reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Liskka ecoskore wybralam ze wzgledu na latwosc czyszczenia. Boje sie, ze granat latem troche wyplowieje i bedzie wygladal jak brudny. Zreszta od poczatku chcialam jasny. A wanilia tak jak mowisz jest lekko zoltawa.

reklama
Magda mam obawy, że mój synek tez będzie taki duży ;-) i jak ja go urodze; -).
Mam dziś wizytę wieczorem dopiero, wiec dziś bardzo aktywny dzień, może Młodemu zachce się wyjść.
Nie widzi mi się leżenie w szpitalu i wywoływanie porodu. Wolałabym, żeby wszystko zaczęło się samo :-).

Szczerbatka, daj znać po wizycie ;) a lekarz mówił ile mały może ważyć?
Oj też bym chciała uniknąć wywoływania porodu boję się tego strasznie. Zośka niby nie ma być duża koło 3kg.

ale napisałyście, że ciężko mi nadrobić:)
Lisska, śliczne ubranka i z wyprawką jestem na tym samym etapie. Narazie mam ubranka, może 2 pajace dokupię i w weekend kupiłam w biedronce proszek lovela do białego i koloru i płyn do prania do koloru - każdy za niecałe 15zł.
Aisa, śliczne łóżeczko i masz już plan co do wyprawki. Zazdroszczę. Ja mam plan, ale rozłożony aż do maja, bo niestety nie wyrobię się z kasą kupić wszystko od razu.

Octavi, na pewno wszystko jest w porządku z serduszkiem i niech teraz sprawdzą, a potem już będziesz miała spokój. Malutka na pewno ma serduszko jak dzwon :)

wchodząc na forum myślałam, że może już któraś tuli maluszka przy sobie, ale widać, że dzieciaczkom dobrze w brzuszkach:)
No i pisałyście o wodzie i leżeniu na lewym boku żeby dziecko się poruszyło - to już wiem dlaczego moja tak wariuje w brzuchu. Śpi ze mną dosyć długo, więc narazie nie mam z tym problemu, wariuje w ciągu dnia, potem śpi trochę i wieczorem aż zasnę przekręca się i kopie coraz mocniej. No i już widzę, że brzuch się rusza, bo chyba rączki wyciąga:)

Aha, tylko martwię się trochę, bo jak poleżę trochę i wstanę, to mam wrażenie, że brzuch jest bardzo ciężki i twardy. Nie wiem o co chodzi i na następnej wizycie muszę lekarzowi powiedzieć. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Kasik, wózek super i na pewno na żywo wyglądają inaczej, to w sklepie zdecydujesz o kolorze.
Genna, Magda, zazdroszczę talentu. Też bym mojej coś zrobiła fajnego, ale nie jestem tak utalentowana, nie potrafię ładnie zaszyć dziurki, a co dopiero szyć na maszynie :-D

Ostatnia edycja:
aisa ja oglądam się za takim samym tylko kolor inny :tak: widziałam na żywo i bardzo mi się spodobały
U mnie wyprawka niestety w miejscu stoi, nie wiem od czego zacząć :zawstydzona/y:wiem że jakbym robiła stopniowo to tak tego nie odczuje nasz portfel. Pamiętam że kiedyś ktoś dawał taką liste, gdzie była wyprawka dla mamy i dzidziusia, czy mogłaby mi któraś z Was wysłać priv ?????? Będę bardzo wdzięczna
octavi trzymam kciuki za maleństwo,
anulla jak popytasz dr to daj znać, sądzę że to nic złego, ale wiadomo tylko lekarz może uspokoić
Dziewczyny a ja po usg sobotnim mam trochę stracha :-( z moją córeczką wszystko w porządku w 21t1d ważyła 470g, ale lekarz powiedział że moja szyjka ma 3,2mm- trzy tygodnie temu miała 4mm to trochę za szybko żeby się skracała, strasznie się martwie, mój m mówi żebym jeszcze nie panikowała bo każdy pomiar był wykonany przez innego gina za tydzień idę do swojego który badał szyjke i miała 4mm. Co o tym sądzicie ? czy to możliwe żeby ona w tak krótkim czasie się skróciła ???? I najważniejsze czy jak będę dużo leżała i odpoczywała czy jest możliwość że ona mi się wydłuży :sorry2:w tym temacie to ja zielona im wiecej czytam tym ogarnia mnie panika,

Anula86, jeśli szyjka będzie się skracać to na pewno czeka Cię leżenie i leki rozkurczowe. Jeśli to nie pomoże, to pewnie będziesz miała założony pessar lub szew na szyjce. Dziewczyny miały i dotrwały bez problemów do końca ciąży:) Oczywiście lepiej potwierdź u swojego gin długość i oby Cię uspokoił. Ja nie pomogę, bo nawet nie wiem ile moja szyjka ma dł. Może to i dobrze, bo mam wystarczająco strachu przez łożysko. W dodatku coś wyczytałam na usg i muszę to wyjaśnić z lekarzem.
Wyślij mi na priv swój adres mailowy to wyślę Ci listę.

Moja szyjka ok nasZczescie , dzisiaj mi sprawdzała :) ale za to mam bakterie w moczu i antybiotyk muszę brać :(
Mam fajna fotkę małego , wrzucę potem na fb.

Joasia, napisz na prv do elleni, to prześle ci linka do naszej tajnej grupy na fb :)

reklama
Liskka bakterie w moczu w ciazy sa czesto, ja tez ostatnio mialam ale robilam posiew i nic nie wyszlo. Moj doktorek twierdzi, ze to najczesciej zle przechowywanie probki, zanieczyszczony pojemnik lub zle pobrana probka. Twierdzi, ze wazniejsze w badaniu moczu jest cukier, leukocyty i cos tam jeszcze. Tak wiec tym sie nie martw. Super, ze z szyjka ok :) Podejrze fotke na fb.

Do góry