reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Filip moze 4 kg . miec jak ostatnio patrzyl Dr to juz byl spory bo 3,5kg. Teraz skurcze slabe i niestety nie regularne , jedyne co mnie boli.permanentnie to plecy , a mlody predzej pepkiem wyjdzie :p tak mi daje czadu ;)

reklama
Hej Dziewczyny! U mnie chyba tez sie coś zaczyna dziać. Założyłam dzisiaj czysta wkładkę rano, bo stałe noszę, żeby obserwować wydzielinę, bo mam ciagle delikatne stany zapalne, co poleczę, to znowu coś. I poszłam do toalety i zobaczyłam gesty sluz zabarwiony na krwisto brązowo. Niezbyt duzo go, ale sporo wiecej niż przez ostatnie dnie, kiedy to było praktycznie czyściutko. Cała sie spięlam, bo to za wcześnie ciut, wlazłam do wanny sie zrelaksować, potem będę obserwować. Innych objawow brak. Myślicie ze mam zadzwonić do położnej?

Ewelina to duży Filipek się zapowiada :), to faktycznie może lepiej niech juz wyjdzie ;-)

Agawaa ja bym dla świetęgo spokoju zadzwonila czy do położnej czy do lekarza. Moze odchodzi Ci czop, choć wcale nie musi oznaczać ze poród tuż tuż, kumpela 2 tyg po odejsciu czopa urodzila. Trzymam kciuki by Piotruś jeszcze posiedzial.

A mnie dzis tez ciągnie w szyjce jak dłużej pochodze.

Nie ma co wierzyć do końca wadze z USG, kumepli wychodziło że synek bedzie powyzej 4 kg, nawet dostala skierowanie na CC przez to, a urodził sie 3700 :), zaś mąż opowiadał jak koledze sie urodzić mialo dziecko o wadze +/- 3200, a urodził sie lekko ponad 2500. Sama jestem ciekawa ile moja Zosia bedzie ważyć :), też sie wystraszylam ze bedzie duza jak w 33tc wyszlo 2489g, a ostatnio juz mi lekarka nie mierzyła :baffled:. Mam nadzieje ze do 4 kg nie dobije hehe, ja szczupła, mąż też, no ale reguly nie ma. Ja urodzilam sie z wagą 3900 a mój M ponad 4kg :szok:

Genna cala noc lezalas na korytarzu? Myslalam, ze w dzisiejszych czasach juz sie to nie zdarza. Niech Franiu jeszcze troche poczeka i da mamie troche spokoju bo cala ciaze Ci dokucza.

Waga wg usg jest na podstawie obwodu brzuszka a przeciez to malo miarodajne.

reklama
Czesc dziewczyny!

Medalikara fajna ta wozeczko-kolyska. Te koła nadają szyku :) Mam nadzieję że sesja będzie jednak udaną. Daj znać czy udało Ci się dogadać z Ms fotograf ;-)

Kasik w szpitalu na Zaspie na niektórych oddziałach tez kładą na korytarzach :-/

Genna super że zasłużyłas na lux pokój ;) Wyspij się w końcu a z samego rana przyniosą Ci śniadanie do łóżka. Normalnie luksus ;-)

Milena na moich pieluchach tetrowych też nie podano gramatury

Agaawa dzwonilas do położnej? Coś pomogła? Niech Piotruś jeszcze poczeka

Ewelina A Twoje skurcze są mocno bolesne? Mam nadzieję że nie męczą aż tak mocno?

Montana ja też sporo mleka pije, w różnej postaci :)

Dziś miałam wizytę u gina. Wszystko jest ok, córcia ma jeszcze sporo miejsca - pewnie dlatego ostatnio tak się wierci (i chyba już dwa razy czułam czkawke :-D). Jest długa i szczupła, ma długie nóżki i waży już 1944 g! Po takiej wizycie aż buzia sama się śmieje ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry