reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kiedyś czytałam że w każdym trymestrze są inne normy tsh, w pierwszym np do 2.5 a w drugim jest większa norma (tylko nie pamiętam ile już ).

Genna, jakiej wielkości szyłaś poszwy na pościel do łóżeczka? Ja prawie skończyłam pościel do kołyski i wózka. Do łóżeczka planuje tez uszyć. Chcę też uszyć wkład na lato żeby był cieniutki a nie taki grubas jak kołdry.

Cieszę się z wyników krzywej bo nie wiem jak miałabym sobie odmówić słodyczy albo przejść na diete ...

Ostatnia edycja:
reklama
Medalikara no powoli mogę sie zacząć cieszyć że ciąza jest donoszona ;-)

Smerfeta no to sen mialas niezły :laugh2:.

Lisska pochwal sie cudeńkami które stworzyłaś :).

Fajnie że piszecie o parówkach, ja je uwielbiam :-D i będąc w ciąży wybierałam tylko te z szynką, fajnie wiedzieć ze w Lidlu są dobre jakościowo.

Liskka, a przed badaniem glukozy jadłaś słodkie? Tzn. dzień wcześniej?

dziewczyny kiedy trzeba poinformować klinikę o przebiedu ciąży itd? Po porodzie trzeba koniecznie zgłosić się z dzieckiem do kliniki? Jak byłam ostatni raz w klinice, to kazali podesłać informację z badań połówkowych, ale nie wysłałam, bo jakoś zapomniałam. A po porodzie też kazali z dzieckiem przyjechać, ale nie wiem po co.

montana8, ok, jak tylko skończę całość :)

anulla28, nie pamiętam, rano chyba coś jadłam słodkiego ale na noc już się nie opychałam

Anulla w invikcie powiedzieli tobie, ża masz podesłać wyniki połówkowych i po porodzie się zgłosić? Ciekawe, Pamiętam, że dr Szcz.. mówiła, że jak urodzę to mam przyjść się pochwalić :)
A rozmiar kombinezonu 74 myślę, że będzie dobry. Rozmiar 80 był już spory. A od listopada, nawet w końcówce października będzie można już ubierać dzieciom.(no chyba, że w październiku znowu będzie wiosenna temperatura).
Też jadłam słodkie przed glukozą tzn ciasto z toffi ok 13 godz.

Smerfeta a na zwiedzanie porodówki to jakos trzeba się umówić. Jak to wygląda od strony procedur? Ja znam opinie koleżanki, która dwa razy rodziła na zaspie i poleca. O klinicznej czytałam tylko opinie na stronie gdzierodzic.pl

Ostatnia edycja:
Aisa, no właśnie mówili mi na ostatniej wizycie w klinice, czyli na serduszkowej. Ale jeśli mam tylko jechać się pochwalić, to mam ich gdzieś. A nie wiem czy w umowie nie jest, że trzeba z dzieckiem przyjechać do momentu ukończenia 3 miesięcy. Tylko nie wiem po co, a nie chce mi się do nich dzwonić.

Dziewczyny ale Wy produkujecie, nadrobilam ale juz nie pamietam co komu mialam napisac ;)

Smerfeta niezly sen ;) Z tym swedzeniem i hormonami to wlasnie cholestaza ciazowa, ktora wykluczyly badania watrobowe. Proszek mam caly czas taki sam, zrezygnowalam tylko z lenora bo bratowa mowi, ze lanolina dodatkowo podraznia.

Anulla ja nie informowalam kliniki o przebiegu ciazy ale prenatalne i polowkowe robilam u nich wiec pewnie odnotowali. Jak nie zapomne to na nastepnej wizycie zapytam doktorka, on pracuje w Invikcie wiec moze sie orientuje.

Medalikara dzieki za linka mam wlasnie zamiar zamowic na allegro tylko musze poszukac sprzedawcy, ktory ma tez nakladki na toalete i inne rzeczy, ktorych w gemini nie bylo.

Dzisiaj przyszly meble ale sa na 2 paletach owiniete czarna folia wiec zlozylam je na razie w garazu, musza poczekac az wymaluje pokoje. Przyszla tez przesylka z gemini, przejrzalam na szybko bo nie mialam czasu a teraz nie mam sily ;)

Agaawa ja bym na Twoim miejscu kupila wiekszy bo przeciez zima dluga ;) Moze zapytaj na ciezarowkach jak szybko rosna dzieci.

A ja tak sobie mysle, ze jak urodze pod koniec marca to chyba tez przydalby sie kombinezon? Ale taki malutki i tylko na miesiac? A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy po cesarce tez sa potrzebne te wszystkie podklady, majtki i mega podpaski? Szczerze mowiac to nie wiem jak to wyglada po cesarce, chyba i tak organizm musi sie oczyscic?

Ostatnia edycja:
Kasik, jak nie zapomnisz, to zapytaj :) Ja pytałam St. ale powiedział, że on nie orientuje się w programie rządowym i musiałam zapytać tych dziewczyn, ale wiadomo jak to jest z nimi :) Po porodzie mogę im wysłać krótką informację jak przebiegł poród itd, ale jechać 200km żeby pokazać dziecko to mi się nie uśmiecha. Tymbardziej, że ja mam jakieś głupie przeczucie, że jednak te nosidełka nie są bezpieczne i samo przypięcie pasami jest za mało, a bazy pod isofix nie kupujemy. Dlatego nie bardzo chcę jechać w trasę z dzieckiem, co innego poruszanie się po mieście.

Oj współczuję tego swędzenia - mam nadzieję, że wreszcie przejdzie. I teraz tyle na głowie masz. Oby remont szybko się zakończył, co złożycie meble i będziesz mogła zająć się praniem i prasowaniem ubranek i układaniem do szafy ;-)

reklama
Aisa akurat byłam dziś w szpitalu by zrobić badania krwi na jutrzejszą wizytę u gina i zaciągnęłam M na oglądanie porodówki. Poszliśmy pod drzwi oddziału, zadzwoniliśmy, wyszła położna i powiedziała, że akurat pokój do porodu jest wolny tylko musimy zaopatrzyć się w fartuchy i te kapcie workowe na buty. I to byłoby na tyle :tak:

Genna daj znać co u Ciebie? pojechałaś do szpitala? a może ból przeszedł?

Kasik no przydałby się kombinezon bo nie wiadomo jaka będzie pogoda. Ja na szczęście dostałam bo może w ogóle go nie użyjemy bo kto wie kiedy przyjdzie wiosna. Co do proszku do prania to niestety może tak być, że wcześniej nie uczulał a teraz mogło się to zmienić

To niedługo będziemy mieli dwie prezentacje - Liskki rękodzieło i pokoik Kasik :tak:

A jeszcze uprzejmie donoszę, że od 05 lutego w Lidlu będą ubranka dla niemowlaków, pościel, śpiworek i takie tam ;-)

Do góry