reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

ja to troche przewrazliwiona jestem Dr do ktorego chodze raczej nie bieze do siebie ze to ciaza po IVF i czesto musze go ciagnac za jezyk a wczoraj sie smial ze nie zdaza mu sie by komus sie karta ciazy skonczyla tak jak u mnie juz tam miejsca.nie ma . No ale jak ja spokojnie moglam siedziec jak cos sie dzialo musialam sprawdzac .

reklama
Ewelina ale Ty juz blisko jestes. Niedługo bedziesz mamusią.

Montana w poniedziałek miałam 21tysiecy (norma do 10), we wtorek 18tysiecy a wypisaliby mnie jakbym miala 15. Zreszta czuje ze chyba to od pecherza bo jak robie susiu to cos szczypie. Jutro ide prywatnie zrobic morfologie i badanie moczu, wtedy zobaczymy.

Magda mi mówili zeby nie robic masazu, bo zle zrobiony moze tylko pogorszyc. Ja miałam takie bole ze jak wracalam do domu ze szpitala to prawie krzyczalam na meza aby jechal szybciej bo mi cycki pekną. Czułam ze cycek zaczyna rosnac juz od szyi. No i pozniej jak reka odjal, zero boli, zastojów tylko nadal wielkie.

A co do karmienia z piersi to naprawde polecam bo ta bliskosc z dzieckiem nie zastapiona. Ja zawsze mialam tak tkliwe i bolesne brodawki ze myslalam ze nic z tego ale sie udalo tylko poproscie w szpitalu aby Wam pokazali jak dokladnie podawac to Wam dzieciaczki nie uszkodza brodawek.

Bziumelka, wydaje mi się że dzisiaj już lepiej mi ;)
Nie dość że od szyi to jeszcze pod pachami... Dwa wielkie kamienie po skóra normalnie.
Wieczorem robiłam pokład z kapusty wg zaleceń ze szpitala ;)
Z brodawkami to prawda. Młoda mimo iż dobrze się przysysała to brodawki bolały ale położna tłumaczyła że tak będzie bo przecież "nie były używane" wcześniej i muszą się przyzwyczaić ;)
Polecam maść maltan łagodzi podrażnienia i jest o niebo lepsza od bepanthenu moim zdaniem. Nie jest taka tłusta i wystarczy zetrzeć przed karmieniem a nie myć.

montana no uparty po tatusiu mial wyjsc wczesnirj a on sie teraz zaparl ze nie i koniec .
bziumelka niedlugo ale jak tak codziennie sie czeka to masakra , jeszcze wszyscy dookola wydzwaniaja juz tel nieodbieram czasami bo ile mozna . :rolleyes:

Ewelina wierze ze te telefony denerwuja heh. Ale jeszcze pare dni :tak:

Bziumelka no to moze faktycznie cos z pecherzem masz. Oby zaczely spadac te leukocuty. Tez teraz w ciazy mam tkliwe brodawki az zastanawialam sie czy to normalne.

Magda a ta masc maltan trzeba zmywac z sutkow przed karmieniem? Mam pare probek i wydawalo mi sie ze jest napisane ze nie ma potrzeby. Teraz sobie smaruje by troche zahartowac sutki ;-)

Tak piszecie o bolesnosci piersi ze az sie boje tego.

Liskka, super, że nie masz cukrzycy:)

Dobrze, że piszecie o tych majtach, bo właśnie miałam zamawiać i zastanawiałam się jakie :)

Bziumelka, Magda, czy kupowałyście laktator? Bo zastanawiam się czy nie zostawić tego zakupu po porodzie, bo w końcu nie wiem jak to będzie z karmieniem.

reklama
Bziumelka Sonia piękna, gratuluję :tak: o co chodzi z okładami z zimnego pampersa? do lodówki takiego i na pierś? nie trzeba np zmoczyć wodą? Moja mama miała zawsze nadmiar pokarmu, być może u mnie będzie podobnie. Uważaj na siebie i wracaj szybko do zdrowia :tak:

Magda widzę, że laktacje powoli unormujesz :tak: Nazwę maści już sobie zapisałam ;-)

Montana może próbuj już hartować piersi przez szorowanie gąbką. Mi tak siora poleciła i w sumie od początku ciąży stosuje się do tego, mam nadzieję, że przyniesie to pozytywne skutki

Kasik
bidulo, znowu pełno obowiązków masz na głowie :sorry: Dziś czytałam, że swędzenie skóry w ciąży może być spowodowane po prostu wzrostem hormonów i objawia się właśnie w okolicach 30 tc. Ponoć tak reaguje skóra na wahania temperatury, zmianę wilgotności powietrza i niby trzeba bardziej natłuszczać. Może tylko o to u Ciebie chodzi? Jeszcze co mi przyszło do głowy to uczulenie na proszek do prania. Kup może jakiś dla niemowląt

Medalikara linkiem do majtek poporodowych podzieliłam się z koleżanką bo też szukała w gemini i nie znalazła. Zauważyła, że majtki są dość wysokie i może być problem z naciągnięciem na brzuszek, więc w razie co trzeba by się zaopatrzyć dodatkowo w inne majty. Twoja córcia już duża dziewczynka :tak:
Ooo dzięki za link do sroki :-)

Anulla ja też głowie się nad laktatorem. Chyba ręczny aventa kupię. W ogóle to mam jeszcze tak dużo do kupienia, że zaczynam w panikę wpadać :(

Dziś byliśmy z M zobaczyć porodówkę. Jestem mile zaskoczona, aż trochę stres ze mnie zszedł ;-) Spodziewałam się pokoju niczym za PRLu a tu ładny, schludny pokoik, z komodą, nowoczesnym łóżkiem, osobną łazienką z prysznicem, prawie że domowe warunki :tak: No i spotkałam panią sprzątaczkę, którą pamiętam jeszcze sprzed 2 lat, gdy leżałam na ginekologii. Baaardzo fajna starsza kobieta, po przejściach a taka pogodna :happy:

Ostatnia edycja:
Do góry