reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Joasia a wiec moj cukier co mialam zrobic dodatkowo : na czczo
czwartek : z palca 95 a z zyly 97
piatek z palca 91 a zyly 93...
Jutro mi maja zrobic cukier ponownie...i zobaczymy...:tak:

W szpitalu wyladowalam z powodu bolesci brzucha, twardniecia oraz plamien ktore mnie nawiedzily wczoraj...chociaz pobolewania brzucha mam od dawna i dlatego leze... a teraz mam lezec, lezec i lezec...no a szyjka z 38mm skrocila mi sie do 26mm a teraz mam 25mm...

P.S Na pewno bedzie wszystko dobrze... a maly przyrasta dobrze!!;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia to w sumie masz już sporo dla maluszków. Zadbaj też o foteliki. Przykro mi, że znowu "coś" Cię nawiedziło. Mam nadzieję, że możesz wstać chociaż do toalety? Jeszcze troszkę, czas szybko zleci, na pewno dasz radę :tak:

Olusia troszke masz tych rzeczy dla
Maluchów :) apteczne rzeczy zamów w aptece gemini internetowej, kurier przyniesie i nie musisz chodzić :) a
Ceny Naprawdę super , a wozek
Kup odrazu z fotelikami :) terazusis
Zadecydować czy taki pociąg czy szerszy gdzie dzieciaczki obok
Siebie są :)

smerfetka no wlasnie fotelikow tez nie mam jeszcze.. ale musze jak najszybciej foteliki i wozek kupic.. lozeczko przyjdzie w piatek..wiesz systematycznie kupowalam bo wiesz nie wiedzialam co i jak i czy nie wyladuje w szpitalu itp wiec chcialam miec wiekszosc rzeczy juz naszykowane, kupione, zamowione.. :tak:musze przyspieszyc tempa..

Genna dzieki za dobre rady :tak:tzn wlasnie sie zastanawiam jak chce miec wozek, szy szeroki czy pociag.. i taki i taki mi sie podoba...

Ostatnia edycja:
Kasik, Smerfeta no ładnie już plany swatania ;)

Ewelina, dr powiedział że do końca miesiąca muszę urodzić więc jeśli nie po dobroci to młodą wygonią z brzucha ;)
No objawy masz :) już niedługo...

Medalikara, śliczny brzuszek ;)

Genna, z ciebie to laska że hoho ;)

U mnie są sale jednoosobowe do porodu i to dość duże. Każda osobna normalnie z drzwiami i toaletą i sprzetami typu piłki, worek, materace, drabinki, sznur, krzesełko. A później po porodzie sale dwuosobowe i jest jedna "vip" :) za dopłatą.

Olusia, mężuś niech cię tam dokarmia ;)
U ciebie wyprawka prawie x2 więc jest nad czym myśleć ;)
Jeśli chodzi o wózek to bierz pod uwagę szerokość :)
Drzwi w lokalach usługowych wg norm powinny mieć światło przejścia 90 cm (żeby zmieścił się wózek inwalidzki) a niektóre wózki dla bliźniaków są szersze. Wiem ile znajoma się naszukala wózka który "miescilby" się do sklepu ;)

Kotuska, Smerfeta, z tym znieczuleniem to bywa różnie bo i tu i tu jest jeśli "jest dostępny anestezjolog". To mi mój dr mówił odnośnie znieczulenia w trójmieście. Jeśli się trafi że ma operację to zanim przyjdzie może być za późno. I że naszych szpitali nie stać na dodatkowego anestezjologa tylko na porodowke. A przecież jak znieczuli to musi kontrolować sytuację nie może podać leku i iść sobie na inny oddział.
Ciekawe jak jest w naturze. Kuzynka rodziła na zaspie ale miała cc i to pod narkoza. Jedna z dziewczyn ze szkoły rodzenia wybrała kliniczna ze względu na znieczulenie właśnie, że "niby" nie ma problemu tam. Bo wojewódzki to ma straszne parcie na sn i tam anestezjolog niby rzadko kiedy "jest dostępny".

reklama
Do góry