reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kotuska mowili na tvn24 ze kobieta urodzila coreczke z wieloma wadami genetycznymi i chyba przez to zrobila badania DNA i wyszlo ze to nie jej dzieciatko. Chyba świeża sprawa,bo przebywaja w szpitalu. Mowili ze ten szpital tez korzysta z refundacji MZ.

A Twoj kluseczek juz calkiem spory. Moja tez na tym etapie podobnie wazyla. Wiec mam nadzieje ze nie przekroczy 3500g przy poorodzie :)

reklama
Hania ale twoj lekarz podchodzi rygorystycznie do Ciebei :) spróbuj domowych sposobów i kul sobie *spam* grip-care plus na headelko domowe sposobu :) no chyba ze przestraszyłaś sie go :)
A palce u stop to mam takie jak kopytka puchną, w szpitalu jak ciagle leżę to wdać mi kostki normalnie :) hihi

Ewelina jeszcze troszke !!!!!!!! I bedziesz z synkiem, pomysł o tym
Jak go juz tulisz i bedzie ci lepiej , ja teraz tak mysle bo w głowę juz dostaje . A 2 cm to juz postęp :) czekamy na dalsze wiesci :)

A czy te skurcze jak masz czyli ból miesiaczkowy i ból pleców , to napina , spina ci sie brzuch ?
Nadal w SPA, juz brak mi słów , białko skacze , mimo pobrania przez cewnik moczu to niestety norma do 0,30 a ja mam 0,46 i nadal chcą to sprawdzać , założyli mi holtera na 24 h i pompuje co 15 min , wiec jest ciuchciastycznie , rano ciśnienie miałam 90/50 śmiałam sie ze juz umieram :p haha dzisiaj jest jakcarski zestaw lekarzy , na moje pytanie dlaczego tak skacze mi to białko i od czego to ? Odpowiedzieli ze rozmawiali kiedyś z białkami i tłuszczami i one im powiedziały ze tłuszcze sa stałe w uczuciach a białka lubią skakać :/ mi juz do śmiechu nie było , moze na wieczornym obchodzie bedzie ktos normalny .....
Juz 3 dziewczyny na sali przerobilam a ja ciagle leżę ;/ apetytu juz nie mam , na szxzescie Franio przytył od czwartku 200 g :) wiec juz ma 3kg bez paru gram :) jutro kolejna nadzieja na wyjscie , jak nie to zapytam wprost co planują , rozwiązać szybciej ciąże czy nadal
Mam brać urosept i bawić sie w badanie moczu

Ostatnia edycja:
Ewelina kciuki za szybkie rozwiazanie, ja lezalam pod ta kroplowka 6 godzin i niestety nic nie dala, mam nadzieje ze tobie pomoze.

Dziewczyny ja juz waze mniej niz przed ciaza. Lacznie przytylam 11kg, 8 spadlo odrazu po porodzie i teraz juz 3,5 kg w te kilka dni. Jak bedzie szlo w takim tempie to zaraz mnie nie bedzie:-) Wiec sie nie martwcie, dziecko wyciaga kg od groma:-)

A ta sytuacja z pomylona komorka to dramat. Jak sie potwierdzi blad ludzki to jeszcze beda robic badania DNA wszystkich pacjentek, Juz nie mowiac jakie odszkodowanie tej kobitce zaplaca. Szkoda tylko tego dzieciatka:-(

genna a Ty juz masz donoszona ciaze jestes w 38 tyg tak?? to wlasnie moze lepiej jakby Ci juz rozwiazali ciaze skoro to białko tak skacze?? chyba ze Ty chcesz sn??

a co do tej pomyłki to teraz kazda para sie bedzie tego bała....bo w sumie takie pomyłki sa mozliwe jak teraz tyle maja tych zabiegów przez to dofinansowanie...czy ktorejs z Was przyszło do głowy zzeby zrobic test dna??

reklama
ciężko nadrobić od wczoraj wpisy:)
Też słyszałam w radiu o tej kobiecie. Współczuję jej i maleństwu.

Genna, biedactwo może wreszcie zdecydują się na rozwiązanie ciąży,bo w sumie już donoszona i Franuś ładnie już waży :)
Ewelina, powodzenia i trzymaj się. Czekamy na maluszka :)
Ja oglądałam ostatnio porody i jeszcze bardziej boję się naturalnie rodzić :sorry:

Kotuska, zakupiłam dziś sporą partię ciasteczek które uwielbiam i z chęcią zjem za Was, szczególnie za Ciebie, żebyś nie męczyła się tak bardzo z dietą i oby wreszcie zaczęła działać na tyle, że nie będziesz już tak kombinować z jedzeniem. ;-)

Kasik, remont szybko idzie, to dobrze. I czekamy na wynik końcowy. Na pewno będzie przepięknie:)

Liskka nareszcie już niedługo poznasz wagę synka:) Ja kolejną wizytę będę miała w 29tc, to porównamy:) Narazie jestem ciekawa jak mała waży i jutro się dowiem. No i nareszcie waga ruszyła i w ciągu niecałego tyg przytyłam ponad pół kg. I od początku przytyłam 4kg :)
A mnie lekarz nie waży tylko pyta mnie ile ważę. Sama się ważę w domu rano przed jedzeniem i zawsze tak samo. Musiałam przez to wagę zakupić :happy:. Co do żelaza, to nie jest źle u Ciebie, więc na pewno tabletki pomogą i jeśli lubisz, jedz jak najwięcej buraków, to naturalny sposób na żelazo:)

Anula86, współczuję takiego poziomu żelaza, ale na pewno buraki i tabletki pomogą. Trzymam kciuki żeby szybko się polepszyły wyniki:)

Do góry