wiesci :)

A czy te skurcze jak masz czyli ból miesiaczkowy i ból pleców , to napina , spina ci sie brzuch ?
Nadal w SPA, juz brak mi słów , białko skacze , mimo pobrania przez cewnik moczu to niestety norma do 0,30 a ja mam 0,46 i nadal chcą to sprawdzać , założyli mi holtera na 24 h i pompuje co 15 min , wiec jest ciuchciastycznie , rano ciśnienie miałam 90/50 śmiałam sie ze juz umieram :p haha dzisiaj jest jakcarski zestaw lekarzy , na moje pytanie dlaczego tak skacze mi to białko i od czego to ? Odpowiedzieli ze rozmawiali kiedyś z białkami i tłuszczami i one im powiedziały ze tłuszcze sa stałe w uczuciach a białka lubią skakać :/ mi juz do śmiechu nie było , moze na wieczornym obchodzie bedzie ktos normalny .....
Juz 3 dziewczyny na sali przerobilam a ja ciagle leżę ;/ apetytu juz nie mam , na szxzescie Franio przytył od czwartku 200 g :) wiec juz ma 3kg bez paru gram :) jutro kolejna nadzieja na wyjscie , jak nie to zapytam wprost co planują , rozwiązać szybciej ciąże czy nadal
Mam brać urosept i bawić sie w badanie moczu

Ostatnia edycja:
Ewelina kciuki za szybkie rozwiazanie, ja lezalam pod ta kroplowka 6 godzin i niestety nic nie dala, mam nadzieje ze tobie pomoze.

Dziewczyny ja juz waze mniej niz przed ciaza. Lacznie przytylam 11kg, 8 spadlo odrazu po porodzie i teraz juz 3,5 kg w te kilka dni. Jak bedzie szlo w takim tempie to zaraz mnie nie bedzie:-) Wiec sie nie martwcie, dziecko wyciaga kg od groma:-)

A ta sytuacja z pomylona komorka to dramat. Jak sie potwierdzi blad ludzki to jeszcze beda robic badania DNA wszystkich pacjentek, Juz nie mowiac jakie odszkodowanie tej kobitce zaplaca. Szkoda tylko tego dzieciatka:-(

genna a Ty juz masz donoszona ciaze jestes w 38 tyg tak?? to wlasnie moze lepiej jakby Ci juz rozwiazali ciaze skoro to białko tak skacze?? chyba ze Ty chcesz sn??

a co do tej pomyłki to teraz kazda para sie bedzie tego bała....bo w sumie takie pomyłki sa mozliwe jak teraz tyle maja tych zabiegów przez to dofinansowanie...czy ktorejs z Was przyszło do głowy zzeby zrobic test dna??

reklama
ciężko nadrobić od wczoraj wpisy:)
Też słyszałam w radiu o tej kobiecie. Współczuję jej i maleństwu.

Genna, biedactwo może wreszcie zdecydują się na rozwiązanie ciąży,bo w sumie już donoszona i Franuś ładnie już waży :)
Ewelina, powodzenia i trzymaj się. Czekamy na maluszka :)
Ja oglądałam ostatnio porody i jeszcze bardziej boję się naturalnie rodzić :sorry:

Kotuska, zakupiłam dziś sporą partię ciasteczek które uwielbiam i z chęcią zjem za Was, szczególnie za Ciebie, żebyś nie męczyła się tak bardzo z dietą i oby wreszcie zaczęła działać na tyle, że nie będziesz już tak kombinować z jedzeniem. ;-)

Kasik, remont szybko idzie, to dobrze. I czekamy na wynik końcowy. Na pewno będzie przepięknie:)

Liskka nareszcie już niedługo poznasz wagę synka:) Ja kolejną wizytę będę miała w 29tc, to porównamy:) Narazie jestem ciekawa jak mała waży i jutro się dowiem. No i nareszcie waga ruszyła i w ciągu niecałego tyg przytyłam ponad pół kg. I od początku przytyłam 4kg :)
A mnie lekarz nie waży tylko pyta mnie ile ważę. Sama się ważę w domu rano przed jedzeniem i zawsze tak samo. Musiałam przez to wagę zakupić :happy:. Co do żelaza, to nie jest źle u Ciebie, więc na pewno tabletki pomogą i jeśli lubisz, jedz jak najwięcej buraków, to naturalny sposób na żelazo:)

Anula86, współczuję takiego poziomu żelaza, ale na pewno buraki i tabletki pomogą. Trzymam kciuki żeby szybko się polepszyły wyniki:)

Do góry